Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 942 935
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 740
Днес по обяд бях в Пирогов и сложих бустер Пфайзер 4-5 или не знам какво е , ама с Омикрон дето е.
Имаше и Модерна за избор 3-4 или нещо такова, не е от 1-2, но били отворили Пфайзер, там имало и за Омикрона и т.н. , та...Питах след това дали са имали Модерна с включен Омикрон и казаха, че са имали, ама била свършила и в момента нямали. Изпуснах да ви следя и не знам кой номер какво е, та заложих на Пфайзер.
Бях само аз, като отидох и веднага ме приеха, попълних пак някакъв лист, дадоха ми сертификат.
Дотук добре. Дори ме похвалиха с 4-ри дози Модерна блеснах на компютъра, трябвало да имам поне 4 месеца от последния бустер казаха. След мен един млад мъж питаше за ваксина и веднага му предложиха Пфайзер, че било отворено шишенцето.

Сега да се оплача. Още като си тръгвах нещо май не се почувствах добре. Вътре ме питаха дали съм имала оплаквания и казах за ставите, ами защо така това ми станало, за лимфните възли било нормално ,че ме болели.
Отидох пак на работа, бях като след тежък ден, ама всички се оплакваха от умора, та...Иначе вече не ми се присмиват, гледат ме съчувствено, тъжно и сякаш прощално колегите.
Прибрах се преди малко. Сякаш планини изкачвам, едвам се дотътрих до нас. Конкретно нищо не ме боли, ама нямам сила за нищо, една пълна умора и изтощение чувствам, не знам как да го обясня. Почни не мога да стоя, сега съм полегнала Тодора в леглото и лаптопа, та затова пиша. Мислех да помоля някой по улицата да ме заведе до нас, просто се свличах. Такова нещо ...не знам.
За утре ще пиша как съм. Мислех, че ще е като при другите ваксини и бустери, ама.. Ръката не ме боли. Леко ми се повдига и стомаха май няма да ми е добре, ама за сега се понася.

# 16 741
  • Наблизо
Здравейте!
Знаете ли къде слагат бустери днес или утре в Пловдив?

# 16 742
Да дам отчет как прекарах вечерта след 5-та доза, 4 Модерна и 1 Пфайзер.
Снощи едвам писах тук, ама още не беше почнала програмата. Почти не съм спала, освен пълно изтощение, стомахът се обади пак, но този път с повръщане и пълно обезводняване. Дори водичка малко пих след един пръстъп и нея изкарах след няма половин час. Толкова отпаднала никога не съм се чувствала. Отделно почвах да кашлям силно и се дера, някакви киселини ми се появяваха и пак отивах да повръщам (ами извинявам се за думата, ама как да го напиша) Пих 2 нурофена, в работата преди да тръгна 2 беналгина, после след нурофена пих парацетамол. Когато започна кашлицата някъде към 22ч , започна отзад в белите дробове някакви силни бодежи да имам. Втрисаше ме много, бях облечена с два пуловера, елек плътен отгоре, печка пусната до мен, плътно одеало, бе всичко накуп и ме тресеше страшно. Може да ми се смеете, ама имах чувството, че душата ми излиза и няма да преживея нощта. Много зле бях, ама много. Нищо общо с предишните ваксини, дори втората дето се гипсирах за няколко часа с болки в стави и сухожилия. Вчера бях от сутринта закусвала една моренка малка и след ваксината един хот-дог по пътя. Нищо друго, ама това вечерта не знам откъде се взе. Сега не смея ни вода да пия, ни кафе, какво остава да ям (то нямам апетит никакъв)
Втрисането мина към 4-5ч сутринта, вече стомахът не ми е толкова проблемен, не кашлям, температура не съм мерила, нямам болки и някак съм по-свежа и сякаш минава. Дори разходих кучето, ама като след много тежко боледуване се чувствах. Дано към обяд да мине вече всичко , тогава ще са 24 часа от ваксината и свърши. Модерна ме хващаше на другия ден с леки проблеми, а този Пфайзер веднага ме удари.
Не знам колко лек е Омикрона, както пишат, ама това снощи дето изживях ме побърка.
Четох ви тук, ама никой не е бил като мен така. Вече си мисля, че нещо дефектно са ме боцнали, не знам...бях се уплашила много наистина.

# 16 743
Фани, има в момента много норовирус, пламнало е, симптомите са като твоите. Според мен е просто съвпадение с поставянето на ваксината. Много е гаден, но бързо минава.

