Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 629
  • 854
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Почти я навих девойката да опита на 2 к-не, досега й показвах каква математика ще учи в 11/12 кл., отиваме сега да видим наживо 2 АЕГ, ФЕГ и 133 - ей така, да добие впечатление дори от атмосферата и сградите, стискайте палци да вземе правилно решение /не знам кое е то всъщност, но вярвам, че провидението си знае работата/!

# 691
  • София
Олив, стискаме палци и на краката Simple Smile.

Фенси, много завоалирано се изказваш. За кои сектори иде реч??Neutral Face Той, НВ има бизнес с управлението на фондове (най-грубо казано), не мога да зацепя кой сектор ще цъфне от намесата му. Пък като знам и като министър на ДА как нищо не направи за този продънен сектор, освен няколко скъпоструващи анализа и проекти с неясна добавена стойност Smirk

# 692
  • София
Olive, добра идея да ги разгледате. И трите училища са хубави. Е, малко са по-лежерни, не са като СМГ, НЕГ и Испанската. Но това не е задължително лошо.
Сега виждам, че си ме питала за отзиви за 2 АЕГ - оскъдни са малко предвид безобразието ДО почти цяла година.
Ама иначе - хубава сграда, симпатични учители, идеално организирано обучение и комуникация с децата през Google платформата им. Организира се закупуване на учебници през училището всяка година (сега през юли), мене това идеално ме устройва, защото нямам никакво желание да се занимавам със самосиндикално търсене на учебници от 100 издателства. Абе нямам никакви забележки. Само дано учат присъствено догодина, че това ми е основната драма.

# 693
  • София
Олив, всички паралелки ли сте писали във ФЕГ и 2АЕГ?

# 694

Фенси, много завоалирано се изказваш. За кои сектори иде реч??Neutral Face Той, НВ има бизнес с управлението на фондове (най-грубо казано), не мога да зацепя кой сектор ще цъфне от намесата му. Пък като знам и като министър на ДА как нищо не направи за този продънен сектор, освен няколко скъпоструващи анализа и проекти с неясна добавена стойност Smirk

Бизнесът затихна и сега ще управлява държавата. Цялото правителство са "образовани и професионалисти". Най си харесвам министърът на финансите.

Наполеоновият комплекс е страшна движеща сила.

# 695
  • София
Олив, детето на приятели ще е 12 клас следващата учебна година във ФЕГ и са много доволни. Учи се сериозно, децата са чудесни. Френския не е лесен, но школата е добра и успяват да научат езика. Освен всичко останало имат много добър хор и преподавателката успява да запали децата и за френската култура.
Пожелавам успех с избора и щастливи гимназиални години на госпожицата.

# 696
  • София
Скрит текст:

Бизнесът затихна и сега ще управлява държавата. Цялото правителство са "образовани и професионалисти". Най си харесвам министърът на финансите.

Наполеоновият комплекс е страшна движеща сила.
Ааа, министърката ли? Каква е тази нетолерантност към "младите" Joy? Трябва да им се дава път Satisfied

# 697
  • София
Ако на един човек, който трудно в момента взема решение, му предложиш ези-тура и каквото се падне или все пак да каже много бързо кое иска, е по-вероятно веднага да каже какво предпочита, вместо да чака случайността да определи съдбата му. Wink

# 698
Олив, стискам палци да вземете най-доброто решение! Според мен три точици нищо не са и ако сте писали всички паралелки от АЕГ, няма начин да не стане. Пожелавам ви го от сърце!

Чудя се можеше ли да направя нещо различно тази година. Не съм особено доволна от себе си. Влязох класически в седмокласната истерия. Отчитам уроците по БЕЛ като пълна загуба на време. Огромни домашни, скука, резултатът не е кой знае колко по-различен от пробните. Обаче като нямахме всички часове в началото заради ОЕСР, наистина много се бях стреснала. Добре че поне здравият разум проговори и не я записах на курсове към НПМГ. Не знам какво толкова учат по 5 часа всяка седмица, но е напълно излишно, ако се седне вкъщи и се разгледа подробно учебника. Визирам само паралелките с природни науки и география, не математическите да не се обърка някой. По принцип и в училище също става, ако на учителя му се занимава.
От детето съм доволна разбира се. Балът стига за навсякъде и го похабихме за друго училище Simple Smile (100/97.5)
Не съм сигурна дали и аз не наклоних везните, тъй като все повтарях през годината да не изключва различни възможности.

За бъдещите седмокласници бих казала, че правене на всичко от училище плюс допълнително някой друг преразказ и тестове/ задачи вкъщи би било достатъчно, както и ако има въпроси, да се пита постоянно. Геометрията с допълнителни построения изисква повече упражнения, но те пък такива май не дават вече.
Всъщност ако въведат интегрирани матури, картинката ще се промени много.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 13:54 от Дъждец

# 699
  • София
На Олив проблемът й е по-скоро да не попаднат във ФЕГ на второ класиране, от което също ги делят 3т. /ако са писани всички паралелки/. И по принцип има такава опасност - ако балът на ФЕГ падне с повече от 3т., а балът на 2АЕГ - с две.

# 700
Гледам, че миналата година едната паралелка на 2 АЕГ е паднала с 3.5 точки, но знае ли човек какво ще стане тази.

# 701
  • София
Няма как да се предвиди къде и с колко ще падне бала. Може би Ванга би могла, но нея вече я няма. Joy

# 702
  • София
Дъждец, твоето дете е от суперотличниците, с много стабилна подготовка, като характер и всичко, затова може да ти изглежда като загуба на време. Но ако трябва пак да завъртим рулетката, ако не знаеше изхода от кампанията, много вероятно пак щеше да постъпиш по същия начин, защото няма как да се предвидят бъговете в системата. А ако нещата се бяха бъгнали и не беше постъпила така, както сега, щеше да се ядосваш, че си пропуснала възможностите за подготовка. Всичко е добре, когато свършва добре.

# 703
  • София
Дъждец, твоето дете е от суперотличниците, с много стабилна подготовка, като характер и всичко, затова може да ти изглежда като загуба на време. Но ако трябва пак да завъртим рулетката, ако не знаеше изхода от кампанията, много вероятно пак щеше да постъпиш по същия начин, защото няма как да се предвидят бъговете в системата. А ако нещата се бяха бъгнали и не беше постъпила така, както сега, щеше да се ядосваш, че си пропуснала възможностите за подготовка. Всичко е добре, когато свършва добре.
Аз мисля, че е права, че частните уроците по БЕЛ са били загуба на време. Презастраховала се е заради неизвестностите около ОЕСР - което е напълно обясним мотив с неизвестен край в ситуацията от миналата година. Иначе относно уроците, при равни други условия, но без частни уроци, много съученички на дъщеря ѝ постигнаха сходни резултати на НВО и от изпита за прием в АК. Т.е. напълно права е, че се е джазирала малко в повече Smile

# 704
  • София
Права е сега, след като всичко е свършило благополучно, резултатът е ясен, съединили сме точките. А ако не беше направила нищо? Щеше ли да рискува да не прави нищо? Няма смисъл да влизаме в "ако..., то...", защото е като да си знаеш историята и сам да си познаеш на карти миналото.

Общи условия

Активация на акаунт