Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 620
  • 854
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Храната влиза, обаче нормалната цена за стая в къща за гости е около 50лв., айде, сложи го до 80. Тук е 300 лв. Посмъртно 2-ма души не могат да изядат домашна храна за 250 лв.на ден в село Киселчево. В къщата за гости в Банско, в която ходим, храната е по 30 лв. на човек, супер вкусна, с алкохол и безалкохолни без  никакви ограничения и колкото искаш кафета. Simple Smile

# 106
  • София
Санака, 30 лв. на ден храна и алкохол без ограничения? Коя е тая къща? После ще ни сложат снимка за персони нон грати, ама ... Grinning

# 107
Я дайте да споделяме подобни места.
Хвърчилото си е баш хвърчило, аз да ви кажа. Не отивам на военен лагер, а на почивка.

# 108
Разгледах къщата хвърчило. Там не отивам пари да ми дават. Гадамер, прочела ли си сайта им? Пише, че е за деца над 16 г.
Няма връзка, ходиш пеша, таксуват ако си носиш вино отвън, казват къде да седнеш, не може да пушиш и в цената влиза 1 кафе на ден. Няма магазин и телефон в селото, пише, че пътят е лош. и написаното звучи арогантно. Дано наяве да е различно.
Понякога се чудя защо хората избират подобни екстремизми... какво липсва, че дразнителите трябва да са все по-брутални Simple Smile
Ще ми е любопитно гадамер да каже дали написаното в сайта е така наистина.

Да се убия, не мога да го кажа по-добре. Тия звучат много нагло, а тая къща на кучето в ...... си е обикновена колиба с четири стаи.
Къщата с червените врати в Солища и Янчевата къща в Делчево са в пъти по-добри, пуши се, пие се и не ти се мотаят прости хазаи наоколо. Ако искам да ми свети някой, ще отида на хотел.

# 109
  • Отвъд алеята зад шкафа
Най-добре да дам лични впечатления от мястото. За това, че е далеч - и Букур щепи е много далеч, но изкарахме много добре, а и видях част от България, за която не подозирах.

Вижте Четирите къщи в Костенковци - там цените са различни, регионът е много красив. Не се включва храна, ще трябва сами да си готвим, което не че е драма, но сме много хора, с някалко броя стръвни тийнове, които ядат като за последно по няколко пъти на ден. Ако обичате да ходите по хижи - чудесна отправна точка за Мазалат е. Ние така ще направим.

# 110
  • София
На мен не ми прозвучаха чак толкова строго комендантски правилата, честно казано - пише, че не се пуши вътре, което приветствам, не бих искала някой да ми дими вътре, докато се храня /за протокола - социален пушач съм, след 2-3 чаши запалвам по някоя цигара, но мразя да ми се дими на масата, ставам и отивам навън да пуша/, а за алкохола - пие се, ама хората искат да си продадат техния алкохол - нормално, може да си внесеш срещу такса тапа, във всички ресторанти е така.
Липсата на тв, интернет и въобще откъсването от всички джаджи също приветствам.
Е, цената е доста висока, но с интерес ще чакам Гадамер да сподели дали си е струвало - като отношение, обстановка и храна.
Гадамер - това ли е мястото, за което пишеш точно над моя пост?
https://bukorshtepi.com
Доволна ли си от него? Много ми се ходи в този край, била съм преди години - поне 15.

# 111
  • Отвъд алеята зад шкафа
Olive, това е да. Хотелът е кирпичен, защото се намира в единственото българско албанско село с трикатни кирпичени къщи. Някога са живеели над 300 човека в селото, сега е изцяло обезлюдено. След Ивайловград се намира, вдън гори Тилилейски. Пътят свършва в следващото село. Искаш - не искаш, трябва да се храниш в хотела, т.к няма други опции. Мисля, че в съседното село има малко магазинче. И за капак - на това затънтено място видяхме познати от София. Миналото лято там направихме семейната сбирка. Аз естествено запазих без изобщо да го проверя на картата и бяхме много изненадани къде се озовахме. В приятелския ни кръг много ме бъзикат, че все буквам, без да проверя къде точно. Така в Гърция запазих уж до Метеора, то те оказа на 2 часа път оттам. Да, през планината по права линия беше много близо. Но така пък открихме една страхотна и непозната планинска Гърция, много хубав хотел и най-красивата скалиста гледка в живота ми.

