НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 26 013
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Малко извън темата, ама въпрос: Само оризовата каша ли се води, че запича или кашите като цяло?
Наложи се да направим клизма, и се чудя от тук нататък какво да променя в менюто, та да не се налага отново?
Елда разхлабва, царевичната е уж неутрална. Повечето плодове разхлабват. Аз всяка каша давам с мляко плодово пюре. И без това са безвкусни. Гледам да има поравно долу горе разхлабващ, запичащ компонент във храната за деня. Ако видя,че е в някоя крайност акането  коригирам за следващия ден. Свещички монтавит от 1гр помагат при запек.

# 211
И аз знам, че елдата разхлабва, макар че не наблюдавах такъв резултат. И също, когато давам ориз/оризова каша гледам да има плодове (круши или ябълки в кашата или между храненията), както и повече течности, защото вече един път си изпатих от чиста оризова каша (или пък с парченца банан беше, не помня).

А клизма след какво време правите? Ако един ден е пропуснало детето не е чак такава драма (ако видимо няма индикатори), на следващия ден и аз компенсирам с тиква най-често и нещата се нормализират.

# 212
Давах ударно ябълка, круша и слива, но ..нищо. От повече от седмица изхожданията му бяха твърди топчета, излизащи с голямо напъване (понякога излизат съвсем малки само). От няколко дни се напъва, но не излиза нищо, и днес след голямо напъване излезе топче колкото лешник.
Та днес беше 3ти ден някъде от последното ако, решихме да му направим клизма, защото сякаш и го боли като се напъва така. След нея резултатът беше голям .. и доста твърдичък. Тежичко му е било на коремчето определено.

Редакция: Каша никаква не съм давала поне от седмица, старая се да смесвам запичащ с разхлабващ зеленчук, а от плодовете съм въвела до тук само тези трите.

# 213
Бебка спи 2 пъти  за 2 часа - сутринта от 7 до 9 и следобед,  има още 2 междинни дрямки по 30 минути. Има 3 заместени хранения-сутрешна и следобедна закуска и обед, като на обед и 125гр бурканче и 190гр бурканче да изяде пак хапва 90-120мл мляко. Сега на 10 прави 7 месеца и почвам да въвеждам глутен и млечни(обезсолено сирене) направо с попара. Досега съм въвела почти всички зеленчуци и плодове, 2 пъти вече хапва жълтъка.
 Слагам я в паяка и е по активна-почна да обикаля из апартамента да гони кучето или застава на огледалото и си бърбори-Та-та-та, Мам-мам-мам, Ба-ба-ба вече казва и нейните си дрънканици. Любимо и е на парка на люлката да я люлям и тя се държи сама вече

# 214
Давах ударно ябълка, круша и слива, но ..нищо. От повече от седмица изхожданията му бяха твърди топчета, излизащи с голямо напъване (понякога излизат съвсем малки само). От няколко дни се напъва, но не излиза нищо, и днес след голямо напъване излезе топче колкото лешник.
Та днес беше 3ти ден някъде от последното ако, решихме да му направим клизма, защото сякаш и го боли като се напъва така. След нея резултатът беше голям .. и доста твърдичък. Тежичко му е било на коремчето определено.

Редакция: Каша никаква не съм давала поне от седмица, старая се да смесвам запичащ с разхлабващ зеленчук, а от плодовете съм въвела до тук само тези трите.

Ябълката е запичаща ,доколкото знам и имам наблюдение. Пробвай два дни тиква с броколи,или пъщърнак, тиквичка, а за следобедна каша елда и круша или пюре с кайсии ,ако си въвела. Аз дадох от готово пюре и не е имало никаква реакция.

# 215
А вода даде ли?

# 216
Моето дете не иска вода. Когато предлагам с неразливна чаша бута, върти се, мрънка и се олива. Ако не са сините сливи...

# 217
А с биберон? С чаша? С лъжичка - начини има, но според мен в хубаво да пие вода.

# 218
И аз за шише щях да предложа, аз давам от едно, различно от това, от което пие млякото.

А къде и ккани сини сливи намирате сега? Или купешки пюрета давате?

# 219
Вода давам - не го мъча - колкото изпие .. то даже се запече "пиещото" бебе Grinning

Сливите давам от готови пюрета, не съм виждала още да продават.

# 220
Не мога да взема урина за изследване и това е. Две колекторчета отидоха и все са празни и мокри отвън, а и памперсът е мокър.
Уж с момче трябва да е елементарно. Не знам лепенката ли е калпава или бебето много се върти и се е разместило.

# 221
Дай му вода като се събуди, сложих колектора без памперс докато го занимаваш с нещо да не шава чак толкова. Би трябвало бързо да се изпишка

# 222
Мерси, Дух. Дадох му много вода, даже два пъти пишка човекът - така намокри и двата колектора отвън. Утре ще пробвам да не слагам памперс и ще стоя при него и ще наблюдавам. Чудя се също дали трябва да го събудя и да го измия преди това.

# 223
Аз не съм го мила, сестрата в лекарския кабинет го сложи и за минути го напълни.

# 224
И аз не съм го мила.

Общи условия

Активация на акаунт