НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 26 010
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Тук... някъде
Биляна все още има 3-4 дремки през деня, които варират като време, в зависимост дали сме навън(по-дълги) или вкъщи (по-кратки). Нощем спи понякога цяла вечер, понякога се буди 1-2-3 пъти-общо взето различно е всяка нощ. Но едно съм установила,още докато беше на 2 месеца- сменя ли памперс,светна ли дори нощна лампа или я заговоря, и край-разсънва се и иска да говори и играе. Затова стоим на тъмно и мълча като риба,памперс сменям към 6, когато се събуди окончателно.

# 196
Преди малко казах, че дневния сън не ни се получава ( нарочно ползвам множествено число). Е, вече втори ден е само мрънкане и рев, няма биба, няма количка, нищо не работи, и на гърда се унася за кратко и това е. Откакто се прибрахме от почивката дните са кошмар.

# 197
Здравейте мами.
Днес бяхме на консултация при педиатърката ни .Здравичък е бебчо .
9700 кг 73 см.
Всичко е наред със бебо.
Днес го постригах ме че му беше доста дълга косата.
Бъдете здрави вие и вашите бебета.

# 198
Misery, да не са тръгнали още зъби? Щото викаш пак регресия в съня. Grin Шегичка. Колко му е сега прозореца на будуване? И моят се буди често някои нощи, ама предполагам, че е от зъбките. Знам ли вече, все си повтарям, че е от зъбите, пък вече 2 месеца ставам на 2-3 часа да кърмя.

Веси, и ние го карахме без режим до едно време, защото като се опитвах да прокарам такъв и не се получаваше въобще. В един момент малкият сам почна да дава знаци, че има нужда от рутина. Сега целият ми ден се върти около прозорците за будуване, дрямките и вечер да заспи в нормално време. Когато успеем с режима за деня, определено виждам добри резултати.

# 199
Hydra,. истината е някъде там. Не става изобщо да не се съобразяваме с малкия, ама и целия свят да се върти около него пак не ми е ок. Не го разигравам като му се спи, банята и лягането вечер са в един час, сега пюретата ще се спретна да ги давам по едно и също време, но да му засичам с хронометър колко спи не мога - too much  ми идва. Като почне да киселее и да търка очи го слагам да спи, някой път става, друг път - не...такъв е живота, и н мен не винаги ми се случват нещата

# 200
Hydra, не, зъби определено не са. Вече са 7 бройки избили, 4 тотално израстнали, а той е 6+, та съм сигурно най-големият ветеран в зъбите. Сега вгидам от 2 часа и 30 минути на 2 часа и 45 минути, като забелязвам, че сутрин му се приспива още на 2 и 15, а вечер преди нощното държи 3 часа. Аз имам съмнения, че се опитва да минава на две спанета, защото приспиването за третото спане е меко казано цирк. Аз за себе си виждам, че след като вкарах рутина, нещата станаха муцка. Но от два дена си върна неспокойният сън и се върти в съня си, което не е правил, откакто се научи да се върти. Та общо взето, наблюдавайки го, стигам до извода, че следва нещо ново, защото така неспокойно спи само в тези периоди.

# 201
Веси, аз се опитвах да се водя по него, но той късно дава знак, че му се спи. От търкане на очи до рев е половин минута време, недостатъчно да се подготвим за сън. Следя кога се пада да му се доспи и като наближи гледам да съм готова. Нямам избор, изпусна ли момента, излезем ли от режима, после цял ден е рев, киселеене, трудно заспиване. Предполагам е до дете, важното е да се намери работещо решение за всички.

Мале, Мизи, колко зъби Scream Нищо чудно, че така добре се справя с хапването. Flowers Strawberry И аз забелязах, че моят сутрин по-скоро иска първата дрямка.

# 202
Нашият напоследък е на две дремки по час и нещо на ден. Аз също се водя по него, понякога и четири часа изкарва и е супер весел. Честно казано, доволна съм, че станаха по-малко дремките, че хич не обичам приспиването. А и повечето пъти си спи добре, рядко се буди преди 1 час.
Напоследък е много променен, стана страшно весел, навън на разходки и кафета само си мълчи и гледа, много се смее, спокоен е, просто рай.

# 203
И Жорката си прави сам режима, вече минава на 2 дрямки. Събужда се в 6-6:30, заспива в 9-9:30 спи до 11ч. После в 14 до 15:30 понякога и до 16 ч. Слагаме го да спи 19:30-20ч. Понякога се буди за игра, понякога не, но задължително яде 2 пъти. Ще го оставя сам да си махне нощното хранене. Гледам да спазвам някакъв ориентировъчен час заспиване и будува не, но в повечето случаи както той си го направи. То беше по същия начин, както имаше асоциации за сън-слагам го в кошарата, пускам Въртележката, бибата и шшшшшш, изведнъж това дете почна да реве. Ами той вече искал сам да заспива Simple Smile Simple Smile  Та променят се и сами ни казват каво искат стига да ги наблюдаваме. Ние сега сме на вълна кръщене. Както мислихме да го направим заедно с първия рожден ден изведнъж ни хрумна да е лятото повреме на лятната ни почивка. Решихме, че ще е в Дряновския манастир само с кръсниците. Някой на тази вълна. Та се чудя и какъв подарък да вземем за кръстницата?

# 204
Misery, сериозно ли 7 зъба?
Моето от днес е вече с 4 и си мислех, че той е рекордьор. Simple Smile
Каква каша дадохте като първа?
Търсих някаква безглутенова с адаптирано мляко, но не намерих.

# 205
Аз давам оризова и царевица май на ХИП и елда на Слънчо. Без глутен и без мляко са.

# 206
  • София
Прежалих се и взех иназ една готова оризова каша, всъшност някакви оризови флейки на дм, че напоследък така става, че нямам време инда има нещо за бекъп вариант.

При нас се оказа, че едната предпочита звб. Хапна си мощно карфиол вече втори ден,  на розички, банан също.  Другата също много харесва, но тя като цяло яде и пюрета,  чака си ги с нетърпение.

Засега имат режим и гледам да се водя по тях, ко не винаги ми се получава, сега и каката е вкъши цяло лято и ще е по-хаотично.
Стават към 7-8, после след два часа и половина ин се доспива. Ако сме навън спят много, ако сме вкъщи - малко. Следобяд съшата работа,  всъшност дори да не е минал прозореца подрусаме ли се малко навън инса заспали, днес така ми заспаха на обяд точно и ги будих. И вечер като цяло им се доспива към 17ч за кратка дрямка, но в нас нямам сили да ги приспивам, голямо мрънкане е.

Грехота е сигурно, ама като се размрънкат често ги оставяме, гушкаме малко ама не разнасяме никого. Малко ми е мъчно, че така не мога да си лега и да си приспивам бебенца по цял ден, ама.... изглеждат щастливи Simple Smile

# 207
  • Тук... някъде
Явно само Биляна я кара още бебешката съвсем по заспиване😂Сутрин ѝ се доспива 40-50 минути след ставането в 6. После след още час пак иска да спи- тогава я извеждам,за да е по-дълъг съня и след това след около час и половина отново започва рев и търкане на очи. Понякога успява да дремне и късния следобед към17:30 за малко и вече си чака банята в 20:30. Опитвам се да ѝ увелича времето за будуване, но доста неуспешно-голям рев и тръшкане е🥴 когато тя реши,тогава

# 208
Аз ще мрънкам, това дете се сбърка... От 3 дни само реве, едва заспива. Днес е спал само на обяд 😒 още не е заспал. В момента, в който го сложа в кошарата реве, пред другото време до играе 🤷 днес на обяд си хапна много добре, но после отказа. Обаче си цокна и то стабилно, чак повърна малко. Зъби ли са? (няма нито един до сега)

# 209
Малко извън темата, ама въпрос: Само оризовата каша ли се води, че запича или кашите като цяло?
Наложи се да направим клизма, и се чудя от тук нататък какво да променя в менюто, та да не се налага отново?

Общи условия

Активация на акаунт