Избрали са друг път. В смесено семейство, което не живее постоянно в БГ, приоритетите може да са различни.
Отделно поддържането на българския в чуждестранните училища е трудно. Имаме познати деца във ФЛ. Родителите са българи, децата живеят постоянно в БГ. Ами, какво да ви кажа. Виждала съм тетрадките на малкия, който е наш 7-8клас, много е зле положението. Говоримо ясно, че е ок, но писмено пълна скръб. Аз лично не ги разбирам, въпреки че сме приятели. Голямото дете обиколи няколко държави и се върна в БГ, така че му се налага да си ползва неграмотния писмен български.
Наскоро в темата за АК някой пита защо децата си губели времето да учат втори чужд език (извън английския), след като могат да ползват времето за придобиване на нещо друго. Не ми се търси, но звучеше много абсурдно. Сякаш с английския се изчерпва светът.
Мисълта ми е, че на мен ми звучеше направо като провокация, а останалите участници реагираха съвсем ок и явно възприеха въпроса като сериозен.
Да ви пусна си аз една снимка от Камен Дел днес. Много змии имаше по пътеката. Някой познава ли ги дали този вид са отровни:

Днес ми разказва как вече продавал оригами на съседните класове, но не ги правил сам - имал служители.
Той бил мениджър и се оплака, че хората несправедливо мислели, че мениджърите нищо не правили, а само си почивали.
А всъщност това било най-трудното, защото за всичко той отговарял и цялата организация падала върху него. Та, направили фирма, кръстили я, имат си вече лого и постер, и целта е разширяване на пазара в рамките на цялото училище. Печалбата обаче ще събират в каса и накрая ще дадат за благотворителност. /Мисля да му го включа в CV-то за университета.