НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 26 018
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Мимси , ние ще правим кръщене и на каката и на бебето в края на Август . Решили сме само с кръстниците и мъжете им /ще са две кръстници за двете деца/ и ще наемем виличка за два дни да си го отпразнуваме . Мисля да им вземем по едно хубаво нежно колие /ежедневно не официално/ и по една сребърна икона на св.Мина
Направих и доста оригинални покани за самите кръстници /ще пробвам да кача снимка/

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 22:42 от ivanamar

# 226
Не мога да взема урина за изследване и това е. Две колекторчета отидоха и все са празни и мокри отвън, а и памперсът е мокър.
Уж с момче трябва да е елементарно. Не знам лепенката ли е калпава или бебето много се върти и се е разместило.
Аз направих така след като се провалиха нещата със колектора.
Във вкъщи сложих колектора памперса и го сложих да лежи на леглото завит със тънко одеалче.Бебо заспа проверих го след известно време и беше пишкал взех вниманието със чисти ръце колектора и исипах във контейнерчето за урина и така занесох урината...
Във вкъщи децата се чувстват по спокойни..

# 227
Ами, с биберон не съм пробвала от времето, когато я мъчих за кърма. Не вярвам сега да е по-лесно, а и закога да я уча на биберон, като не го е ползвала досега. С лъжичка съм пробвала пак всичко се плюе, както и със спринцовката. 🙄🤔
Надявям се, че с времето ще свикне, както и това, че високите температури ще ускорят процеса.
Сливите ги давам от пюре.
Каквото мога аз го приготвям като пюре. Само картофите и морковите уж са био. Поне е прясна храната. Бурканите особено на Слънчо, Ганчев и Овко са ужасни на вкус.
Ние сумати опити направихме да съберем урина с колекторче и накрая се ядосах и реших директно да я държим да пиша в контейнерчето. Свършихме работата за 5 минути. Събрахме малко, но се оказа дъстатъчно урина и вчера отметнахме ангажимента.
7600 гр., 69 см.

# 228
Вода с лъжичка си е жива мъка, по-добре изобщо да не пие ако ще е така. Спринцовката пък изгражда грешни асоциации според мен. И моето кърмаче само се лигави и олива с чашата и биберона, биберона направо мисля да го хвърлям вече, няма смисъл от него. В групата за кърмене казват, че с прохождането пропиват активно вода, дотогава си утоляват жаждата основно с кърма, ако са на поискване разбира се. Чашата се дава за да се изгради навик и да се научат да пият. Много капризни тези кърмачета се оказаха...
Но пък ако е за превенция на запек знам ли, може като лекарство със спринцовка наистина да се пробва.

# 229
Helinor17, споделяла съм ти, че и моето кърмаче имаше драма с шишета  биберон и и подобни. В периода на кърмаческата стачка храних с лъжичка, спринцовка и по едно време даже със сонда. Подариха ни преди около месец преходна чаша с дръжки и силиконов накрайник с големи дупки. Нямах никакви очаквания, че ще пропие вода от нея, но започна много да си играе с дръжките и да си чеша венците с нея. Малко по малко започна и да пие, не само да се полива целия. Може и да пробваш:)

# 230
Ами, с биберон не съм пробвала от времето, когато я мъчих за кърма. Не вярвам сега да е по-лесно, а и закога да я уча на биберон, като не го е ползвала досега.
Ако имаш шише с биберон, пробвай!
Моето също не ползва биберон, преди е ревало и бутало кърма и вода от шише, но! сега пие вода с такова шише на Нук. Дори без да засмуче, водата от него капе.
Иначе имам всякакви видове неразливащи чаши и накрайници, но е по-лесно течащо с биберона и така ще е засега. Има време да се научи на всички чаши.

# 231
До вчера мрънках,че бебка още няма зъбки , днес бъркам в устичката и двата долни резци пробили. Изобщо не я усетих кога и как, само вчера като гледах имаше една бяла точици и това е. Викам сигурно афтичка, да ама не- крайче на непробило зъбче

# 232
Аз не ползвах колектор, а стерилен контейнер. Занесох го в банята, пуснах чешмата и веднага се изпика. Все пак всяка вечер пикае в коритото. 😁 Днес за 1ви път му дадох каша, да видим дали ще се запече. Майка ми успява да му на бута всичко в устата, при мен не е съвсем така. Търпението е голяма работа.

