НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 25 996
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте всички! Бебчо е добре вече. Благодаря ви за подкрепата Heart
 Явно антибиотикът помогна. Не вдига температура и без температуросвалящи, вече 2 дни. Нито в урина, нито в изпражнения намериха бактерии. Може наистина да са били в дихателните пътища, както беше написала спешната докторка. Но секрет от гърлото не съм го водила да вадят.
Реално му изникна и трети зъб. Той е на 7 месеца и има вече 3 - отдолу Grinning малко счупи стандартната последователност 2 отдолу, после 2 отгоре Simple Smile Иначе и аз имам приятелки, чиито дечица получиха първите си зъбки след навършена 1 година. Няма проблем в това Simple Smile
На моя сигурно зъбчето е свалило имунитета, отделно го водихме на море и му разказахме играта с пътуването и каквото е влязло в организъмчето му се е развило по най-неприятния начин. Ама щом се оправи от антибиотика, явно е било бактерия наистина. Днес сме на ежемесечния преглед при педиатъра и се надявам да се включи адекватно.

Пожелавам здраве на всички бебоци, мами, татковци и повече сън!

# 151
Здравейте всички! Бебчо е добре вече. Благодаря ви за подкрепата Heart
 Явно антибиотикът помогна. Не вдига температура и без температуросвалящи, вече 2 дни. Нито в урина, нито в изпражнения намериха бактерии. Може наистина да са били в дихателните пътища, както беше написала спешната докторка. Но секрет от гърлото не съм го водила да вадят.
Реално му изникна и трети зъб. Той е на 7 месеца и има вече 3 - отдолу Grinning малко счупи стандартната последователност 2 отдолу, после 2 отгоре Simple Smile Иначе и аз имам приятелки, чиито дечица получиха първите си зъбки след навършена 1 година. Няма проблем в това Simple Smile
На моя сигурно зъбчето е свалило имунитета, отделно го водихме на море и му разказахме играта с пътуването и каквото е влязло в организъмчето му се е развило по най-неприятния начин. Ама щом се оправи от антибиотика, явно е било бактерия наистина. Днес сме на ежемесечния преглед при педиатъра и се надявам да се включи адекватно.

Пожелавам здраве на всички бебоци, мами, татковци и повече сън!
Изключително съм щастлива че бебчо е добре.
Дай боже винаги да е здрав и много да ви радва.
Пожелавам на всички бебоци да са ни живи и здрави и никога да не боледуват.
❤❤❤❤❤

# 152
Dee, браво за бързото оздравяване! ❣️
Аз пак ще ви мрънкам, че не спи през нощта. Събужда се отново с викове, направо вече съм пълен дроб. Спи в количката, дъжд не дъжд, навън сме...бях на хранителен режим по едно време, но не мога. Нямам време за режим, на всичкото отгоре това недоспиване ме изнервя и имам нужда от сладко. Яд ме е на себе си, че нямам воля, но скоро се надявам да се пооправят нещата със съня и да съм по-твърда.

# 153
Колко е границата за об. на главата? Моя уж и той се водеше с голяма (според АГ), но педи не е казвала нищо. Сега намалихме вит Д на 1к. Последно беше 44см глава и гърди, върви горе долу +1см на месец два, в началото гърдите бяха по-малки.
Зъби и Калоян няма, но адски много хапе, предната вечер се събудих със смучка на брадичката 😂 Бях го взела на спалнята след 6278 път, в който се събуди и усетих, че ме награби, но много ми се спеше и го оставих.
Духче при вас ли бяха казали нещо за бъбреците? На мен също ми казаха, че едното - не знам какво е - *легенче* 🤔 е малко по-голямо. Било 8мм, вашето колко е? Уж  до 5мм било добре, 5-15мм се наблюдава, а над 15мм вече било зле. Също ни казаха да следим при Т урината за инфекции, но после в нас като прочетох листа от прегледа нищо такова не пишеше 😒😠 мн се изнервих сега се чудя има ли го или не проблема... Дали е възможно просто да не е бил пишкал и за това така да е излязло (след това бяхме на още един преглед и се изпишка там)?

