Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 017
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Да се похваля, започнах пак за свалям кг, но намалих мазнините, явно съм прекалявала, макар че не ми се струваше така, или пък това, което Невена казваше важи за мен по пълноценно. Освен това почти всяка закуска последния месец ми е яйца.

# 166
Елора, да разбирам, че твоята приятелка рядко е яла сладкиши, тестяно, бързи въглегидрати и всякакви боклуци като газирано, преработени и опаковани храни.
Хранила се е целесъобразно с малки изключение и то рядко и е развила ИР заради плодовете?

Както искаш го разбирай. Написала съм само плодовете колко са и били на ден, даже може и повече. Пред мен е омитала кило грозде за 10 минути, а аз 3-4 зърна съм изяждала.
Хляб е яла, по филия на ядене. Предимно черен.
Сладкиши, торти, шоколад са и били много рядко и малко. Казвала ми е, че може и 3 месеца да не пипне такива неща. Не я влекат.
Газирано пие също рядко.
Вино по-често. Протеини е имала на всяко ядене почти, но и често е яла картофи и ориз. Единствено тогава не е яла хляб.
Сега дали е заради ежедневно ядене на 1-2 кг плодове + останалите и В или просто е предразположена към ИР, не мога да ти кажа.
Също така е слаба, но резултатите и бяха по-плачевни от моите, когато бях 100 кила.
Красноречиво е и факта, че като се ограничи до два плода на ден, изключи почти напълно плодове с висок ГИ и се стабилизираха нещата.
А като мина на НВ, съвсем се оправи.

Познавам и човек, който също не яде често сладко, даже рядко, но ежедневно омита доста картофи.
Сещаш се сигурно какво му е състоянието.

Абе да се по*ереш не е нещо лошо. Да се поизчистиш е хубаво.
Лошото е как се отразява хормонално. Особено ако е често.
Е мерси Trollface, пос..то е свързано и с крампи и изобщо грозна картинка. Предпочитам да пропусна. Нещо не вярвам в това прочистване когато си с редовен стомах.
Крампи от череши? За пръв път чувам.
Иначе ако си с редовен стомах, не ти трябва прочистване.

# 167
Да ви се похваля и да окуража тези, които са в началото като мен.

Снощи пробвах дрехи и влязох в панталон, който 1 година едва закопчавах, а после 2 години изобщо не можех да обуя дори разкопчан. Влезнах в рокли и блузи, които ми влизаха само през раменете. Обличам рокли и блузи, които съм носила при здравословните ми килограми, но още не мога да ги закопчая - преди не можех да ги нахлузя дори. Сутринта пак си отчетох минуси в сантиметрите на талията и корема. Да, -1 см., но като погледнеш назад в месеците, бавно и славно си вървят. Въпреки че цялата последна седмица да не ви казвам - по чаша вино, плодове, снощи и шоколад ядох...

Цялото дълго писание едва ли е изненада за тези, които вече имат опит и резултати. Просто за мен работи постоянството, когато го няма това напрежение, че не се справям, защото пак нещо съм прегрешила. 80% добър режим с 20% прегрешения при мен работи по-добре от гонене на супер изчистен режим, отчаяние и отказване. Тук искам да кажа, че заниманията ми с йога са ключ към постоянството - като спорт не натоварва, но дава много спокойствие на ума, релаксира, помага за правилни решения да продължиш напред вместо да се отчайваш като ти стане трудно.

Така че, криво или ляво, с падане и ставане, нещата се случват.   
В края на юни ще си пусна и кръвни преди срещата с ендото, пък да видим.

# 168
  • София
Привет. Тъй като се оплаках  в другата тема ме насочиха тук. Макар че съм писала и тук преди години. Обзела ме е тотална обърквация, просто не знам на къде да поема и какво да направя вече. Цикъл все нямам с месеци, сега от февруари не ми е идвал. Уж хормоните са наред, а цикъл няма. Килограмите и те все вървят нагоре. Не пия Метформинов препарат, защото съм с гастрит и ми дразни ужасно, но явно няма да се справя без него.

Това са ми последните изследвания. Килограмите са 90, при ръст 160см. Ходя на канго джъмс два пъти седмично, броя калории и килограмите летят все нагоре. Кой от Метформините е най добър в момента? Най добре да повлиява на килограмите и най малко да дразни стомаха.

# 169
И захарта, и инсулина са високи.

# 170
Храната е важна. Нищо не си писала.

# 171
Elena, кои хормони сте изследвали и как са стойностите?
Аз бях стигнала 70кг на ръст 165см след раждането и имах проблеми с цикъла - закъсняваше, пропускаше, образуваха ми се функционални кисти.
Гинекологът ми директно заяви, че теглото ми е много високо за мен и че докато не го сваля каквото и да пия, няма да ми помогне.

ПС: Сега дочетох за CangooJumps, на който ходиш. Не знам дали е удачен спорт при тези килограми. Струва ми се, че може да е проблем и натоварване за ставите.
Може би трябва да почнеш с по-умерно натоварване - ходене + силови тренировки.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 16:41 от Rocket

# 172
  • София

Ето ги хормоните ,  не помня на какъв ден от цикъла ми ги пуска. Забравила съм. Храната се опитвам да е по Зоната, почти всичко ям, просто меря и смятам.

# 173
Elena, хормоните би следвало да си ги пуснала на 2ри-3ти ден от цикъла. Само тогава са показателни.
Съотношението на LH/FSH много ясно показва, че имаш поликистоза. Това коментирали ли сте го с АГ?
Има добавки и витамини, които са благоприятни както за ПКЯ, така и за инсулиновата резистентност. Аз съм със същата комбинация и доколкото разбирам, двете състояния често вървят ръка за ръка и взаимно се допълват и засилват. Трябва работа с добъе АГ и добър ендокринолог, за да се контролират хормоните.

# 174
Вит. Д трябва да се вдигне. Захарта е висока.

# 175
  • София
Знам че захарта е висока , знам че вит.Д е нисък, просто не се справям с проблема. Пия вит.Д от септември по 5000 единици, беше 44, сега е 38 стойността му. Не просто не го вдигам, ами пада.

АГ-то каза, че всичко с хормоните е наред. Кисти не видя.
Rocket , какви добавки вземаш?

# 176
Elena, моят съвет е да потърсиш второ мнение от гинеколог или ендокринолог, защото хормоните не мисля, че са наред.
Но това вече ти ще решиш.
Аз трябва да пия Иногинол или Инофолик, но не пия нищо, защото засега се справям добре със свалянето на килограмите и регулирането на цикъла без хапчета.

На 2ри-3ти ден от цикъла ли са пускани изследванията?

# 177
Елена, влошаваш се, явно режимът ти не работи. Проблемът ти с вит.Д е свързан с всичко останало и никакви добавки няма да помогнат. Мисли какво да махнеш от храненето си, вместо какви хапчета да пиеш.

# 178
Елена, зоната явно не е за теб и изследванията го доказват.
Трябва да минеш на НВВМХ и то стриктно. Плюс фастове. Те също те ти помогнат. Много висока КЗ. Инсулина също, но кз е притеснителна.
Невена беше обяснявала защо Зоната не работи при всички, ама не съм запомнила. То е важно и какви В използваш.

# 179
  • София
Септември  бях пускала половите. Пак така нямах цикъл и не мога се сетя как ги изследвахме, знам само че каза, че всичко е ок.
Ще си започна Метфогамата както ми я бяха изписали, няма да стане без нея мисля. Плюс промяна в режима.

Общи условия

Активация на акаунт