# 233
Като говорим за търпение - колко време отнема храненето при вас - ние откарваме от половин час до час и нещо. Не знам аз ли бързо се отказвам или какво.

# 234
8 минути. На 9 Тата отказва да яде. Това в добрите дни. В лошите 2 минути. Днес горе долу толкова, изяде три лъжици пюре със жълтък и взе да ръмжи, да плюе и да пърди с устата си.

# 235
Не съм засичала, но около 10-15мин отнема. И то с разсейването, мазането, бърсането... Аз няма да имам търпение един час да яде със сигурност. Отскоро ли захранваш?
Моят си хапва добре повечето пъти, обаче много шава, не уцелвам устата, влиза в носа, после той си бърка в устата и маже по цялото лице и в очите, по целия стол..
Вече месец и половина става и все така яде. При другите как е? Не мога да си представя как ще се храним навън 😄

# 236
В средата на третата седмица на захранването съм. Като му хареса пюрето иска да държи лъжицата и купата, бърка с ръце и се опитва да тика в устата, дъвче лъжицата. Струва ми се, че иска да се храни сам, така че от тази гледна точка захранването, водено от бебето, явно е удачен подход, кашавата храна обаче не е подходяща за самостоятелно хранене. Като мине първоначалния ентусиазъм почва да хапва, но още не умее да яде от лъжичка и се дразни. Като не хареса пюрето плюе, прави се, че повръща и върти глава настрани.
Час и половина съм го хранила когато бяхме на маса на семейна сбирка. Получи се добре, защото си говорехме и неусетно му пробутах половин буркан пащърнак. Ама като седнем вкъщи сами някак е по задължение и не върви много, а не искам да го разсейвам с играчки и телевизия.

# 237
При нас като го сложа да яде, и лигавникът все е в устата и го гризе. На всяка хапка трябва да го дърпам за да му я дам, ама пък после си я хапва с кеф. Предполагам е от зъбките, защото всичко гризе в момента и като цяло отказва пюретата. Залъгвам го да хапне няколко лъжички, колкото да пиша храната въведена.

# 238
Може би от втория му месец спрях да гледам таблици и теория относно развитието, защото хич не съвпадат при нас Grinning
Дневният му режим е хаотичен и непредвидим. Вчера спа три пъти през деня, но за по 20-ина минути, а днес само веднъж, но 2 часа (и нещо, ако не се лъжа). Пу-пу, нощният сън си го регулира добре, буди се два пъти да яде (АМ) и си заспива. Иначе обикновено спи два пъти през деня, но непредвидимо в колко часа и колко време.
Иначе го слагаме да спи в 20:00, а става към 7:15. Разбира се, има си дните, в които става по-рано, рядко и по-късно.

Днес трудно устиска до 19:30, заспа като пън, но беше буден от 13:00 Grinning

Детенцето е супер подвижно и активно. Но пък захранването върви тежко, почти като със сученето. Дразни се, че е бавно и не иска особено.
Няма пълно щастие Simple Smile

П.С. Бях писала дълги постове преди време, ама без да искам натисках нещо грешно на телефона и целият текст ми изчезваше (facepalm). Та съвсем рядко се включвам с писания.

# 239
Храненето при нас върви сравнително гладко. Всичко се приема за момента. Опитът ми показва, че и това няма да продържи вечно. 😉
Към година и половина се развиват предпочитания.
Честно, по ми е лесно да храня сега, отколкото на по-късен етап.
В момента 3-годишното ми дете проявява капризи, става от масата на всяка хапка освен в случаите, когато яде нещо, което много харесва. Обяснение, че така не се прави. Все още се капе, маже.
Може да се храни сам, но в повечето случаи ме чака аз да го храня, а той иска да си държи нещо в ръцете....
Та, търпение....

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 06:16 от Helinor17

Общи условия

Активация на акаунт