Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 66

• 46 560
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Последните 2 - 3 месеца и аз бях доста сънлива. Направо  летаргия. Сама си пуснах в лабораторията желязо и феритин. На долната граница са. Взех си хранителна добавка и пробиотици. Сега съм по-добре. Не спя толкова много.
   Само едно разстройство ме почна сутрин и се чудя от какво е.

При предписан (преди време) от лекар Лтироксин 5 дни 75, и 2 дни 50 - не се чувствах добре. Започнах да ги пия през ден и се оправих.

# 316
Последните 2 - 3 месеца и аз бях доста сънлива. Направо  летаргия. Сама си пуснах в лабораторията желязо и феритин. На долната граница са. Взех си хранителна добавка и пробиотици. Сега съм по-добре. Не спя толкова много.
   Само едно разстройство ме почна сутрин и се чудя от какво е.

При предписан (преди време) от лекар Лтироксин 5 дни 75, и 2 дни 50 - не се чувствах добре. Започнах да ги пия през ден и се оправих.

На мен нарочно ми вдигнаха дозата 5 дни по 75 и 2 дни по 50, че планирам бременност. В такъв случай TSH трябва да е под 2, но аз не се чувствам много добре при 0.31. За два месеца TSH падна от 5.19 на 0.31. Лекарите твърдят, че е ок и да продължавам така. Явно сама ще си  я коригирам, въпреки че не знам как.

# 317
Здравейте, хич не е по темата, но искам да ви питам дали някой се е сблъсква с подобно нещо и да ме насочи. Става въпрос за майка ми, тя е на 73 г... Октомври мин г и правиха операция на челюстта, заради някакво туморно образувание. Слава Богу, доброкачествено. Обаче след операцията почна да се държи много странно - първо се застоя и обездвижи(без да има физ причина за това) - само яде, лежи и спи. Отказва и не прави абсолютно нищо в къщи-нито чисти, нито готви, нищо... Баща ми, който е на 74 прави абсолютно всичко(аз живея в друг град). Напоследък е станала и много агресивна, измисля си разни неща и е убедена, че това е така и настава луд скандал, защото тя само търси конфликти. Поч дни си ходих да ги видя и тя не ми проговори през целия престой там, мълча 2 дни и нежяде даже храната, която сготвих за тях, а друго. А още в началото като отидох се скара с мен, защото и казах че аз ще отида до магазина и да престане да разкарва татко(той е със скорошна операция от херния и въпреки всичко угажда). А тя ми отговори във истерия:"Я си затваряй устата!" 👀😳 при което просто изтрещях.
Естествено не ще да ходи на лекар, аз съм и измисляла несъществуващи болести и дрън дрън глупости. Притеснява ме тази агресивност, така е от известно време и други хора са ми споделяли(брат ми, сестра ми)... И изобщо има едно налудничаво поведение и поглед, направо като малоумна се държи. Другото странно нещо е че все и е студено-ние по потници и гащи, тя навлечена и я тресе

# 318
Без лекар няма как.

# 319
Да, определено лекар ще трябва. Иначе ако може поне изследвания да направиш - щитовидната, дефицити на В12, Д и желязо...много от симптомите се припокриват явно няма енергия, това чувство за студ.
Иначе е възможно от притеснение за тумора да е потънала в някакво психично състояние, но в предвид възрастта възможно е и нещо физиологично - с мозъка, имам в предвид начална деменция или подобно.

# 320
Не знам... Видях се в чудо врче. Анемия има, от изследванията е видно(около операцията). Купих сума добавки, витамини б, д кво ли не-ами не ги пие. Иначе докато беше в болницата, понеже трябваше дажи даваме през сонда храна - приемаше Нутрикал, а той е бъкан с витамини и минерали. Тогава и "светна". Ама след като излезе от болницата ме ще да го пие. Иначе аз Ви казах, че е ужасно агресивна, груба, постоянно обижда хората, мнителна и сме искали да я изкараме луда. С брат ми сежсмяхме, че на тая операция всецедно мозъка и махнаха, макар че изобщо не е смешно. Но според мен нещо става и това не са просто някалви старчески инсинуации

# 321
Звучи като старческа деменция и много, много начален Алцхаймер. Но предвид операцията и въпреки че е излязло доброкачествено, най-добре да се направи скенер с контраст на мозъка (на амигдалата), за да се изключи засягане и на тази област. Може да искате от невролог нещо за оросяване на мозъка и в кратък период ще видите дали има разлика. Ако се подобри, клони повече към деменция. Казвам го, защото ми е много прясно от моята баба.

# 322
Ужас... И аз затова си мислех.... Как обаче ще я заларам на лекар като тя смята че е ок и аз и преписвам болести?!... Иначе как е с паметта не знам, защото като не съм там постоянно не мога да преценя...

А с баба ти какво стана? Вие ка решихте че нещо има..

# 323
Може би вече е спам, но може да поканите срещу заплащане лекар да поговори с нея, без тя да знае

# 324

На мен нарочно ми вдигнаха дозата 5 дни по 75 и 2 дни по 50, че планирам бременност. В такъв случай TSH трябва да е под 2, но аз не се чувствам много добре при 0.31. За два месеца TSH падна от 5.19 на 0.31. Лекарите твърдят, че е ок и да продължавам така. Явно сама ще си  я коригирам, въпреки че не знам как.

Може би много рязко е станала промяната и организмът не е привикнал. Ако е по плавно може и да не се чувстваш така.
   Опитай като мен - през ден. А и на мен лекарят ми каза, че лятно време дозите се намаляват. Януари ми я вдигна - всеки ден по 75. Сега в четвъртък съм на преглед.

# 325
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Привет, влизам със следния казус: появи ми се червен пръстен около едно ухапване от насекомо и подозирам лаймска болест 😱

ЛЛ отказа да ми изпише антибиотик, иска да изчака да види дали ще имам антитела след седмица.
Аз не искам да чакам.

Потърсих алтернативно лечение, пият се билки и се препоръчва подсилване на имунната система.
Сега съм в чуденка какво да правя 😳
При Хаши нали не трябва да се стимулира имунната система?!

В нета намирам само, че борелиите могат да предизвикат автоимунни, вкл. и Хаши, но не пише как се лекува при наличие на двете...

Някой да е чел нещо, да знае, да даде линк...

# 326
https://m.facebook.com/groups/revmatologia/permalink/2208215572553538/ потърси и други негови мнения, поне е имунолог...
И тази група https://www.facebook.com/groups/1710067495945200/?ref=share
Аз не бих засилвала имунитета, бих пийнсла АБ

# 327
Хепи, благодаря за линковете, ще ги погледна сега.
И аз искам АБ, но не ми го изписват! Без рецепта не дават!

# 328
Не знам в коя от развитите държави си, но за пръв път чувам някой да чака при съмнение за лаймска болест. Това е безумие. А кърлеж извади ли? Ако не си го видяла или вадила, да знаеш, че може да е ухапване от паяк или стоножка. Такова ухапване също дава подобна картинка, сърби, боли и не се поддава на лечение с никакви мазила. Минава постепенно за около 1 месец. Дано е това.

# 329
В Германия съм.
ЛЛ каза, че може да е паяк. Нищо не съм вадила, отзад на бедрото е и мислех, че комар ме е ухапал. вчера накарах мъжът ми да снима да видя, защото сърбежната площ нарастна много и трудно стоя седнала.

Хепи, чета едната група, отворената. Интересни неща има, но е абсурд ЛЛ да ми ги изпише.

Общи условия

Активация на акаунт