Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 030
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
И според мен няма ИР. Marco3, търси проблема другаде, но въпреки това, с махането на джънка и захарта ще си пнаправиш голяма услуга.

# 616
Това, че в момента няма ИР и стойностите са хубави, означава само, че организма до момента се справя добре.
Но ако се консумира редовно вредна храна, организма се товари и в един момент ще се появят проблемите.
Имам позната и тя имаше подобни проблеми. Направи обременяване - супер резултати. Но се хранеше безразборно. Взе решение да ограничи много от въглехидратите и се оправи.

# 617
Ето и моя инсулин.Съжалявам,че не направих и на 60-та минута.Все пак лекарката изписа глюкофаж гр 750 мг.и мисля да си го вземам известно време. Какво мислите Вие?

# 618
  • София
Правих това с магданоза и чесъна аз усещах миризма на чесън в устата си почти през целия ден.Може и защото не го ям,махала съм вътрешността,остават ми още 2 дена от първата 9-ка.Отслабване изобщо не забелязвам и май няма да направя още 9 дни.
Аз го правих 9 дни, сега съм 5те почивка. Но без чесъна! Това няма да си го причиня. Simple Smile
За кг не мога да преценя, храня се режимно, но нещо не удържам да не вечерям (което при мен помага много за свалянето на кг), та си стоя на едни и същи. Но аз свалих 8-9кг от началото на април и донякъде е нормално да свалям сега по-бавно.

# 619
Благодаря на Елора, Миоки и loveme за отговорите и съветите. Като цяло избягвам джънк фууд, обаче съм сигурен, че мога да направя много повече по въпроса за здравословното хранене и вие ме вдъхновихте за тези промени. Затова ви благодаря с много обич Heart

# 620
Правих това с магданоза и чесъна аз усещах миризма на чесън в устата си почти през целия ден.Може и защото не го ям,махала съм вътрешността,остават ми още 2 дена от първата 9-ка.Отслабване изобщо не забелязвам и май няма да направя още 9 дни.

Привет, опитай без чесън.
Отслабването при мен започна след първата 9-ка. Не знам как се храниш и не мога да ти дам съвет.
Ако не продължиш, със сигурност поне от магданоза е имало огромна полза върху инсулина и захарта. Simple Smile

# 621
  • Пловдив
А какво е "това" с магданоза и чесъна?

# 622
  • София
Няколко стр. назад в темата - сутрин на гладно се пие смути от вода, магданоз, лимон и чесън. 9 дни, 5 дни почивка и така 3 цикъла. Имаше схема и кои дни е с чесън, кои без, но аз така или иначе го пропускам чесъна.
За отслабване, сваляне на кръвната захар и пречистване на черния дроб.

# 623
Здравейте, утре  съм  на преглед при специалист, но бих искала мнение относно тези резултати
ИР има със сигурност,  но дали е диабет Confused

# 624
Ако тази захар не е инцидентна, за мен си е диабет.

# 625
Преди 10 месеца  родих, но бебето ми почина при раждането.  През бременността  захарта ми беше ок 5 и малко.  След раждането изследвах инсулина беше 5, захарта  също. От тогава не съм я изследвала. С хипофункция съм.
Благодаря за мнението.

# 626
Съболезнования Ния, не мога да си представя болката ти. До колкото зная и съм чела, е абсолютно възможно да се отключи диабет при стресови обстоятелства. Зная за близък на мой близък, който при сходни на твоите обстоятелства се е разболял от диабет.

Аз също съм с Инсулинова Резистентност и по точно хиперинсулимия, по време на бременността ми захарта ми беше Ок, сега захарта ми пак е в норми, но инсулинът е много висок. Четох в интернет относно психосоматиката на заболявания на панкреаса и по специално диабет тип 1-2 и ИР. Ако ти е интересно може да ми драснеш на ЛС и ще ти пратя статията

# 627
Благодаря Дух.
Знам,  че е възможно да се отключи диабет от стрес. Трябваше да си правя изследвания през тези месеци, но не ми се правеше нищо. Не съм слаба по принцип,  през бременността  не качих много кг, а след раждането бях по - слаба отколкото преди да забременея. Но след януари започнах да качвам кг. От тогава не се пазим,  но бебе не се получава. И сега започвам да търся къде е проблема.  Притеснявам се от всичко вече.  Живея в постоянна депресия и не съм в мир със себе си, което също оказва влияние. Ще се радвам да ми изпратиш статията,  ако не е проблем.  А утре ще видим какво ще каже ендокринолога за резултата.

# 628
Съболезнования за загубата. Мисля, обаче, че е време да се отърсиш и да погледнеш напред. Оправи си храненето и си следи показателите. Пусни си гликиран хемоглобин, за да видиш как е била захарта в последните 3 месеца, а също си пусни и за дефицити на витамини. Обикновено Д и Б12 са доста ниски при хора с ИР.
Стресът може/по всяка вероятност влошава положението ти и не си правиш услуга. Знам, че не е лесно и не претендирам, че разбирам, но ако човек сам не си помогне, никой друг не може.
Успех и не се отавяй на депресията да те изяжда.

# 629
Здравейте!

Имам следния казус: в начална бременност съм и моят репро специалист ми препоръча витамините Ортомол Натал и мъжът ми се залетя да ги купува от аптеката. Обаче отзад на опаковката пише следното: "Съдържа захар. Ортомол натал съдържа бързоусвоими въглехидрати. Да се употребява само при строг контрол на метаболизма в случай на нарушение на глюкозния толеранс."
Опитах се това да го обясня на ендото и на репрото и че се притеснявам да ги приемам, но въпреки всичко те ме съветват да си ги изпия. Е да де, ама с ИР как се пие това нещо?! В края на месеца ще правя изследване на КЗ и ако е над 5.1 трябва да направя обременяване с глюкоза. Отделно ме предупредиха за риска от развитие на гестационен диабет.
Въпреки препоръчките и парите, които дадохме (понеже са много скъпи витамини) мисля да не ги приемам. Най-малкото, че не консумирам захар и ми предстои и изследване. Не можах да си обясня откъде идва това разминаване в мненията и защо трябва да ги пия при все че има и други витамини, които нямат разтворими сашета, захар и т.н
Ще се радвам, ако някой изкаже мнение или сподели дали е приемал този продукт.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт