Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 68 993
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Бе не знам, месото с антибиотици, растенията с пестициди отгоре на естествените им... Ако седнем да мерим кое е по-вредно - пържола от животно тъпкано с лекарства и салата от марули пълна с пестициди, до никъде няма да стигнем.

Нека да говорим за в чист вид, до колкото е възможно, защото както може да се намери месо от здрави животни, така може да се намерят и чисти зелении както и обратното. Това, че има продукция с изкуствено влошени качества не значи, че са негова естествена черта и нека сравняваме ябълки с ябълки, не с круши.

# 121
Пропуснала съм някъде думата протеини..А за растителните протеини.... колко растения в чист вид трябва да изядеш, че да си набавиш достатъчно протеин? Не съм голям фен на много преработената храна и извлечените готови вещества, а пък като чуя за соя ми се гади... и тя само проблеми може да ти създаде...

# 122
Ами аминокиселините? Имам една позната, дъщеря й е веге и на въпроса защо лишава себе си и семейството си от незаменими аминокиселини, отговорът й е: ”а кой казва, че са незаменими?!”. И говорим за уж интелигентен човек.

# 123
Има ли доволни тук от този магнезиев цитрат?

# 124
За човек без познания, кое растение кои аминокиселини съдържа, е трудно да се нагоди пълноценен вегетариански режим. Вегетарианците (според мен) минават метър до някъде заради консумацията я на риба, я на яйца или млечни. Принципно не е невъзможно, но за средностатистичесикя Джо, не е лека задача.

Веганите са съвсем друга работа. Там е направо плашещо, особено за дългогодишни такива. Вярно е, слаби са, ама грам мускул няма. Разбира се има единици изключения, но там обикновено става въпрос за участитето на други субстанции, а има и доста все още в млада възраст, не са усетили с пълна сила последствията. Да не говрим за скоростта, с която отпадат от "диетата" поради сериозни здравословни проблеми, дори младите. Пълно е с екс вегани и историите им в нета.

# 125
Моите две йога инструкторки са вегани от поне 10 години, едната е на 50 години, другата на 60. В перфектно здраве са и двете, много енергични и младолики. Но те се хранят колкото да оцелеят, изключително балансирани са в цялото си съществуване. Аз други вегани не познавам и това определено не е моят режим, но е факт , че работи при тези хора.

# 126
Не знам, аз здрав веган в отлична форма не съм виждала. Всички са слаботелесни, с времето стават изпити и бледи. Сигурно има и изключения, но пак за средностатистическия човек, без познания и без хранителни добавки си е мисия невъзможна.

# 127
Сигурно пият една камара добавки. Иначе не виждам как ще стане. Особено за жени в менопауза...

# 128
  • София
Преди години хората не са яли много животински продукти, освен може би яйца. И не става дума само за финансови възможности.
Има 2 дълги поста по 7 седмици + сряда и петък + разни по-малки пости (Петровски, Богородични). Ако се раздели за цялата година, сигурно месните дни ще са 2-3 седмично.

Направих едно откритие - дългия уикенд с 24 май реших да отпусна режима и ядох картофи и панирани пилешки хапки, без да прекалявам. Обаче 2 дни се пекох по 3-4 часа на ден и... сякаш събуждането с потно чело отмина. ще вземе наистина да се окаже от вит. Д

# 129
Все пак е добре да се уточни какво значи преди години. Преди години примерно 100 - 1000, доста неща са били различни - пестициди, антибиотици, замърсяване с тежки метали и химически вещества, различни са били и културите и животните в генно отношение. Не е имало растително олио (освен зехтин), дори картофи, домати, царевица и ориз не сме консумирали изобщо по нашия регион преди едни няма и 500 години.
До преди 10 хил години хората не се са консумирали кажи-речи и никакви зърнени, освен това което са успели да си съберат. Това от еволюционна гледна точка са някакви минутки - първите хомо сапиенс са се появили преди 200- 300 хил. години, а ние не сме различни от тях в генетично отношение.

# 130
Обременяването с глюкоза плюс инсулин може ли да мине по каса с направление от ЛЛ?

# 131
Обременяването с глюкоза плюс инсулин може ли да мине по каса с направление от ЛЛ?
Не. ЗК покрива само евтините изследвания, разбирай глюкозата Wink В лабораторията , в която се изследвам глюкозата е 3лв, а инсулинът е 18лв

# 132
Четох сега една публикация на д-р Неделя Щонова. Основните фактори за развитие на деменция са ИР, висока КЗ, недоспиване, стрес, липса на движение...В комбинация с моят нисък холестерол се почувствах обречена 😂.

# 133
Дам, на деменциите им казват диабет тип 3.

# 134
  • София
Аз имам цитрат, не на тази фирма (от сайт с поръчка на протеини). Но на мен ми дразни стомаха, той магнезият знам, че по принцип дразни (разхлабва ме доста). Затова го пия с колагена сутрин (който пък много запича), та има баланс.
Но чакам с нетърпение да го приключа (пък то на прах пак, 250г ли беше, няма изпиване; на брат ми давах и пак едвам-едвам, по 2г на ден се пие). Та, изпия ли го ще си взема оротат или глюконат (ако не бъркам формата, че не ми се рови сега).
За оксида знам, че не усвоява добре, някакви проценти малки само.

Общи условия

Активация на акаунт