Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 942 825
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 755
За човек с гастрит определено са дошли в повече всичките изброени хапчета, ако и да не са взети баш наведнъж.
Ибупрофенът повечето масови са по 200 тук, ама е дошъл в повечко заедно с останалото.

# 16 756
Нурофен стоп колд  взех бре, какъв ибупрофен, не знам едно и също ли е. Ми така знам първият път по 2 се взимат и после по 1, на мен ми действа много добре, не взимам за пръв път и това основно се лекувам, като съм настинала или нещо натам отиват нещата почувствам. При това го взех вече доста късно , имах пълната програма и то от часове, вкъщи ме посъветваха да взема нещо, то всички побърках и сигурно никой в блока поне 5 етажа под мен не е спал-така стенех и виех, а за 00 да не говорим, че ...ама никой не дойде да пита де.
Да дам пак отчет. Питах снощи едната колежка (ние редовно там се храним, че е най-близо и удобно) и тя не е имала никакви проблеми. Ама пък на 3 доза (тя толкова има) е била същото при нея за ден сподели (може и да ме успокоява) Другата колежка знам, че ще пътува и не съм я търсила, но и тя друго е хапвала там, та..
Вчера не бях съвсем добре, като след тежко боледуване или знам ли , бе утрепана бях без болки и повръщане, но изтощена, без сили още.
Днес съм кукуряк, нищо ми няма , нищо не ме боли, хапвам, готвих, пазарувах, чистих, дори поръчах едни боти и чанта за успокоение, че то...бе пътник си бях ви казвам. Много зле бях.

# 16 757
Нурофен е търговска марка. Иначе е ибупрофен.

# 16 758
Да дам отчет как прекарах вечерта след 5-та доза, 4 Модерна и 1 Пфайзер.
==== Толкова отпаднала никога не съм се чувствала. ====

Да не би да става въпрос за нещо друго?
При мен лошото беше не същата вечер, а вечерта на следващия ден.

5/5 Comirnaty. Петата я понесох по-леко от противогрипната.
Най-зле беше след втората игла.

# 16 759
Знаете ли дали на 29-ти и 30-ти ще мога да се ваксинирам в Пирогов или въобще някъде в София? Водят се работни дни, но сега по празниците всичко може да решат.....Иначе в МЦ където бях записана за ваксина преди седмица въобще не ми се обадиха, явно там ваксинирането се е провалило.

# 16 760
според актуализирания списък на сайта на СРЗИ би трябвало да работи на 29 и 30 декември, почти всички други кабинети с малки изключения затварят до 3 януари

и аз ги дебна, че синът ми не успя да се ваксинира октомври, когато беше във ваканция тук, защото си дойде с хрема, която се проточи доста, обърна се на бактериална, изкара две-три седмици с отпушен нос, в което време ваксинационният кабинет в неговия град беше с работно време, плътно съвпадащо му с лекциите, а уикендите в София вече нямаше отворени кабинети, и се надявах че сега като си дойде, ще го направи тук, обаче още с деня на връщането му отново започна същата работа със запушването на носа и секрети, така че и тази седмица я пропуска ваксинационно :/ в хладилника ми виси и противогрипната му ваксина, която мислеше да си сложи едновременно с другата, обаче нещата вървят да е чак януари, аман просто

# 16 761
Я остави детето на спокойствие.

# 16 762
е точно че е оставен на спокойствие, и затова е на такова дередже

мъж с инстинкт за самосъхранение и пазене на здраве..... сигурно има и такова животно, ама не са ми се паднали на мен Simple Smile

# 16 763
е точно че е оставен на спокойствие, и затова е на такова дередже

мъж с инстинкт за самосъхранение и пазене на здраве..... сигурно има и такова животно, ама не са ми се паднали на мен Simple Smile
Много добре те разбирам.....

# 16 764
не знам колко ме разбираш, ама ние се върнахме в детската градина просто - стафилококи в носа; добре че освен запушения нос друго му няма, иначе остава да направи и отит, и ще се подмладя внезапно с нещо като 17-18 години Grinning

# 16 765
  • София
Ние откак махнахме маските, втори вирус караме семейно вкъщи (гърла и хреми), по един на месец. Аз таман за празника съм без глас, и отсвирих каката и баткото да не идват със семействата си, да не ги заразим и тях.

# 16 766
Та маските ги махнахме преди сто години, даже не помня откога. Да хванеш хрема по Коледа си е просто случайност.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 19:59 от Notaris

# 16 767
Все още има хора, които не са махнали маските в градския транспорт, супермаркетите и затворените пространства като цяло. Малко са, но ги има. Всеки сам си "преценя", нали така беше. Stuck Out Tongue Winking Eye
Весели и здрави празници!

# 16 768
Та маските ги махнахме преди сто години, даже не помня откога. Да хванеш хрема по Коледа си е просто случайност.

Някои не сме ги махнали. Вземай нещо за тази памет пък ти! Не е нормално да не помниш неща, случили се през последните две години.

# 16 769
Аз откакто махнах маската не съм спряла да боледувам от какво ли не. Не е нормално това, никога не е било. Уж отрицателни тестове за ковид, ама ми се разказа играта.
Весела Коледа! Пожелавам на всички да са здрави и заобиколени от любимите си хора! Christmas Tree

Общи условия

Активация на акаунт