Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 161
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ами, не, ям почти безсолно! Благодаря, ще пробвам задължително.
но трябва хималайски, йодирана или каменна сол. В готварска та сол няма необходимите минерали или ензими, незнам как да го кажа. А фастингите са, за да може като не постъпва никаква калория в клетката, да се изчистят старите и да се създадат нови клетки, здрави. Така се чисти и дебелото черво. Има много плюсове на фастингите. Хем отслабва, хем се възобновяват клетките.

# 526
Че от изброените видове сол точно готварската е йодираната...
По-скоро бих ползвала обикновена готварска плюс евентуално комбинация с тази калиевата дето я водят с намалено съдържание на натрий, за хора с високо кръвно.
Фаст от там няма и 20 часа е просто за поддържане на по-ниско ниво на инсулин, което си ни е важно на списващите в тая тема. При теб по тия изследвания не виждам някакъв дерт с инсулина дори и при натоварването, но за съжаление повечето не така сме влезли в темата. И то далеч не така.

# 527
Сега видях, че много хубави неща пише за келтска сол и се чудя да я поръчам ли?

# 528
Идеална работа в овладяването на сърцебиенето ми вършеше обикновената сол. После си взех електролити на прах (без овкусители и добавки). Съръджанието беше натриев хлорид, калиев сулфат, магнезиев оксид и калциев хидроген фосфат.
Отдавна не съм пила от тях, соля си обилно и това е.

# 529
Аз пък спрях да ги мисля тия фастове. Не става, не ми е добре. Миналата седмица 1 ден по принуда стоях гладна до 12, накрая бях супер гладна, омаляла, изнервена, трепереща, при кз 5.1.  После още 2 часа не се чувствах добре.

# 530
Рядко го правя, но се случва да не ям цял ден. Има някакъв момент около времето когато обичайно обядвам, дето се сещам че ще е хубаво да хапна все пак. Обаче не е такъв глад от който да ми прималява и да ми е зле. Понеже все на работа съм го правила това, залисвам се с нещо и малко по-късно вече и това е преминало. Даже ми прави впечатление че в такива дни дори и да пропусна обичайното кафе следобед, не ми липсва, имам си енергия достатъчно. А обикновено ако пропусна поне едното от двете си кафета на ден, липсата си я усещам, често и главоболие започва... абе наркоман съм си.
Ама не го правя насила де, ако е да се мъча сигурно ще видя да се наям вместо това.

# 531
По-скоро бих ползвала обикновена готварска плюс евентуално комбинация с тази калиевата дето я водят с намалено съдържание на натрий, за хора с високо кръвно.
Фаст от там няма и 20 часа е просто за поддържане на по-ниско ниво на инсулин, което си ни е важно на списващите в тая тема. При теб по тия изследвания не виждам някакъв дерт с инсулина дори и при натоварването, но за съжаление повечето не така сме влезли в темата. И то далеч не така.
благодаря за отговора, така ми казаха, за солта. За инсулина,  вероятно си права, но аз се изплаших и реших да се вкарам в релси, че доста килца качих. Бях 62преди четири години, след двете раждания не успях да отслабна  и съм си 83.доста в корема, паласките, бут четата, абе навсякъде. И за това се изплаших, че ако продължавам без направя някаква промяна няма да изляза на добре, при все това, че ИР се оправя напълно. Благодаря още веднъж за договорите, надявам се всеки за себе си да намери най-добрият вариант. Но мисля, че като можем с диета да я оправим тая захар и инсули, то за няколко месеца можем без въглехидрати.

# 532
Аз отскоро си взимам тази морска, йодирана сол от Била. Пише, че е калиев йодат.

# 533
От няколко дни изпитвам голяма жажда, съответно и пия вода. Количеството сол си е все същото, винаги съм хапвала солено. Пишкането също е често, през нощта поне 2 пъти ставам. Някой да даде съвет или предположение, че не ми е комфортно...

# 534
При тези температури е нормално да пиеш много вода и съответно да посещаваш тоалетната. Аз пия минимално количество вода, но последните дни изпивам по два литра, което за мен е рекорд.
За ходенето нощем, кога за последно приемаш вода? Ако пиеш преди лягане, пак е нормално да ставаш.

# 535
Пия малко преди лягане, но и преди го правех. Дано мине скоро, че не ми е комфортно.

# 536
От няколко дни изпитвам голяма жажда, съответно и пия вода. Количеството сол си е все същото, винаги съм хапвала солено. Пишкането също е често, през нощта поне 2 пъти ставам. Някой да даде съвет или предположение, че не ми е комфортно...
Когато започнах режима бях по-жадна от обикновено, пиех повече и вода и съответно ходех по-често до тоалетна, вкл. и през нощта. Една-две седмици продължи при мен. А тогава не беше толкова горещо. Сега е както преди режима.

# 537
Не само като започнах режима, но и до ден днешен, обядвам (вечерям) ли месо, задължително ме кара на вода след това.

# 538
И това не е, на режим съм от 8 месеца, затова ми е чудно. Ще то пиша в графа жега, пък ще видим...
А колкото до месото, почти не ми се случва да мине хранене без него.

# 539
Ако пия вода вечерта, аз също ставам по някое време, нормално ми се вижда. Не баш в 2-3ч нощес, но примерно ще се събудя час по-рано от нужното, отивам до тоалетната и се връщам да си доспя вече спокойно. Или пък се събуждам навреме, обаче почти веднага спринтирам към едното място.
Наливам се каквото се наливам денем в жегата, гледам вечер да е по-малко баш преди да си легна, то друго няма какво да направя.
Водата лесна тя, ами постоянно ми се лочи айрян и таратор сега в жегите, а пък след тях не ми се яде и не ми се получава добре с храненето... а толкова да ги обичам.

Общи условия

Активация на акаунт