# 16 744
не е изключено да е от ваксината, но симптомите много напомнят на хранително отравяне (с  или без вирусен произход), така че, за всеки случай, fanfanito, избягвай да си взимаш пак хотдог от онова място

# 16 745
Аз мисля, че и другите неща не са свързани и са някакъв вирус. За трети бустер не вярвам да има такива бурни реакции.

# 16 746
Благодаря ви.
Не знам. След четвъртата имах проблем пак със стомаха за ден, беше края на юли, но в обратна посока. Тогава пак ми писахте, че е от някакъв летен вирус за ден обаче пак беше при мен и то след ваксината (отидох си пушка, без някакви проблеми)
Сега това...обаче си спомням как изкарах в началото на пандемията цял месец в тоалетната, тогава ЛЛ не приемаха и имах същите симптоми, ама и двата на куп, не ядях, не пиех нищо, а иначе се движех у нас, за месец без храна и на лекарства... Тогава не знаех корона ли е, грип ли е , пих за вируса антибиотици и пак се дерях иначе и кашлях.
За хот-дога, знам го това място и никога няма застояли неща там, просто е много оживено и всеки си купува нещо си, та...а и не е топло времето, че да се е развалило, но...може и това да е, ама лично мен ме съмнява, защото редовно си взимам, точно пък сега с ваксината да се получи.
Като цяло съм по-добре вече, само ръката ме понаболва, ама съвсем леко, не е като при Модерната да ме стегне, само при допир се усеща. Другото премина и се освестих, ама не смея да ям нищо, ще изчакам.
За кашлицата аз съм си кекава и там ми е слабо място, все си кашлям зимата, ама това беше направо давене, не точно кашлица моята, продължително, дълбоко, почти въздух нямах.

# 16 747
  • София
Прилича ми на гастритна криза. Моята дъщеря реагира с повръщане на нурофен.

Сигурна ли си, че нямаш хеликобактер пилори?

# 16 748
Фани, и на мен не ми прилича като да е от ваксината. Преди 2 месеца си сложих новия бустер на Пфайзер за Ва4/5 и освен отпадналост и сънливост за един ден, започнали няколко часа след ваксинирането, друго нямах... Според мен в този хотдог се корени причината... И аз така си взимах седмици наред всеки ден фрапе с мляко от едно местенце лятото и всичко беше 6, докато една сутрин след същото това фрапе се скъсах да повръщам, направо бях пред припадък и за болница - млякото било вкиснало... Та и проверените места правят гафове понякога, никой не е застрахован. Кашлица и такова брутално повръщане хич не ми се връзва с ваксината, ама знае ли човек, всеки организъм реагира различно и може и да има минимален шанс симптомите ти да са от нея, но не ми се вярва.
Бързо да оздравяваш и пак да ни пишеш как си. Hug

# 16 749
Благодаря ви))
В понеделник ще питам колежка и тя ходи и си взе от същото място.
Аз имам гастрит по принцип.
Не знам какво беше, но ужасна нощ прекарах.
Още съм, като бита и пребита, сега хапнах малко.
Добре понесох и четирите с леки проблеми, но за няколко часа и се търпеше, ама тази...
И аз не знам какво да мисля, никой няма такива проблеми от вас.
Може и да е друго, дано мине, че...като парцал съм направо.
Как пък с ваксината се съчета да му се не види, сега се чудя какво ми е.
Добре, че не съм на работа, затова и все в петък се бода, ама...да минава, че...

# 16 750
Пих 2 нурофена, в работата преди да тръгна 2 беналгина, после след нурофена пих парацетамол.
По мое мнение, трябва да се приемат по-внимателно тези лекарства, имайте предвид занапред. Не е добра идея да се пият в тези количества, в кратък интервал от време, на гладно (или след хот-дог, което също не най-добрата храна за чувствителен стомах).
Втрисането е абсолютно очаквана реакция от ваксината, при много хора го има.

# 16 751
Опасен коктейл от лекарства наистина. Как така по 2? Наведнъж ли? Абсолютно не ок.

# 16 752
Опасен коктейл от лекарства наистина. Как така по 2? Наведнъж ли? Абсолютно не ок.
Все пак зависи и от дозата. Ибупрофенът, ако е бил от 400 мг, определено е много. В Канада от няколко месеца го ограничиха до 200 мг заради опасност от предозиране.

# 16 753
Ибупрофенът май е и доста вреден за стомаха. Аз имам непоносимост към него и се налага да взимам други болкоуспокояващи при проблеми.

# 16 754
Аз изобщо не пия никакви профени/НСПВС. Камо ли в такава доза. Това е убийствено за стомаха. Ако ми се наложи, за възпален нерв, ползвам супозитории.

Общи условия

Активация на акаунт