Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 287
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 725
Акцентът е не върху "ваксиниран", а върху "кръвопреливане", извършвано дефинитивно с животоспасяваща цел. Дали родителите са антваксъри, или йеховисти, конкретният им отказ злепоставя детето. Въпрос на на;ионално правно нормиране е дали в такъв случай болничната управа ще може да игнорира отказа или ще се направи още една крачка - да се отнеме решаващата воля на родителите, които веднъж са застрашили живота на детето си.

# 16 726
Какво общо имат тези малоумници с ваксините срещу ковид?

# 16 727
Имат - отказват кръвопреливане от ваксинирани.

# 16 728
А такава информация (дали кръвта е от ваксиниран или не) защо се предоставя изобщо? У нас така ли е? Не си представям как става, преди да тръгнат да преливат кръв, докторите да връчат един наръч документи на близките от кого е кръвта за всяка банка, която ще се наложи да прелеят - мъж, жена, nonbinary, ваксиниран, етнос и т.н. Че те претенциите може да са безброй.

# 16 729
И на мен ми стана интересно, как пък се предоставя толкова подробна информация за кръводарителите? За другите ваксини пак ли ги информират, или само за КОВИД?

# 16 730
  • София
А такава информация (дали кръвта е от ваксиниран или не) защо се предоставя изобщо?
Като попълвах бланката за кръводаряване изобщо не попаднах на въпрос свързан с ваксините срещу Ковид.

# 16 731
Аз също, затова ми стана странно.

# 16 732
Не се събира такава информация, естествено, не се и предоставя.

# 16 733
Аз сега се мъча да се сетя дали са ме питали за ковид ваксиниране, но не мога. По-скоро ме питаха дали съм бодена за каквото и да е преди кръводаряването - от вземане на кръв, до татуировки. И аз от там казах че последното ми убождане е от преди седмица за ковид ваксината. И това сложиха в документа.

# 16 734
  • София
Не се предоставя. Просто родителите знаят, че огромен процент хора са ваксинирани и по подразбиране приемат, че кръвта сигурно ще е от ваксиниран донор. Следователно отказват кръвопреливане, ей така, "за всеки случай".
Сходна беше истерията с неваксинираната сперма в САЩ, дето щеше да е "новото крипто".

# 16 735
  • София
Донорският материал е по принцип замразен, та налични запаси от преди Ковид има в изобилие. Голямо “крипто” …

# 16 736
Здравейте! С два файзера съм ноември 2021 г, януари 2022 г изкарах ковид. Следователно съм 1 година след ваксините и 10 месеца след боледуване. Сега ако се ваксинирам бустер ли ще се води или...?

# 16 737
Да, бустер.

# 16 738
  • При семейството си
Имат - отказват кръвопреливане от ваксинирани.
Ако става въпрос за този случай, родителите са отказвали и други процедури, та Нот е прав:
https://amp.cnn.com/cnn/2022/12/09/asia/baby-w-surgery-scli-intl … llness/index.html
Не мога да пусна автоматичен превод през телефона, но в крайна сметка операцията е направена.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 20:27 от Elpis

# 16 739
не е свързано с ковидните ваксини, но понеже в поне 5 от текущите проучвания на противоракови ваксини, базирани на Messenger RNA, участват прототипи на Moderna, може би тук е мястото да знаем за тях

сами виждате, че са таргетирани основните най-разпространени /или смъртоносни/ видове рак, като добрата новина е, че резултатите от първите фази са доста обнадеждаващи - преди няколко дни имаше изявление за поредната такава - приключена фаза 2b от клинични проучвания за прототипа на Moderna, като приложена заедно в комбинация с Keytruda на Merck, е показала 44% намаляване на риска от повторен меланом и смърт

изобщо, ако има някаква добра страна на пандемията, тя е че даде страхотен тласък за развитие на биомедицината, която (може би не в нашия жизнен път, но за децата ни) е възможно да ги отърве от толкова много други гадости

Общи условия

Активация на акаунт