Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вярвате ли в кармата ?

 • 2 445
 • 34
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 360
Идеята за несправедливост е просто човешко разбиране а в света няма нито случайност нито несправедливост, защото има закон, който регулира тези процес и това именно е закона на кармата. И така всяка причина има следствие и всяко следствие има причина. Ако има случайност, човек може да сложи на теракота едно зрънце жито и да очаква по случайност да проникне и да върже плод, което е невъзможно, защото за да се случи това трябва да има редица условия, които да съпътстват това - почва, дълбочина на почвата, мрак, влага, топлина и така става ясно, че нищо не никне по случайност а само когато са спазени тези условия. Едно от тях да липсва и няма да се случи така и каквото и да се опита да посади човек през зимата поради липса на топлина няма да се случи.

Мога да ви дам конкретен пример за кармата с човек, който може да не познавате, но знаете за него и именно за баба Ванга. Много хора я смятат за светица и тя действително е помогнала на хиляди хора, но това не я прави светица. Душата на Баба Ванга е душата на император Василий втори българоубиец, който е известен с това,че е извадил очите на 15 000 български воиници и на всеки 100 е оставен 1 с едно око, за да ги води.
Причината баба Ванга да е сляпа е именно това да си изплати кармата която е създала с изваждането на очите, причината да има способности е да изплати кармата на българския народ. И така може да видите, как една душа, която в миналия живот е била узурпатор и масов убиец в следващия може да изплати тези неща и хората да започнат да я смятат за светица.
В книгата за Слава Севрюкова на Христо Нанев също е добре описано, как в последния си живот в Русия, Слава Севрюкова е била ясновидка, която е имала 2 или 3 деца, но живота в царския дворец много и е харесал и тя е била там непрекъснато участвайки в този живот на балове, помагала е на всякакви известни особи и така е прекарвала почти цялото си време там и е зарязала напълно децата си. Поради тази причина, тя казва в сегашния и живот не и е позволено да има собствени деца и колкото и да е опитвала и искал, това няма как да се случи и знаейки за това тя си осиновява дете. Така, че от кармата никой не може да избяга, но ако я разбира нещата стават много по-лесно.

# 16
 • Мнения: 3 001
От къде е тази информация за баба Ванга?

# 17
 • Мнения: 360
От къде е тази информация за баба Ванга?
И да ви кажа откъде знам, не знам дали това ще има значение за вас 😊

# 18
 • Мнения: 3 001
Щом питам, явно има.

# 19
 • Мнения: 2 772
TruthSeeker винаги те чета с голям интерес. Личи си, че имаш много познания. Имам две от книгите на Христо Нанев - за прераждането на душите.

# 20
 • Мнения: 12
Интересни неща за минали животи.
Моето питане беше по-скоро за лични наблюдения като това с имотите, който беше дал примера. Вярно, неприятен е, но е нагледен за това, че правиш нещо лошо на някого без последствия.
Аз мога да дам пример как една съседка кълнеше децата в квартала, когато си играехме, гоненица, криеница, викали сме там нещо, но тя си е добре, има си внуче и всичко е точно, а друга съседка беше много мила и добра, но там с децата не се случиха нещата след време и така. Не искам да кажа, че на тази кълнящата искам нещо лошо да й се случи, просто давам пример как на не толкова добри хора нищо не се случва, а на добри не им се получават хубавите неща. В сравнение с TruthSeeker моите обяснения са много детински, но все пак да си кажа и аз мнението. Simple Smile

# 21
 • Мнения: 3 987
Който заграбва имоти от него заграбват.

# 22
 • Мнения: 10 839
Вярвам, да.

Само не мога да разпознавам какво и от кога изплащам.

# 23
 • Мнения: 78
Май е много по-добре да си лошичък!

Здравей.Не знам на какво се дължи ,но съм забелязала,че добрите хора го отнасят. На злобните им върви във всичко.Колкото повече се опитваш да помогнеш,толкова повече те мачкат.
Веднага мога да дам пример със себе си.Работата ми е свързана пряко с клиенти.Понякога правя чудеса от храброст,за да им осигуря продукта,който искат-звъня по складове,търся от други обекти.Когато го има-добре.Когато обаче просто го няма-тежко ми и горко,аз съм некадърна,проста,глупачка.
Колежката се държи строго ,да не кажа,че хич не им цепи басма.Но  никой не си позволява да я обижда.
Така че не вярвам,че ако правиш добро,получаваш добро.

# 24
 • Мнения: 10 839
Не бих заложила на това..)

Лош и добър са относителни понятия.
Душата е тук за да се развива. Ако няма радтеж и промяна - продължават мъките в следващия. И обратно - ако има растеж, след това е доста по-лесно и приятно..)

# 25
 • Мнения: 78
Не знам дали вярвам в такива неща аз - следващи животи, прераждания.. Май ве4е в нищо не вярвам.
Ина4е в рамките на този живот ако има растеж и промяна, става по-лесно и приятно, да, предполагам.
4исто практи4но е по-добре поне външно да докарваш по-хард вид,..по-недосегаем.. и да си, де.. защото естествено видят ли ти слабите места, много лесно може да стане опасно.
Да не ви казвам, ако изглеждаш зле, в смисъл разбит, жалък, как хората решават, 4е могат да си правят вси4ко с теб, да те обиждат, заплашват.. защото нали ти си слабия.. а ти от един момент нататък ве4е не можеш, а и нямаш желание, да се преструваш. ..


Не бих заложила на това..)

Лош и добър са относителни понятия.
Душата е тук за да се развива. Ако няма радтеж и промяна - продължават мъките в следващия. И обратно - ако има растеж, след това е доста по-лесно и приятно..)

# 26
 • Мнения: 10 839
Мне..ти избираш как да те възприемат другите хора..)

# 27
 • Мнения: 95
Мне..ти избираш как да те възприемат другите хора..)

Не мисля,че е така.
Срещам колега на улицата,когото искам да поздравя.Той се обръща на другата страна.
Аз ли съм го избрала това?

# 28
 • Мнения: 78
Добре, представи си.. войник, върнал се от Афганистан, примерно, с посттравмати4но стресово разстройство. И как ще изглежда той на другите хора.. Много 4есто във филмите дори се е превърнал в бездомник на улицата. Той ли избира как да го възприемат?
Или дете с умствена изостаналост, аутист4е, с хиперактивност и про4ие..
Спрете с това ти избираш! Понякога го няма тоя вариант да избираш!

Мне..ти избираш как да те възприемат другите хора..)

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 23:12 от Ally_

# 29
 • Мнения: 10 839
Мне..ти избираш как да те възприемат другите хора..)

Не мисля,че е така.
Срещам колега на улицата,когото искам да поздравя.Той се обръща на другата страна.
Аз ли съм го избрала това?

Колегата ти може да е бил отнесен от съвсем друго. Ти избираш да се обидиш, от това че ни си видяна.
О, стига.
Познавам доста “недъгави” хора. Някои от тях са истински вдъхновяващи. Да, избор са направили как искат да ги възприемат и да се чувстват.

Общи условия

Активация на акаунт