НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 26 009
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
И аз така процедирам - да има запичащ и разхлабващ продукт, за мен също е най-логично така.

За ехограф си бях избрала д-р Цанова. Когато ми даваха направление ми каза също за нея, но аз вече така или иначе бях записала часа. Доволна съм и от отношението, и от вниманието, и от съветите. Също така нямаше опашки, хора, чакане....

# 181
  • София
На нефролог бяхме при Кремена Димитрова. Доволна съм.
Относно обяда, когато вече сте въвели няколко неща, как процедирате- всеки ден давате различно или например по 2-3дни давате едно и също?

# 182
Аз приготвям зеленчуково пюре за 2-3 дни едно и също и после добавям като редувам месо/жълтък.

# 183
Аз миналата седмица я водих в един медицински център на Ами Буе /София/, жената беше изключително любезна и бързо се случиха нещата.
Аз имам питане тези от вас които правят пюрета, бихте ли споделили някоя рецептичка или книга с рецепти.

# 184
Pistachio и аз смесвам 2-3 вида зеленчук и добавям елда, киноа или ориз малко. Все още не съм въвела нито жълтък нито месо. Ти кога ги въведе на колко месеца беше бебето ? Кога въведе лук, чесън и магданоз ? Допада ми товята схема затова питам.

# 185
Ами, моята схема е общо взето по два дена на продукт. Започнах на 6 месеца без една седмица и за месец и половина въведох всички зеленчуци, плодове, безглутеновите. После по няколко дена месо и жълтък. Магданоз, лук, чесън не съм вкарвала отделно, честно казано. Доста смело и безотговорно го карам 😅 Засега за щастие не е имал реакция. Възможно е да съм вкарвал и два нови продукта наведнъж, не съм сигурна, не съм записвала какво давам всеки ден

# 186
Да разбирам, че жълтък и месо си вкарала в менюто след 7 месец нали.
Аз започнах на 5 месеца и половина, въведох възможните за момента зеленчуци и плодове плюс 3-4 вида безглутенови зърнени. В момента е на 6 месеца и половина и се чудя дали да не почвам с жълтък и месо ама май ще изчакам поне седмица още. Каши откога давате ?

# 187
Преди 7ми месец ги вкарах, но не помня дали седмица, или две. Просто карах по таблички за позволени храни и като въведох всички, минавах на следващата категория. Сега май трябва да почвам с флутена. Каши безглутенови започнах съвсем отскоро, като реших да давам нещо и за СЗ. Дотогава всичко на обяд съм давала. Всъщност откакто почнах кашите, спрях да слагам в зеленчуковото ориз и подобни, защото ми се струва, че ще му дойде в повечко, пък и да не се запече.

# 188
  • София
Аз много джаста-праста го давам откъм комбиниране, хич не следя запичащо и разхлабващо, ама съм въвела много малко неща и сякаш съм докарала на Карина реакция от толкова много морков/броколи. Гледам едно нещо да го давам няколко дни, като почнах месата не съм вкарвала нови зеленчуци и те общо взето ядат 6-7 неща. Нещо се насметох този път. И сега Карина се е изрината на лактите, според личната е атопична кожа, аз си мисля че е или от моркова или от никела в броколито, което яде от 3 дни.

Моите девойки вчера направиха 7м, ама чак другата седмица ще ги водим на нефролог и ще даваме урина

# 189
Аз мислех, че избирането на количка е истинска философия, но сега с това захранване, е чудо. Чувам различни мнения, педиатърката нищо не ми обясни. Като цяло чета, питам и си правя мое заключение. С месото не исках да бързам, включих първо повече зеленчуци и тогава го добавих. Аз въвеждам нещо ново по 2 дни вече, защото и бурканчето за толкова отива, въпреки че вече почти всеки ден изяжда по цяло 125гр. Друг ден пък не иска, яде мн малко пюре и суче повече.
Например бял морков, карфиол, броколи, му вземам пюрета. Всичко останало му правя аз. И редувам комбинации. Тиквички с батат и пащърнак, после картоф с тиквичка и морков.. Дозата ми излиза на око, общо взето за по 2 дни има. После разнообразявам с купешките. Въведох заешкото със заготовка на Плазмон. И съответно го съчетавах със зеленчуци. Вече взех и пюрета с месо, за да видя там как ще яде. Аз също се чудех за копър, лук и т. н. И за каши, и за плодове... но утре сме на лекар, и ще питам за всичко.

# 190
Аз слагам копър клонка докато приготвям зеленчуците и после я махам, не я пасирам.
Пера лук, много малко, също съм слагала. Гледам, че в купешките пюрета има.
При нас ново 20. Преди сън магарето Stuck Out Tongue Winking Eye не иска мляко. Пюре, каша - да, но мляко затваря уста и завърта глава. За сметка на това в 2:00 ч през нощта вече крещи от глад и изяжда до 190 мл. Това нощно хранене как го измисли Thinking

# 191
Имам следния казус - децата се случва да се събудят през нощта и да си будуват доста дълго, изглеждат наспани- весели, усмихнати, искат да играят. Снощи се случи около 2ч, предната вечер около 3,30. Някъде сякаш бях чела, че трябва да се коригира режима, но не съм сигурна в каква посока точно. Обичайно започваме да ги къпем в 19 или 20ч и съответно до 20-21 и малко са по леглата. Понякога спят 2 пъти през деня, понякога 3. Ще се радвам някой, ако има опит, да сподели, че среднощните игри ми идват в повече Simple Smile

# 192
И при нас се случва понякога, честно казано, не правя  нищо различно, повечето вечери си се събужда само да суче и заспива пак.

# 193
В горните случаи трябва да се коригира дневния режим. Може да са в преход към две спанета през деня и три да са им много и да им крадат от нощния сън. Аз бих проверила интервала на будуване за възрастта, мисля след седмия месец вече е 3 часа, като в края на интервала бебето трябва вече да спи.    Също така аз лично бих изградила стабилна и повтаряща се рутина за дневните заспивания, различна от нощната. В момента увеличавам плавно интервала на будуване на моето чаве и виждам голяма промяна към лесно приспиване. За сметка на това мисля, че скоро му предстои ново умение, защото почна да се буди повечко пъти нощем и според мен е в регресия на съня в 6м.

Аз захранвам ЗВБ и за сега за едната седмица захранване прогресът е жесток. Мисля да почна да предлагам два пъти дневно. Хич не комбинирам аз запичащп и разхлабващо. И алергени мощно въвеждам, привърженик съм на ранно въвеждане на алергените. Човекът си яде ягоди, гъби, цеши яйца на омлети, сладкиши, корички препечен хляб, без грам реакция да направи. Още не съм св престрашила за млечните аз, ама скоро и това следва.

# 194
През нощта се случва понякога да се събуди и да иска да играе, но ако не му се вържа се сеща, че му се спи, просто му сменям памперса и го оставям в кошарата и си лягам, какво прави по натам не знам. Ама твоите са две, могат да си спретнат среднощен купон.
Съня през деня при нас не винаги се получава, ние малко хаотично го караме, защото не си съобразяваме много мероприятията с неговия "режим" - навсякъде казват, че не е добре това, но пък и ние не сме много подредени хора, по-спонтанно я караме, милото гледа да се адаптира както може. За момента безсънни нощи не е имало, по два пъти се разсънва да хапва независимо какво е правил през деня. Наистина се удължава периода на будуване - 2.5-3 часа е някъде, понякога спи и само две пъти, но съм оставила това на него, нямам търпение да го приспивам и само се изнервяме и двамата, по-зле става. Мисълта ми е, че ако можеш ти самата да спазваш режим и последователност, това е най-доброто за децата, но ако не можеш, има риск да се изнервите всички допълнително и да стане по-зле. Поне моя скромен опит това показва.

Общи условия

Активация на акаунт