Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 293
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 420
Ronald, дано бързо и леко да оздравеете.

За ваксина след преболедуване, споделяла съм в другата тема каква е практиката тук в САЩ. Антитела никой не мери, дори на преболедували, и казват - ако караш Ковид леко, можеш да се ваксинираш веднага след като се почувстваш добре; ако караш тежко - изчакваш 10 дни след изчезването на симптомите; само, ако си лекуван с плазма, тогава чакаш 3 месеца.

Да, и аз четох, че е такава практиката, но няма много логика, ако действието на ваксините отслабва толкова бързо (до 6-я месец, както се оказва, е в някои случаи повече), тогава защо да си слага веднага след преболедуване като ефекта й не се знае колко ще продължи. По-добре да е поне 2-3 месеца след преболедуване. Това са си мои лаишки разсъждения.

# 9 421
  • София
Ronald, дано бързо и леко да оздравеете.

За ваксина след преболедуване, споделяла съм в другата тема каква е практиката тук в САЩ. Антитела никой не мери, дори на преболедували, и казват - ако караш Ковид леко, можеш да се ваксинираш веднага след като се почувстваш добре; ако караш тежко - изчакваш 10 дни след изчезването на симптомите; само, ако си лекуван с плазма, тогава чакаш 3 месеца.

Да, и аз четох, че е такава практиката, но няма много логика, ако действието на ваксините отслабва толкова бързо (до 6-я месец, както се оказва, е в някои случаи повече), тогава защо да си слага веднага след преболедуване като ефекта й не се знае колко ще продължи. По-добре да е поне 2-3 месеца след преболедуване. Това са си мои лаишки разсъждения.
Абсолютно.
Да си я постави човек 10 дни след изчезване на симптоми, да последва локдаун (в България) и март да почне нова вълна, а поставената ваксина - изфирясала отново, щото минали 4-5-6 месеца.....
Просто няма оправия.

# 9 422
  • Варна
Ами и моите разсъждения да същите, затова и изчаках 8 месеца. Да си сложиш ваксина веднага след оздравяване за мен е хабене на доза и излишно натоварване на имунитета.

# 9 423
Като ваксинирана и днес вече с отрицателен тест, мога да кажа, че ако пробив е преболедуване само със загуба на обоняние или само с лека кашлица, нека има само такива "пробиви".
Не съжалявам, че се ваксинирах.

# 9 424
  • Сан Франциско
Не бийте пощальона, той само носи новините 😊.

Явно на този етап от наблюдения и изследвания са решили да прегърнат мотото на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече.

# 9 425
Не те нападаме Simple Smile Просто си разсъждаваме на глас кое е  по-удачно за ситуацията в България, която е различна от нормалните страни и няма да се подобри значително в близките няколко години Simple Smile

# 9 426
Здравейте!Имам въпрос относно това ,ако в семейството има хремав ,това предпоставка ли е за отлагане на втора доза?

# 9 427
  • Сан Франциско
А, знам, няма проблем 😊.

Струва ми се, че българите се лашкат от една крайност до друга. От рестрикции и свиване допреди 30 години до пълна непоносимост и отричане на каквито и да е ограничения сега. Ама, става очевидно, че правото на почти-неограничен избор не работи.

# 9 428
Ами само диктатура е оправията за нашия регион за съжалание доказано назад в годините.

# 9 429
Минаха повече от 48 часа след първата ми доза от Модерна - болката в ръката вчера бе доста по-силна, но днес отшумява. Продължавам да се чувствам отпаднала, имам леко главоболие, но това което всъщност леко ме притеснява е, че продължавам да усещам леки пробождания в гърдите и по-точно отляво ... в зоната на гърдата и подмишницата. Ваксината ми бе поставена на лявата ръка, не знам дали това има значение, може би е муксулна болка. Някой друг с подобни оплаквания?
Като се замисля може и да е от лимфния възел който реагира на ваксината.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 17:25 от Louren

# 9 430
Заразих се 6 м. след втора доза файзер. Надявам се всичко да мине ОК. Въпросът е сега, точно се канех за бустер (но нямах 6 месеца от втора доза), кога е удачно трета, бустерът да сложа?
От кога ти е положителния тест? По съветите на CDC ваксина се слага на хора без симптоматика ... иначе ако ти няма нищо може да приемеш вируса като бустер и да прескочиш ваксинацията с бустер ваксина.

# 9 431
Kissing Heart

Някой ще слага ли на деца 5-12 години, ако се одобри Файзер и в Европа?

# 9 432
Kissing Heart

Някой ще слага ли на деца 5-12 години, ако се одобри Файзер и в Европа?
Да, аз. На три броя деца.

# 9 433
Мисля, че ще е добре да се сложи на деца с придружаващи заболявания, дозата е детска 1/3 от стандартната, от клиничните тестове резултатът е 90% защита от симптоматично заболяване.

# 9 434
Третите дози се слагат по около 1000 на ден та не мисля, че е масово, както някой спомена.

Общи условия

Активация на акаунт