Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 732
  • 854
  •   1
Отговори
# 435
Иначе в личен план и аз съм на път да се радвам, че в резултат на сътресенията в СМГ и кризата в НПМГ доста учители са вече на друго място.
Точно това няма как да ме зарадва. Никога не съм искал лошото за никое училище, хеле пък тези две!
И мисля, че успешно училище се прави основно със свои кадри. Чуждите пренасят и чуждата култура, ако са достатъчно много. И ако културата е била читава, не биха напуснали предишното училище.

# 436
Ами "чуждите" много често при преместване носят със себе си само положителното и забравят негативното. Вероятно, защото на старото място им е писнало от негативите и затова и правят промяната с преместване. А едно училище се прави от собственика/ръководството, което с много мисъл и акъл може да обедини коренно противоположни личности в името на една кауза.

Иначе Тинки вероятно имаше предвид, че ще има възможност да се възползва от тези учители, но на друго място.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 20:48 от Fancy

# 437
  • В офиса
Ежко, напълно съм съгласна с теб. Просто репликата ми бе продължение на аналогична на Лейка.
В момента изгледите ни за прием в СМГ не са чак толкова големи, да не кажа хич, за сметка на ПЧМГ. Та за това и личната егоистична гледна точка.

# 438
Ами "чуждите" много често при преместване носят със себе си само положителното и забравят негативното.
Боя се, че няма такъв филм. Нагледал съм се на безкрайни примери по въпроса.

В момента изгледите ни за прием в СМГ не са чак толкова големи, да не кажа хич, за сметка на ПЧМГ. Та за това и личната егоистична гледна точка.
Разбрах те. Но точно от "егоистичната" ти гледна точка миграцията на учители в най-добрия случай няма особено значение. Според мен. Пример: какъв ефект дадоха Кортезов и Динков в АК? Виж Борислава Кирилова и Ани Иванова дават. Нищо, че не са толкова именити.

# 439
Е, Ежко, твоят опит не обхваща всички случаи на този свят все пак. Така, че боя се обобщението ти не е много адекватно. Ако беше така както казваш, Иззи например нямаше да дават мило и драго и да крадат "стари" кадри на СС и АК с всички позволени и непозволени средства. А щяха да си "изработят" свои непознати имена. Нямаше целият им старт да е базиран на "учените" с гръмки имена, а щяха да вземат млади новозавършили.

# 440
  • в страната на чудесата
Еми може колежът да не позволява разгръщане на учителя.
Щото при нас Шаркова, Таня Стоева, Петя Тодорова, илионова ако щеш, правят чудеса. И много се радвам, че са напуснали предишните си местоработи.

# 441
Ако беше така както казваш, Иззи например нямаше да дават мило и драго и да крадат кадри на СС и АК с всички позволени и непозволени средства .
Предстои им да докажат, че са прави от родителска гледна точка.

Нямаше целият им старт да е базиран на "учените" с гръмки имена, а щяха да вземат млади новозавършили.
Не твърдя, че от гледна точка на маркетинг са в грешка. Напротив.

Еми може колежът да не позволява разгръщане на учителя.
Тогава би трябвало никой да не може да се разгърне. Което е далеч от фактите.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 21:28 от Ezhko

# 442
  • в страната на чудесата
Не е сигурно Ежко. Понякога доста проминентни личности не могат да разгърнат поренциала си, ограничени от корпоративни изисквания. Всеки има пример. Това не прави съответния човек недобър професионалист.
Освен това за колежа конкретно не съм чула голямо име, което да е известно и за хора извън него. Това едва ли е случайност.
Не искам да спорим дали е добре или зле, но СОП-овете вероятно не допускат творчески личности Simple Smile

# 443
  • София
И защо едно известно име трябва да е гаранция за нещо? В 5 и 6 клас в ПЧМГ на щерката и преподаваше Шаркова, в 7 клас я смени неизвестната Стоянова. Родителите щяха да се вдигат на бунт, защото тази смяна едва ли не обричала децата на неуспех. И до днес детето ми говори за Стоянова с огромна любов и доста премерено за Шаркова.

# 444
Не е сигурно Ежко. Понякога доста проминентни личности не могат да разгърнат поренциала си, ограничени от корпоративни изисквания.
Да. Но ако някои го разгръщат, а други - не, става въпрос за несъвпадък в културите.

Това не прави съответния човек недобър професионалист.
Никога не съм твърдял, че Кортезов или Динков не са професионалисти.

Освен това за колежа конкретно не съм чула голямо име, което да е известно и за хора извън него. Това едва ли е случайност.
Не е. Не могат да дават частни уроци, така че няма как и да са широко известни. А биха могли. И Чакърова по Физика и Ани Иванова и Борислава Кирилова по Математика и доста други. Отделно колежаните не си падат "състезатели". Което също не добавя слава на учителите от АК.

# 445
  • в страната на чудесата
Аз никога не съм плащала уроци на който и да е от двамата. Малкият ходеше на курс при Шаркова. Та не е заради уроците.
Математиците имат секции, имат публикации, помагала, учебници. Както и другите специалности.
С какео са известни двете цитирани дами извън това, че работят в колежа? Може би не съм запомнила имената?

# 446
С какво са известни двете цитирани дами извън това, че работят в колежа? Може би не съм запомнила имената?
В колежа са известни като прекрасни преподаватели. Като доказателство може да се приведат например достата на брой примери за взети АР Calculus BC (материал на ниво студент след първи курс) с максимални оценки след десети клас. Извън колежа биха впечатлили например с това, че изпращат "несъстезатели" на национални кръгове, без допълнителна подготовка. Че даже чат-пат и с медали се връщат. А и отборно колежът доста често е пред известни училища със съответния профил. Но както споменах - не са известни по ред независещи от качествата им причини.

# 447
  • в страната на чудесата
А кои са причините от този ред?
Освен уроците?

# 448
  • В офиса
Потвърждавам за Чакърова и Борислава Кирилова. Добри са. И работят със сърце. Ани Иванова не ми е позната.

# 449
Прихождащ учител от друго училище стои като кръпка. Петя Тодорова може да е чудесен преподавател в ПЧМГ, но в СС Златина Митева увличаше много повече децата.

Ежко, изобщо ли не мога да дават частни уроци учители от Колежа? Дори на външни ученици?

Общи условия

Активация на акаунт