# 112
  • в страната на чудесата
Олив, нямам предвид пушене в стаята или въобще вътре.
Аз също пуша навън, обикновено встрани от непушачите. Но няма да плащам за да ме наказват Simple Smile с изолация, липса на избор и на комуникация...
Ще видим, може само сайтът да е арогантен, а Гадамер да сподели други впечатления. С нетърпение чакам да се върне и да пише.

# 113
  • София
Е, те явно искат да запълнят някаква пазарна ниша за хора, които нямат село като мен например, на което нет/тел се хваща само ако се покачиш на столче в десния ъгъл на двора и е по-вероятно да си в роуминг /румънски, на Дунава е селото/. И от такива места има нужда понякога /аз страхотно разтоварвам в моето затънтено село/, иначе понякога се чудя на цените на едно такова място - Фабрика за храна и танци, много високи ми изглеждат, но всички хора с деца, които отидат там казват, че е страхотно /а едни приятели дори се върнаха наскоро и с куче, закупено от там, имало Пуделотерапия и децата като се лепнали за един от пуделите, та така, сега гледат пудел, а майката е със страх от кучета/.  Joy
Гадамер, а хотелът в това затънтено място /до Ивайловград/ струва ли си? В смисъл - ок кирпичен, ама има ли удобства? И храната беше ли ок в него - че ако отидем в затънтено място с лоша храна...

# 114
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хотелът в с. Мандрица е приемлив, не е лукс в никакъв случай. Басейнът си е ок. Мястото няма претенции, не е скъпо. Храната беше ок също, по-скоро обикновена, без гурмета и изгъзици. Ние ходим на всякакви места, на луксозни, на стари каравани, кемпери, палатки, хижи, в 5 звездни хотели, в Азия съм спала по места и без топла вода, така че не знам доколко мнението ми е меродавно, защото зная 2 и 200 и успявам да си изкарам добре при всякакви условия. За храната държа да е с хубави продукти.
Юни първо сме в Хвърчило, а след това -  във Фабриката за храна и танци. И двете места са ми препоръчани от хора, които държат много на храната, както и Лаванда в Ковачевица. Ще споделя дали си заслужава.

# 115
Източните Родопи са прекрасни и много непознати. Били сме преди доста време в с. Ябълковец. Там някой ентусиаст беше купил селското училище и го реновирал чудесно в хотел Планински изглед. Природа, гледки, всичко уникално. Храната кофти, заради обслужващия персонал.
Все се каня пак да се върнем в района, защото има още доста места, които искам да видим.
Хората по селата ми направиха много силно впечатление. Меки, уютни.

# 116
  • София
.... в Азия съм спала по места и без топла вода, така че не знам доколко мнението ми е меродавно, защото зная 2 и 200 и успявам да си изкарам добре при всякакви условия. За храната държа да е с хубави продукти.
Юни първо сме в Хвърчило, а след това -  във Фабриката за храна и танци. И двете места са ми препоръчани от хора, които държат много на храната, както и Лаванда в Ковачевица. Ще споделя дали си заслужава.
Същото важи и за мен - храната ми е важна, другото се изтрайва, е, ако може да има и топла вода - по-добре. Ще следя с интерес!
Фенси, да, това с храната често е проблем точно заради персонала, има места, на които веднъж е добра, друг път не - няма постоянство. Мислех си това прекрасно момиче, което спечели Мастър шеф онзи ден и има къща в Родопите, готвейки с такова въображение и само със сезонни продукти дали няма да направи някакво такова кътче с хубава храна там. Много добре ще й се получи, защото има вече нужда от такъв туризъм.

# 117
За мен и храната няма значение, спала съм по какви ли не места. За къпане и със студена вода съм се къпала, но...голямото но е детето с нас. Въпреки, че има наченки. След като изкара 29 километров преход, и вечерта се вкл в правенето на храна

# 118
  • София
Ladies, новите серии на Lucifer и Методът Камински са излезнали. Приятен bingeing!

# 119
Да дам и моите 5 ст. в информацията Simple Smile

Храната за всички е важна но не е първа цел при нашите пътувания.
Фабриката за храна и танци е чудно място за много хора - ние го посетихме веднъж и не бихме повторили.
Не ме блазни, че има 6 вида основния храни за обяд или още толкова пиене. Аз ям една супа и пия една вода!
Вярно, че супата е хубава....но не ми е цел в живота яденето.

Ние по принцип си ходим по разни чукари и това някой организирано да ме разхожда не е мечтата на живота ми. А пък като видиш тези класни посетители как оставят маста

Общи условия

Активация на акаунт