Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 031
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Не ги знам витамините, но щом не приемаш други въглехидрати/захари, едва ли количеството във витамините ще бъде фатално.

# 631
  • София
Съболезнования, Ния! Моя позната роди мъртво бебе и от това отключи ИР. След това си родиха друго детенце, по време на бременността е имала гестационен диабет (или инсулинова резистентност, честно казано не съм сигурна в случая кое е и каква е разликата). Поуспокои се и е очаквала, че всичко си е в нормата, но още има ИР, прави хипогликемии, не се чувства така жизнена, та опитва с режим да стабилизира нещата. Мисля, че ще е добре да се изследваш пак.
Имай мир и дано скоро имате и радост в дома!

# 632
Yoana Pavlova 679429, когато бях бременна преди 4 години, моят АГ ми изписа Pregnacare Original.
Отворих специално да видя съдържанието им, както и на тези, които е изписал твоят гинеколог. В Pregnacare няма съдържание на захар, но и някои от витамините са една идея по-малко количество. Част от минералите са повече в сравнение с Ортомол Натал.

Пиех по 1 таблетка Pregnacare на ден и всичко беше наред. Не зная какво да те посъветвам, но ако искаш ги пробвай. Със сигурност няма да ти навредят. Гинекологът на моя колежка, която роди миналия месец, беше изписал и на нея същите като моите.

Лека бременност! Flowers Hibiscus

# 633
  • София
Аз също съм пила Pregnacare, доколкото знам в Англия много ползвана марка са.
Имат и с омега 3, за след раждането по време на кърменето. Също и преди зачеването, за него и нея (ако не бъркам, че карам по спомен от преди 6г вече).

# 634
Докато бях отпуска миналата седмица, имах времето да почета малко от сайта на Peter Attia. Вероятно откривам топлата вода и сигурно сте попадали на неговите статии, подкастове и TED презентации.

Това, което ми беше интересно да прочета беше за заместителите на захарта и по-точно за алулозата, която разглежда много подробно:
https://peterattiamd.com/replacing-sugar-with-allulose/

Твърди се, че не повишава инсулиновите нива, както останалите подсладители с 0 калории и освен това вкусът му се доближава максимално до този на захарта. Някой пробвал ли го е?

# 635
Здравейте!

Имам следния казус: в начална бременност съм и моят репро специалист ми препоръча витамините Ортомол Натал и мъжът ми се залетя да ги купува от аптеката. Обаче отзад на опаковката пише следното: "Съдържа захар. Ортомол натал съдържа бързоусвоими въглехидрати. Да се употребява само при строг контрол на метаболизма в случай на нарушение на глюкозния толеранс."
Опитах се това да го обясня на ендото и на репрото и че се притеснявам да ги приемам, но въпреки всичко те ме съветват да си ги изпия. Е да де, ама с ИР как се пие това нещо?! В края на месеца ще правя изследване на КЗ и ако е над 5.1 трябва да направя обременяване с глюкоза. Отделно ме предупредиха за риска от развитие на гестационен диабет.
Въпреки препоръчките и парите, които дадохме (понеже са много скъпи витамини) мисля да не ги приемам. Най-малкото, че не консумирам захар и ми предстои и изследване. Не можах да си обясня откъде идва това разминаване в мненията и защо трябва да ги пия при все че има и други витамини, които нямат разтворими сашета, захар и т.н
Ще се радвам, ако някой изкаже мнение или сподели дали е приемал този продукт.
Благодаря

Аз не бих ги пила. Ако беше съвсем здрава, да, може би, но при условие, че си с ИР и опастност от развитие на ГД, защо да си го причиняваш и да си увеличаваш рискът?
Има сума ти продукти на пазара и без допълнителни екстри. Погледнах ги - първите съставки са захар...

# 636
 Здравейте! Преди години по повод целта ни за подобряване качеството на яйцеклетките и евентуална ИР, АГ ми предписа Метформин по схема. Имах сериозно напълняване в коремната област. Та приемах препарата дълго време следа като по моя инициатива направих обременяване с глюкоза и резултатите не бяха добри. При забременяването спрях приема.
 След раждането на децата така и не отслабнах - стартирах 49 кг, след раждане - над 100 и с много усилия и без метформинови препарати сега съм 69 кг.
Въпросът ми е свързан с това, че дебелените са ми около пояса основно и отново АГ ми предписа метформинов препарат - Сиофор без изследване.
Разумно ли е според вас да го започна без натоварване с глюкоза, имайки предвид, че при първото обременяване ми стана лошо, адски зле се чувствах и мислех, че ще умра.
Има ли изследване, което да е кръвно и да дава ориентир има ли ИР или не?
 Спазвам режим НВ-ВМХ отскоро. Като хранителни добавки приемам Лецитин, Холин и Инозитол, Ликопен и Омега 3(често я забравям). Два - три дни в седмицата приемам селен - 100 мг и редувам с цинк - 15 мг.
 Сутрин на гладно вземам 6 г. колаген.
Добавките аз съм си ги назначила заради постоянна умора, липса на концентрация, косопад и т.н
 Имам 2 възела на щитовидната жлеза. Хормоните от преди 2 -3 месеца уж бяха в норма.

