Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 66

• 46 557
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Преди години ме ухапа паяк по носа. Отече ми половината лице, като едното ми око посиня и се поду. Беше много страшно. Изписаха ми нещо за алергия и се оправих за няколко дни. Не съм пила АБ. Ухапванията от насекоми често правят локални реакции около мястото на ухапване.

# 331
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз взех противоалергично. Сърбежът не мина, нито червения кръг намаля.

Лаймската болест не е за подценяване.😞

# 332
Извинете, можете ли да ми кажете
Мат ми е 34.03        референтни     <34
Всичко друго е окей.
На какво ли може да се дължи.
Майка ми е с Хашимото и малко се разтревожих

# 333
Всичко друго е окей.
Пусни и "другите" да видим колко са ок....Референтните не са това,което са ...иначе за мат,момичетата ще кажат на мен не ми изглежда притеснително...

# 334
Здравейте, моля за коментар на следните изследвания. На пръв поглед всичко е в референтните стойности, но като цяло имам доста от симптомите, характерните за хипо функция. Кръвната захар е висока, щото в 5 часа като станах да храня бебето забравих, че ще давам кръв и клъвнах нещо от хладилника, което по принцип изобщо не ми е навик.

# 335
Всичко друго е окей.
Пусни и "другите" да видим колко са ок....Референтните не са това,което са ...иначе за мат,момичетата ще кажат на мен не ми изглежда притеснително...

И аз това щях да пиша - покажи ги.
Относно МАТ, не е нещо фрапантно като стойност, но трябва да имаш едно на ум, за следене във времето, щом е стигнал горна граница е на път да я мине. Иначе това в момента може да се приема и за лабораторна грешка дали е отгоре или не.

Дух (: да имаш хипофункция, нисък е Т4 и ТСХ върви нагоре. В12 е добре, иначе да кр.захар е висока, но щом си яла преди това не е реален резултата

# 336
Здравейте,миналата година родих и от тогава не съм изследвала хормоните.Имам хашимото и приемам по 0.25 мк.еутирокс.Не се чувствам особено добре и искам да отида на еднокринолог.Виждам,че тук има изключително начетени хора и искам да се допитам за съвет.Кои хормони е най добре да се пуснат в комплект ,за да се разбере по общата картина за състоянието на жлезата?

# 337
Здравейте,миналата година родих и от тогава не съм изследвала хормоните.Имам хашимото и приемам по 0.25 мк.еутирокс.Не се чувствам особено добре и искам да отида на еднокринолог.Виждам,че тук има изключително начетени хора и искам да се допитам за съвет.Кои хормони е най добре да се пуснат в комплект ,за да се разбере по общата картина за състоянието на жлезата?

Това не е хубаво, че толкова време не сте се проследявали.
Хормоните са ТСХ, ФтТ4 и ФТ3. Но не е лошо да се проверите за дефицити на желязо, В12 и Д

# 338
Мат ми е 34.03        референтни     <34
Tat             29.38                                   <115
FT 4 ( свободен Т4 ) 16.50 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.020 mIU/l 0.300 - 4.200

Моля пишете дали според вас има нещо притеснително

# 339
mibobo благодаря за отговора,ще пусна изследвания и ще попитам за резултата.

# 340
Здравейте,отдавна не съм писала,но не бях правила изследвания. Ендокринолога ми каза,че иска само фт4 и ТСХ.
Стойностите са съответно 14.3 г.г.17. и  2.8.г.г 4.2
Утре съм на преглед да видим дали няма да ми вдигне дозата. Аз сама си я регулирах,без изследвания,пия 50 мг.6 дни,седмия не пия. Така си реших сама... Нали и без това Л тироксина е с натрупване 🤔.... Абе не мога стриктно да спазвам и това си е..... Ако реши да ми вдигне дозата,пак няма да е по нейния начин.... Ще видим...
Обаче вчера получих сърцебиене,а днес ей така от нищото пулсът ми беше 110/Мин..... Не знам какво да изследвам вече....

# 341
Ася, много хора от България изпращат проби в Арминлабс при вас.
Ако ухапването е било скоро, изобщо не е гарантирано, че ще имаш антитела. Времето на изчакване е 40 дена  след ухапване. Очертай кръга с химикал и виж нараства ли. Ако нараства, сигурното е да пиеш антибиотици, но потърси лайм специалист, защото се пият поне месец по схема и са поне два или се редуват.

# 342
Ивка, аз като един лаик да попитам как без изследвания си регулираш дозата? Сърцебиене и аз съм имала, доста време ми "прехлопваше" сърцето, особено в началото, като започнах да пия еутирокс.

# 343
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, много хора от България изпращат проби в Арминлабс при вас.
Ако ухапването е било скоро, изобщо не е гарантирано, че ще имаш антитела. Времето на изчакване е 40 дена  след ухапване. Очертай кръга с химикал и виж нараства ли. Ако нараства, сигурното е да пиеш антибиотици, но потърси лайм специалист, защото се пият поне месец по схема и са поне два или се редуват.

Благодаря ти.
Кръвни проби ли пращат там? Аз сама няма как да си взема проба, ЛЛ работи с друга лаборатория.
Това с очартаването е малко сложно, защото ухапването е отзад на бедрото и после няма как да сложа къс панталон Laughing
Лайм специалист тук само на частно Rolling Eyes, ерго и лекарствата ще трябва да си ги плащам, сумата става сериозна...

ЛЛ иска сега в понеделник да ми пуска за антитела. Т.е. някъде 10-14 дена от ухапването. После излиза в отпуска и каза, че не иска да остави нещата така.
Чудя се какво да правя. В четвъртък или петък другата седмица ще имам резултати.

Знаеш ли кои антибиотици се пия? Имам алергия от доксициклин.

# 344
По-добре го очертай и ходи с дълги гащи. То за 2-3 дена ще се види. Грипоподобни симптоми имаш ли?
За началото тук изписват докси или зинат по 21 дена, но в групите казват, че е хубаво след това да има опашка от друг. Венозно цефтриаксон било по-добре.
Миноциклин се спряга като ефективен в разни комбинации с други.
В Румъния, където е модерно да ходят при др Йон, изписват първо добавки за засилване на имунитета и след тях се правят изследвания. Целта е организмът да се стимулира да образува антитела, но ти като имаш пръстен, няма смисъл от това, щото тези добавки с е пият около месец.
Дали няма някой лайм специалист по каса?

Общи условия

Активация на акаунт