Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 66

• 46 271
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Това за ТСХ не е абсолютно вярно. Да, има теория, че лятото жлезата се чувства по-добре и се намалява даже доза на хормон а зимата се влошава и т.н., но категорично не е така при всички. Аз много често съм имала високи стойности точно лятото и съм увеличавала доза даже.
Отделно, че само ТСХ не е показателен, гледат се и трите хормона заедно.

# 631
И аз бях така преди месец.
Заради предстояща стимулация за инвитро проверих ТСХ и беше  се качоло над 2 ТСХ ( дозата ми бе
два дни 12.5  един 25) .Така посред лято се наложи да уеличавам дозата ( сега редувам 12,5 и 25 еутиеокс).
 Тия дни трябва да пусна контрола да видя как се движа с по-високата доза.

# 632
  • SF/BS
Аз членуувам в повечето фес групи, свързани с Хаши. Там са доста по-полярни мненията.Тук инфото е по-обобщено и не толкова крайно. Благодаря на момичетата, които коментират редовно.  Аз съм начинаеща, още опитваща и търсеща. Имам някакви базови познания и мнение, изградени от прочетеното. Благодаря, че ви има Simple Smile Иначе първите ми изследвания (на база, на които се сдобих с диагнозата) са от месец април. Хормон не пия. С помощта на хомеопатия, изчистване на храни и разбира се проби -грешки в момента се чувствам ок. Боря се с със суха кожа и повечко газове (които намаляват, надявам се и да изчезнат). Решила съм  в края на септември да пусна изследвания, за да видя кое как се движи. Разбрах, че лятото не е удачно, т.като ТСХ намалява и не искам да се залъгвам. Още веднъж благодаря, че сте на линия Simple Smile

Моля, споделете как се борите със сухата кожа и газовете. Благодаря предварително!

# 633
Сухата кожа .. мажа с естествени масла. Изичсих всичката химия. Пия шуслерова сол 6 и 10, но са ми посочени от хомеопат.Може за вас да не са приложими.Моето мнение, е че ако изчистя другите възпаления и т.н ще се оптимизира работата на жлезата и кожата ще се оправи.  За газовете, което ми е по-голяма драма...направих тест за хранителни непоносимости и изчистих храите, които ми излязоха. Първоначално реших да приемам и пробиотици, но в крайна сметка в момента си приготвям ферментирали храни (краставички) и ги ям упорито. Зимата ще си направя подобни туршийки.

# 634
Моята кожа е суха, но маслата не ми помагат, явно и трябва нещо хидратиращо.

# 635
  За газовете, което ми е по-голяма драма...направих тест за хранителни непоносимости и изчистих храите, които ми излязоха.

Кои храни ти излязоха като непоносими?

# 636
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моята кожа е суха, но маслата не ми помагат, явно и трябва нещо хидратиращо.

от продукти с колаген кожата ми става бебешка, но пък ми излизат пъпки, пълни с течност и ме сърбят. пробвах няколко пъти - не е ухапано, не са червени, само едно мехурче и сърби.
иначе петите ми стават фантастични с крем за лице против бръчки Sweat Smile

# 637
  • Пловдив
Сухата кожа .. мажа с естествени масла. Изичсих всичката химия. Пия шуслерова сол 6 и 10, но са ми посочени от хомеопат.Може за вас да не са приложими.Моето мнение, е че ако изчистя другите възпаления и т.н ще се оптимизира работата на жлезата и кожата ще се оправи.  За газовете, което ми е по-голяма драма...направих тест за хранителни непоносимости и изчистих храите, които ми излязоха. Първоначално реших да приемам и пробиотици, но в крайна сметка в момента си приготвям ферментирали храни (краставички) и ги ям упорито. Зимата ще си направя подобни туршийки.
Аз също пия шуслерови соли -2, 3 и 5 предписани от хомеопат. И отделно течно хом. лекарство.

# 638
Здравейте имам Хашимото- хиперфункция на щитовидната жлеза. Трябва да си изследвам хормоните и главно TSH след месец. От няколко дни съм с тежест в стомаха по цял ден и гадене, нормално ли е това да е от повишаване на TSH-то или няма връзка?

# 639
Здравейте, моля за мнение относно резултатите ми (профилактично направени, на 23 г съм, с майка с Хашимото):

Ходих при ендокринолог, който ми изписа само вит. Д капки и след 6 м. отново да отида, но на мен не ми е спокойно..

# 640
Здравейте имам Хашимото- хиперфункция на щитовидната жлеза. Трябва да си изследвам хормоните и главно TSH след месец. От няколко дни съм с тежест в стомаха по цял ден и гадене, нормално ли е това да е от повишаване на TSH-то или няма връзка?
Пиеш ли лекарства?

# 641
Пиеш ли лекарства?

Не ходих при ендокринолог, но не ми изписа засега хапчета само за пулс.

# 642
А колко са ти TSH и ft4?

# 643
Rainbow, засега си само в хипофункция, която може да е резултат от ниските б12 и Д. Нямаш причина за притеснение. Нямаш Хашимото спрямо антителата. Категорично може да се каже с ехография. Наваксай  витамините и направи контрола на същите изследвания. Високият калций е вероятно заради ниското Д. Б12 тр да е над 500.

# 644
  За газовете, което ми е по-голяма драма...направих тест за хранителни непоносимости и изчистих храите, които ми излязоха.

Кои храни ти излязоха като непоносими?

Яйчен белтък, яйчен жълтък, горчица, домат, рапично семе. Относно глутена не е сигурно, защото не бях консумирала глутен около 5 месеца, т.е не е сигурно дали не се беше изчистил, но той ми е най-малката драма.
Мъка са ми яйцата. Най-трудно открих къде консумирам рапица, но мисли че вече открих.

Общи условия

Активация на акаунт