Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
В интерес на истината аз от няколко седмици също имам ужасни крампи. Не ми се схваща прасеца, а някъде от външната страна около кокалчето на крака ( не ми се смейте, не знам сухожилие ли има там или друго). Ама толкова продължително, че понякога цял час не мога да спра болките. Чудех се от какво може да е, взех си магнезий, не виждам особена разлика. Иначе от около 3 месеца съм на режимно хранене. Възможно ли е да има връзка?

# 556
  • Sofia
Масаж с магнезиево олио помага.

# 557
Здравейте, мъжа ми си прави изследвания. Моля за коментар на резултатите:
Кръвна захар: 6,28 mmol/l (2,80-6,10)
Инсулин: 9,61 mU/L (<10)
Хома индекс: 2,68 (0-2,5)

Беше доста стресиран преди изследването, възможно ли е това да повлияе на резултата?
Благодаря предварително.

# 558
Здравейте, мъжа ми си прави изследвания. Моля за коментар на резултатите:
Кръвна захар: 6,28 mmol/l (2,80-6,10)
Инсулин: 9,61 mU/L (<10)
Хома индекс: 2,68 (0-2,5)

Беше доста стресиран преди изследването, възможно ли е това да повлияе на резултата?
Благодаря предварително.
Здравейте, първо да кажа, от личен опит ще пиша, не съм кой знае колко компетентна. Според мен има инсулинова резистентност, но това състояние се оправя с хранителна диета и спорт. Не е нещо непоправимо, може и без хапчета да се оправи, но ако не се предприеме нещо ще стане по лошо с течение на времето. Сравнение с моите резултати са по - добре! Маха въглехидратите - ориз, картофи, бял хляб, спагети, макарони, бира, алкохол, всякакви вафли и шоколадови храни. Във Интернет има много хубави статий,. Не се паникьосвайте, има начин да се справите с ИР,. Има по компетентни от мен тук във форума, и те ще ви посъветва.. Хубав ден!

# 559
Това е обсъждано сигурно 100 пъти, но да питам има ли човек доволен от Инофолик, повлиял се от взимането му? Имам предвид не в комбинация с метформин, а само инофолик.

# 560
  • София
В интерес на истината аз от няколко седмици също имам ужасни крампи. Не ми се схваща прасеца, а някъде от външната страна около кокалчето на крака ( не ми се смейте, не знам сухожилие ли има там или друго). Ама толкова продължително, че понякога цял час не мога да спра болките. Чудех се от какво може да е, взех си магнезий, не виждам особена разлика. Иначе от около 3 месеца съм на режимно хранене. Възможно ли е да има връзка?
Точно така е и при мен, сякаш ставата ме боли. И преди ми се беше случвало, но за кратко и не толкова болезнено.

# 561
Имам много тъп и лаишки въпрос, но не искам да се излагам в лабораторията, ако не съм права.
На ММ вчера му правиха обременяване в Рамус. В резултатите обаче не виждам данните на 60-тата минута. Има Глюкоза 0мин и Глюкоза 120мин. Инсулин на гладно има пък дублиран на 2 реда + 120-мин Инсулин.
Та това нормално ли е? Трябва ли да ходим и да питаме за третата проба, която му е взета както си трябва на 60мин?

# 562
И аз правих обрвменяване с глюкоза в Рамус и за 60 минута нищо не ми пишеше на резултата, а пък инсулин въобще не бяха писали. Като видях лошо ми стана ама карай... За първи път пуска такова изследване и очаквах да знаят какво и как трябва да пише, но явно не знаят.

# 563
Не съм правила обременяване, но доколкото знам, инсулинът не се поема от здравната каса. И ако не кажете изрично, че искате и инсулин, няма да ви го изследват.

# 564
При нас всичко беше платено на частно. Инсулинът май го бяха забравили, защото гледам, че са го пуснали на отделна касова бележка.
И да си разширя въпроса - ако 0 и 120 са в норма, 60 може ли да покаже нещо, което променя драстично картината?

# 565
Да, може. Варианти има всякакви. Оплаквания и симптоми има ли?

# 566
Реално, единственият симптом е натрупването на мазнина в поясната област. Никой от другите симптоми не е на лице.
Както винаги, постфактум, след като писах, разрових ценоразписа - на регистратура просто са цъкнали грешното изследване (двукратен тест). Да се има предвид и да гледа, който не е бил в Рамус.
Дано свърши работа на ендото, защото чакаме все по 1 месец за час.

# 567
  • София
В Рамус са отвратителни като отношение, пускам чат пат изследвания още при тях, защото имам талон за отстъпка до септември. Навъсени, в някои няма пос терминал + сутринта няма дребни да върне и ме пращат в Била да си разваля банкнотата...
В централната лаборатория на Сточна гара - давам ѝ листа от лекаря - тя пита мен кои изследвания да ми пусне (при положение, че си е написано глюкоза и инсулин). И накрая ме пита "как ще платя - в брой или кеш", при положение, че още като ми дойде реда ѝ показах картата от ДЗО и казах, че изследванията ми минават през нея. Не можело съботен ден през допълнителното здравно и напразно висяхме повече от час на снега март месец.

В Бодимет отношението беше съвсем различно!

# 568
Аня, въпрос на късмет е май. Аз в Бодимед няма да стъпя повече точно заради отношението. Толкова отвратително не са ме третирали никъде.
Рамус беше втората лаборатория, в която ходих. Бях толкова наплашена, че отлагах сума ти време, но разликата в обслужването беше космическа и затова там го пратих.

Както и да е, благодаря, спирам да спамя и си стискам палци да не се наложи да чувате повече от мен.

# 569
Здравейте на всички!! Как върви диетата при вас?! Имате ли свалени килограми. Някой скоро проследил ли си е глюкозата и инсулина?!  А знае ли някой, като я оправим тази резистентност ще може ли сладолетче да хапваме и спагети от време на време🙂. Може и тъп въпрос да ви звучи, но никъде не прочетох като се излекува напълно, дали можеш по внимателно и с контрол да хапваш въглехидрати, естествено и спорт..

Общи условия

Активация на акаунт