# 154
Цвети, същото ни каза и на нас и да и при нас в амбулаторния лист нищо не пишеше. Пуснах запитване в една група, доста майки казаха, че са казали същото и на техните деца и всичко е ок. Дори Диди писа. Така че не обръщам внимание на този преглед. На 8 ми сме при педиатъра ни, ще й кажа какво е казал и ще й покажа листа.

# 155
Не съм сигурна точно колко беше, показваше ми таблици. Мисля, че на 6 месеца му беше 45.5 или 46 и беше в горна граница, но все пак в норма. Вашата май си е супер.

# 156
  • София
Относно бъбречното легенче и на мен казаха същото, при беба е 5мм. На годинка ми казаха отново преглед. Но не разбрах дали за да се види това или си е стандартно тогава.

# 157
И на нас ни казаха, че единия бъбрек задържа урина и е по-голямот другия. Казаха, че не е нещо притеснително и да се следи, ако вдигне температура да пуснем урина за да не е някоя инфекция. Лекаря ми каза, че в деня в който бяхме на преглед е прегледаш 5 деца, 3 от които са били по този начин. Дали се израства това, явно е много често срещно

# 158
Мда, при моите и на двамата са увеличени, но било характерно за момченцата. И това за температурата също да го следя. Цвети, ти къде го води Калоян? Аз ходих в МД при Стефанов и доста детайлно ми обясни.

# 159
Тези от вас, които са пускали изследвания, другата седмица чак сме на консултация, а спрямо референтните стойности той има и завишени и занижени показатели. Предполагам тези стойности са за възрастен човек.  Може ли мляко информация.

# 160
Не мога да дам точна информация, обаче и на моят някои му бяха занижени, но лекарката каза, че на една година пак ще има изследвания и засега нищо не се предприема. Попитах после още двама лекари (единият тук във форума) и те казаха същото.

# 161
На мен педиатърката каза да не се шашкам ако видя такава кръвна картина, защото референтните стойности 1. не винаги са за бебета, 2. някои лаборатории си работят със "свои" референтни стойности. Като цяло, дори да има малки отклонения аз не ги приемам за нещо сериозно. Три четири показателя бяха извън норма при нас , но от тях единствено еозинофилите бяха тройно повече, това не може да се пренебрегне.

# 162
Диди и аз при него ходих, черта ми някакви рисунки обяснява, но му звънна телефона и си излезе. Каза, че всичко ще е написано в листа 🤷
И аз съм чувала, че при момчетата е често срещано, но когато му го казах той каза " Не точно само 5-7%". Той сякаш от самото начало така подходи, още от вратата ме пита къде съм раждала и при кого и дали ми е обяснявал за тези неща. Не му обръщам много внимание да си призная.
При на в изследванията също имаше показатели ⬆️и⬇️. Но са около границите и не съм ги оглеждала, с личната се разбрахме на следващия преглед да ги обсъдим.

# 163
Нервите ми не издържат на това 30 Мин спане. Ама както и да го въртя спи 30 Мин после очевидно е не наспана търка очи, но не заспива отново. През деня спи 4 пъти по 30 Мин, което е крайно недостатъчно. През нощта  грубо 10-11 часа сън има с 3-4 кърмения. Исках да се оплача Rolling Eyes
Днес бяхме за изследвания и ѝ взеха кръв от пръста. Не рева, не го усети изобщо. Малко ми е странно има ли и други бебета, които не са реагирали в този момент?

# 164
Nunu, и Марти не реагира на обхождането в лабораторията. Вече два пъти му вземаха кръв.
Духче, референтните стойности при бебета са различни от стандартните.
И при нас имаше стойности нагоре или надолу, но Педиатърката каза, че всичко е ОК. Ако искаш мога да ти изпратя на лични на Марти изследванията.
При нас новото е, че днес за първи път опита жълтък, 1/4. Натроших го и го смесих с малко зеленчуково пюре. Изяде си го.

Общи условия

Активация на акаунт