Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 013
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
С плодовете никак не се справям.
Всичко друго, което трябва да се изключи съм изключила - сладко, ориз, картофи, хляб, газирано, преработени храни и все боклуци.
Плодове обаче си хапвам и не се ограничавам до 1 на ден или до 100гр.
Днес закусих купичка череши и кафе, следобяд хапвах 2 нектарини, преди малко след вечеря си изядох една зелена ябълка. Гледам да ограничавам бананите, тях ги оставям за закуска или десерт на бебето. Simple Smile
Лично мое мнение е, че ако останалото хранене е изчистено, плодовете не пречат.

Витаминче, браво за резултатите!
И аз другия път ще искам да пуснем гликиран хемоглобин, за да видя как ми се е движила кръвната захар за месеците след диагнозата. Смятам обаче да го направя зимата, за да имам повече време да си наглася режима, че сега е малко плаващ. Simple Smile

# 151
Бе не пречат, ако си здрав. Ако си със сериозна ИР или затлъстял черен дроб си пречат и още как.

# 152
Е, да, ако положението е изпуснато там вече се отива в друга графа.
Но тогава много неща пречат, особено ако има сериозни килограми и затлъстяване.

# 153
Черешите доколкото знам имат нисък ГИ.
Като ти се хапва сладко, по-добре череша, а не вафла Grinning
То хубаво, ма почти половин кило наведнъж...

Вярно си е. Мярката тя трябва да си я намери.

# 154
Ами то повечето пишещи в тази тема имат и тегло за сваляне, не само диагноза ИР. Все пак това е и в заглавието на темата.
Няма лошо в плодовете, за който ги толерира. Стига да не се увлечете да сте хем на високомазнинен режим, хем и плодове да му добавяте редовно, че комбинацията не е от най-добрите дори за здрав човек...
Може да се направи и режим който ги включва, разбира се. Там Зоната, Палео и знам ли още какво мисля че ги включват. Но е много по-трудно да се балансира при човек с ИР и да се намери мярката при всеки индивидуално.
Мен ме изкушават други неща, не точно плодовете. Плодовете ги опитвам по 1-2-3 пъти докато са в сезон, ако изобщо, там които ме поблазнят. И приключвам. И не ми е драма дори и изобщо да не хапна.
Спрямо нещата които наистина ме изкушават, подхождам малко по-различно, че те не са сезонни. По-скоро бих яла веднъж на дълго време в нормално количество, отколкото всеки ден по малко. Съответно това са по повод, на гости и подобни, а през останалото време не ми присъстват в менюто изобщо и си се храня режимно. Много е лесно да се подхлъзне човек с всеки ден по малко, дето се оказва че не е толкова малко колкото си мисли. Или пък просто е малко повече отколкото точно този човек би толерирал без да му създава проблеми, защото е трудно да се прецени колко да е.

# 155
Natka, просто аз не съм чувала за човек, който да е развил диабет или ИР, защото в диетата си е имал плодове.
Ако пък вече има проблем с килограмите, захарта и инсулина, то пак първопричината не е в плодовете. Така че, за мен те са последната грижа и последното нещо, от което трябва да се откажа в режима. И то само при условие, че изследванията ми не се подобряват.
Ако има подобрение и се чувствам добре, не виждам смисъл да не ги ям. Simple Smile
Разбира се, говоря за себе си.
Просто аз се чувстам много по-добре ако закуся плод+кафе, отколкото ако закуся яйца+кафе.

# 156
Ти не си чувала, ама аз съм чувала.
И тук имаше такива хора писали през годините.
Не ядящи неща със захар, но плодове в големи количества.
Като цяло с каквото и да прекалиш, се отразява.
Иначе и аз съм като теб. Не мога сутрин да не хапна плод.
Преди ядях доста плодове дневно. Примерно изяждах 3 банана. Или 3 ябълки. Или три праскови. Сега вече не. Дневното ми количество е намалено.
Сега първо като стана пия чаша топла вода, после ми е плода и си правя кафето.
Банан хапвам чат пат. Но ако го ям, ще е без петна. Тия с петната не ми се отразяват добре. Определено си усещам, че по-узрелите са по-въглехидратни.
А преди да тръгна за работа или хапвам сурови ядки или 1 варено яйце с парче масло.
Аз съм установила, че толерирам плодовете обаче. И с изследвания дори.
Ама все пак не прекалявам. И се стремя към такива с нисък ГИ.
Грозде ям. Но като му е сезона, не ям цели чепки. А няколко зрънца чат пат.

# 157
Елора, еееее, то каквото и да ядеш в голямо количество, ще окаже влияние.
И с мазнините да прекалиш, ще има влияние.
И с месото или яйцата, пак.
Това, че не вдигат инсулина и КЗ, не значи че в големи количества не удрят другаде. Simple Smile

# 158
Че аз къде съм писала че от плодовете някой е хванал диабет? То при никого тия метаболитни нарушения не са от само едно нещо. Споменах че е кофти комбинация когато някой реши да е на високомазнинно НВ хранене, както сме повечето... и към това си добави редовно плодове, ако и да му се вместват в дневната дажба въглехидрати, че все пак не всеки е на стриктно кето.

# 159
Лично познавам жена, която рядко яде сладкиши и то в малки количества, но консумираше огромно количество плодове ежедневно.
И се сдоби с ИР.
Говоря за кило череши на ден, 8-9 банана и т.н.
Плюс е имала дни само на плодове и то още по-голямо количество, щото плодовите дни били полезни.
Иначе протеини е имало в менюто и, ама кел файда като си натовариш организма всеки ден.

# 160
Фруктозата е отговорна за неалкохолното затлъстяване на черния дроб, така че правете си сметката с плодовете. Ако изям половин кило череши, ще се по..ера гарантирано Laughing

# 161
Абе да се по*ереш не е нещо лошо. Да се поизчистиш е хубаво.
Лошото е как се отразява хормонално. Особено ако е често.

# 162
Е, не съм се посирала, щото и аз ядях не по половин, а по кило череши. Обожавам ги. Ами сдобих се с ИР, без да твърдя, че е само от черешите. Но със сигурност са в картинката. Аз сладко не ядях почти никак. Но тестени и череши....яко.

# 163
Абе да се по*ереш не е нещо лошо. Да се поизчистиш е хубаво.
Лошото е как се отразява хормонално. Особено ако е често.
Е мерси Trollface, пос..то е свързано и с крампи и изобщо грозна картинка. Предпочитам да пропусна. Нещо не вярвам в това прочистване когато си с редовен стомах.

# 164
Елора, да разбирам, че твоята приятелка рядко е яла сладкиши, тестяно, бързи въглегидрати и всякакви боклуци като газирано, преработени и опаковани храни.
Хранила се е целесъобразно с малки изключение и то рядко и е развила ИР заради плодовете?

Общи условия

Активация на акаунт