Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 164
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Това е хубаво. При всеки е различно. Зависи си от организма, от възрастта. И особено ако я рязко преминаването.
Все пак и инсулина е важен, не само кз.
Следващия път си измери и инсулина.
. Инсулина на гладно ми беше 11 при Горна граница 25. С натоварване с глюкозата имаше леки завишения .

# 511
Колко леки са били тези "завишения"?
Това дето пишат граница до 25... не леж на таз кълка, 25 е страшно много за инсулин на гладно. Ако някой я приближи на гладно тая стойност, ще да е много, ама много закъсал вече.
11 бива де, не е особено високо. Оптимално го водят мааалко по-ниско, но пак не е зле и така, особено ако нямаш и оплаквания.

# 512
Колко леки са били тези "завишения"?
Това дето пишат граница до 25... не леж на таз кълка, 25 е страшно много за инсулин на гладно. Ако някой я приближи на гладно тая стойност, ще да е много, ама много закъсал вече.
11 бива де, не е особено високо. Оптимално го водят мааалко по-ниско, но пак не е зле и така, особено ако нямаш и оплаквания.

# 513
В момента чета Код затлъстяване на др. Фънг, видях и резюмето на 1 стр. Има ли от вас прочели я и следващи правилата на доктора, ще ми е интересно да споделят мнение и резултати.

# 514
Какво пише в това резюме?

# 515
Четох я преди време, само че от толкова време ровя и чета по тия теми че нямаше кой знае какво ново за мен и много тегаво ми вървеше четенето. Такъв обем книга обикновено я изяждам за ден-два, айде в случая да кажем 3-4, че я четох на английски. Тази си я влачих доста по-дълго. Иначе не е лоша книгата, обяснявано е ясно и просто, цитирани са доста данни от проучвания и са коментирани, доколкото си спомням.
В края на книгата като че ли имаше някакви примерни схеми за фастове, тях си признавам че по диагонал ги гледах, не съм търсила "рецепта" как да се храня когато я четох, аз си бях на режим вече от доста време като стигнах до нея.

# 516
Аз съм чела и двете - Код Затлъстяване , Код Диабет и сега съм си купила и Код Рак.

Честно казано аз също ги прочетох вече като бях изчела достатъчно от тази тема тук и не намерих кой знае колко ново инфо. За мен даже първите две са си направо еднакви.

Тоест исках да кажа,че ако се изчетат старите теми тук и не са нужни книгите. Доста от нещата застъпени в тях са описани безброй пъти в темите.

# 517
"Код затлъстяване" и "Код диабет" са доста подобни и съветите се припокриват общо взето от това което съм виждала като инфо. Аз четох само "Код диабет", но и аз като Натка, вече бях в джаза. Хубави са книгите и си заслужава четенето, особено за хора които сега навлизат в материята.

# 518
О да, особено ако човек не е посъбрал вече информация, вътре човекът го обяснил "като за американци" Grinning
"Код диабет" я имам някъде свалена, но не съм я и почвала, точно защото очаквам да е много подобна на другата и трябва да ми е много скучно че да чета точно това. А пък нещо напоследък не остава време когато да ми доскучее изобщо.

# 519
Ох, и аз доста почетох вече, но се лутам още в хранителния режим, ще споделя, ако по-опитните имат идеи за решение.
Махнах всички бързи въглехидрати, хранех се 3 или 4 пъти на ден с малки порции, повлияна от книгата минах на 2 хранения ВМНВ, от липсата на въглехидрати обаче получавам сериозни проблеми със съня, не мога да заспя с часове, също и замайване. Ако добавя въглехидрати пък започвам да контролирам по-трудно глада, може би трябва да намеря точното количество, което хем да е малко, хем пък да мога и спя. Другото е броя на храненията, винаги като съм искала да отслабвам съм се хранила 4-5 пъти и сега се чудя тези 2 хранения наистина ли са ок? За фастове още ми е трудно повече от 18 часа, а доколкото разбирам трябва. За 3 седмици лутане има резултат като кг. и усещане, но някак ме тормози това, че още нямам категорични правила.

# 520
Ядеш ли достатъчно сол? Трябва да вдигнеш количествата значително, особено ако си се хранела по-безсолно преди. Това е много важно и в голяма част елиминира първоначалните неразположения от смяната на режима.
В началото не ограничавай храненията и количествата - яж колкото често ти е необходимо и количества, които ще те заситят за дълго. С времето, тялото ти само ще регулира порциите и периодите между храненията.
Има един период на адаптация който може да продължи от седмица до над месец. Честите оплаквания са умора, сърцебиене (тук солта е от първостепенна важност), а също и запек, разстройство, както казваш проблеми със съня и т.н. - т. нар. "кето грип".

# 521
Ами, не, ям почти безсолно! Благодаря, ще пробвам задължително.

# 522
Според мен първо се адаптирай към режима и после вече ако решиш да правиш по-дълги фастове. Ако трябва насила да стоиш гладна... много нещастно ми звучи поне на мен.
Храненето по много пъти на ден поддържа инсулина по-висок, защото той се вдига от всяко хранене. Вярно че от някои храни повече а от други по-малко, но и само това че се храниш пак го вдига поне малко. За човек с ИР не е най-добрият вариант.
Сол и евентуално други електролити със сигурност ти трябват, отначало като махнеш въглехидратите, "източваш" доста задържана вода и заедно с нея губиш и електролити. Ако не бъркам, преди време и Миоки се оплакваше от такива неразположения в началото и точно солта помогна доста.

# 523
  • Sofia
От 10дни приемам Глюкофаж ХR 500,доволна съм ,че нямам стомашните неразположения като от метфогамма-та .
Усещам липса на апетит към сладко и тестено,което беше и най-големият ми проблем .Апетитът към храна също намаля доста.Дано и килата започнат да падат 🙏🏻

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 11:43 от Doli

# 524
Мда, в началото получавах сърцебиене, а първите няколко седмици се чувствах ужасно слаба. Задъхвах се само от изкачване на няколко стълби. Много сол и се оправяха нещата. Едно че си солях обилно и второ, пиех айрян и вода със сол.

Общи условия

Активация на акаунт