TAT+MAT      Профил   *   *
TAT      17.67   IU/ml   <115
Anti - TPO (MAT)      12.35   IU/ml   До 34.00

Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Глюкоза.      4.0   mmol/l   3.5 - 6.0
Хормони
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT4+TSH+ FT3      Профил   *   *
TSH      1.140   mIU/L   0.270 - 4.200
fT4      15.87   pmol/L   12.00 - 22.00
fT3      4.09   pmol/L   3.10 - 6.80

Може ли някакъв съвет от ваша страна.

# 637
  • София
Ето и моя инсулин.Съжалявам,че не направих и на 60-та минута.Все пак лекарката изписа глюкофаж гр 750 мг.и мисля да си го вземам известно време. Какво мислите Вие?
Не разбирам
Глюкоза първа и на 120 мин - 5. Инсулин стартов под 5 и след 2 часа - 10. И ви изписват Глюкофаж?
Защо?
И това е подминато в темата......

# 638
  • София
Скрит текст:
Ето и моя инсулин.Съжалявам,че не направих и на 60-та минута.Все пак лекарката изписа глюкофаж гр 750 мг.и мисля да си го вземам известно време. Какво мислите Вие?
Не разбирам
Глюкоза първа и на 120 мин - 5. Инсулин стартов под 5 и след 2 часа - 10. И ви изписват Глюкофаж?
Защо?
И това е подминато в темата......
На мен също ми направи впечатление и ми се стори странно (ниски резултати), но съм нова и с разчитането не давам съвети. Още повече, щом лекар го е изписал... знам  ли.

# 639
Доста лекари изписват глюкофаж за здрасти. Миналата година и на мен една така, и уж след обременяване с глюкоза, щях да умра от него - болки в стомаха, проблеми с червата, главоболие, мъчих се месец и половина, теглих една и реших, че на 33 няма да си разбивам организма с това. Тази година ходих при друг ендокринолог заради щит. жлеза, показах му изследванията от миналата година и човекът немея 15 минути защо са ми изписали метформин при оптимални стойности на кривата. Според него и затова изобщо не ми е понесъл глюкофаж, защото изобщо не не съм имала нужда да го пия.

# 640
Правих това с магданоза и чесъна аз усещах миризма на чесън в устата си почти през целия ден.Може и защото не го ям,махала съм вътрешността,остават ми още 2 дена от първата 9-ка.Отслабване изобщо не забелязвам и май няма да направя още 9 дни.

Привет, опитай без чесън.
Отслабването при мен започна след първата 9-ка. Не знам как се храниш и не мога да ти дам съвет.
Ако не продължиш, със сигурност поне от магданоза е имало огромна полза върху инсулина и захарта. Simple Smile
Реших се да опитам с чесън, защото на следващия ден от написването на коментара тук,видях в инстъграм,че едно момиче препоръчва същата рецепта за мощен детокс на организма и затова се навих,но тя беше написала 2 скилидки и задължително със чесън,аз слагах 1.Другата причина беше,че можех да си го позволя нямах излизания и срещи с хора.След 10+ години без чесън опитах пак не е моето,може да направя още 9 дена без,поне магданоза много го обичам.

# 641
Той метформина го хвалеха много като лекарство което едва ли не всички трябвало да пият - подмладяващо и ненам си какво - пълни глупости.
Аз не бих пила, освен ако ниикаква друга интервенция не даде ефект поне половин година.

# 642
Аха, докторката го хвалеше направо като вълшебното хапче: ти ще видиш, няма да искаш да го спираш, то няма странични ефекти, от въздуха ще сваляш, ама се пие с години... Друг път.

# 643
Аха, да бе, нямало странични ефекти - намалява нивата на Б12, най малкото. Кой знае още на какви други процеси влияе. Ако е наистина необходимо, да, ама така на общо основание, че и да лъжат, че няма никакви странични (щото другия вариант е да не знаят което е още по-зле).

# 644
И черния дроб товари освен това и в дългосрочен план не е хич добре. Да не говорим че и на доста хора с метаболитен синдром/ИР черният дроб вече не е в прекрасна форма дори и без метформина...

Общи условия

Активация на акаунт