НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 25 998
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Нуну и Калоян беше така около 3 месеца. Едва издържах и аз. 4 пъти по 30 мин, ама с точност. Изведнъж взе да удължава сам, но има дни в които пак е така.
И той не плака от вземането на кръв, дори се смееше. Обаче при ваксините се съдираше от рев.

Тези от вас, които кърмят усещат ли разлика след захранването?

# 166
Cve7i , на 6 месеца и половина е и от може би над 2 месеца е така ПОЛУДЯВАМ. Аз кърмя и давам на обяд зеленчуково пюре и след обяд плодово, не кърмя след това искам да го приеме като хранене. Но на ден ми се събират 8-10 кърмения в зависимост колко се е будила през нощта и не може да се каже, че съм заместила хранене.
Какво имаш впредвид за разлика след захранване ? За количеството кърма ако питаш мисля, че намаля като количество, но и преди и сега прави пауза между храненията 2 часа, 2 часа и половина без значение дали е кърма или пюре. Започна леко да пие вода.

# 167
Аз захранвам от 25 дни и за сега бебето хапва с желание и в количество. Давам едновременно парчета и пюрета намачкани. Гърдите ми още не са се регулирали и въпреки, че му предлагам да си дояде с мляко, той често отказва и аз ще се пръсна:grinning: Напоследък дори малко се цедя на обед, за да облекча положението. Неминуемо ще намалее кърмата, но все се надявам, че бебето си знае работата и ще се регулират нещата.

За съня: Ясен е на 6+ месеца и спи по три пъти. Првият сън е най-дълъг около 1.20, после около час и за третия понякога аз го будя на 45мин. Ако спи повече после ми се буди нощем да се върти и щурее. Така че будя без да ми мине окото Grinning С приспиването още има какво да се желае, но първо отделих много време на регулирането на режима. Преди заспиваше само в слинг или с разнасяне. В момента съм седнала на леглото и заспива гушнат с шъткане и потупване като вече полягвам и целта е да започне да заспива легнал до мен и после легнал без мен естествено....ноооо ще видим.

# 168
Захранвам от две седмици, по-скоро е опитване отколкото хранене при нас Simple Smile , а и го карам полека заради съмненията за алергия. Единственото, което забелязвам за момента, е че нощем сякаш спи по-спокойно вече, съответно се буди по-малко и не търси гърда за успокоение, а през деня май му се отвори апетит и за мляко. Преди захранването наблягаше основно на нощните хранения.

# 169
Да и при мен се усеща намаляване на кърмата. Гърдите ми са меки, а след зеленчуково пюре/ парчета (вече давам и двете) на обяд не хапва мляко и ми става дълга пауза, където пак не усещам напрежение. За СЗ давам плод, каша, пюре зависи какво имам и пак има по-дълга пауза, но максими след час цоква малко. Чудя се има ли нещо вече в тези гърди. Преди 10-15 Мин не пускаше, а сега на 4-5 минута вече не иска да яде.

# 170
  • Тук... някъде
Cve7i, ако не плаче от глад, значи му стига. Аз усещам напрежение само сутрин. До скоро искаше след пюрето да суче(давах максимум 100гр), но напоследък явно ѝ стига (вече 130гр) и не настоява да яде още. Следобяд пак усещам напрежение, но доста по-леко. Мисля, че е нормално да се регулира производството на кърмата спрямо нуждите на детето.

# 171
Нервите ми не издържат на това 30 Мин спане. Ама както и да го въртя спи 30 Мин после очевидно е не наспана търка очи, но не заспива отново. През деня спи 4 пъти по 30 Мин, което е крайно недостатъчно. През нощта  грубо 10-11 часа сън има с 3-4 кърмения. Исках да се оплача Rolling Eyes
Днес бяхме за изследвания и ѝ взеха кръв от пръста. Не рева, не го усети изобщо. Малко ми е странно има ли и други бебета, които не са реагирали в този момент?
Не се притеснявай, Рая спи през деня два до три в много редки случай пъти по 30 Мин.
Тя спеше като и взимаха кръв и не усети, единствено като я размърда се разсърди.

# 172
Момичета, мисля днес да дам за обяд пиле с ориз, но се чудех дали е ок вече. От точно месец захранвам. На няколко места попадам, че това е храна за 7+. Колко от вас са давали и на какъв етап? Simple Smile

# 173
Аз не виждам причина това да е за 7+😅.

# 174
На точно месец от захранването аз въведох месото. Струва ми се, че комбинацията пиле с ориз е запичаща. За моето дете със сигурност е рано, но според майката на мъжа ми, мога да му пасирам вече от нашата храна без проблем, понеже ставал на 7мес. Отне ми време да и обясня, че не е никак подходящо, но в погледа и видях пълно неразбиране. Така че явно възприемането на месеци е субективно понятие.
Сега му правя почивка няколко дни от месото и ще продължа с пуешко. Взела съм пюрета готови, нека да посвикне... и след месец/два, ще напълня фризера. Дотогава пюретата вършат чудна работа.

# 175
Аз съм правила пюрета с пиле, зеленчуци и ориз/киноа/елда... След като са подходящи за възрастта, не виждам защо да не се комбинират, ама може и да греша 😄

# 176
Май не уточних... Месото (само пилешко, де) вече е въведено, днес ще му е май 5ти или 7ми път да яде, като количеството, което давам е 40 гр., постепенно увеличих до толкова. До сега го смесвах със зеленчуци и добре го приемаше. Не бях давала такава комбинация - пиле с ориз и затова се чудех. Иначе да, и аз съм на мнение, че оризът запича, поне така наблюдавах до сега, но пък компенсирам с повече течности и плодове, които разхлабват. До момента само морковите направиха поразия (запек и плач, защото не може да се изходи), всичко друго е ок.

Тези дни и аз се заглеждах по буркана с киноа и се чудех дали да дам, май вече няма да го мисля. С какно я комбинира ти, Pistachio?

И още нещо, последно... От кога е ок за трикомпонентни пюрета? И разни подправки като лук, например?

# 177
Аз почти от началото смесвам по няколко неща, които са били въведени - няколко вида зеленчук + безглутенови (ориз, киноа, елда, амарант, царевица, просо). После добавях към тях месо/жълтък. Лук също дадох, чесън, магданоз.
Иначе не ги мисля особено комбинациите, като вкус всичките ми харесват, само гледам да има запичащ/разхлабващ зеленчук заедно.
Не знам доколко е правилно, де, само споделям аз как процедирам.

# 178
Здравейте.
1. Моля да споделите къде в София ходите за прегледа с ехограф по здравна каса?
2. Направлението за изследвания на 6 мес. кръв и урина и ли би следвало да включва?
Благодаря!

# 179
Да, дават направление за кръв и урина и направление за нефролог. За специалист не мога да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт