НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 25 994
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
DeeBee, дано се оправи бързо бебчо.

# 136
За спането - моят също започна да спи на една страна. Гушва си едно мъничко меченце и така си спи. Иначе по гръб с ръчичките нагоре. В последните седмици се учи да се върти, но се “заклещва” в поза по корем и започва да плаче докато не го обърнем. Рядко успява да заспи по корем. Иначе четох, че вече са им достатъчно силни вратлетата и няма страшно за задушаване

# 137
Настрани и много често си опира краката в кошарата, по корем също е заспивал. Въобще не се бях замисляла по този въпрос. 🤔
Редактирам, за да ви питам дали вашите мъници викат/реват, докато спят. Като кошмар изглежда, сам си спира, но ме стряска постоянно. Наддава вой и спира, или му давам бибата и млъква.. по цяла нощ така сме карали, включително и снощи.
Чудя се емоции ли е насъбрал, наистина ли си сънува детето преживяното от деня. А беше толкова спокоен и весел...

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 09:25 от Rainbowww

# 138
Аз се чудя защо цяла сидмица никой не пише, а то имало нова тема.
И моето момиче много отскоро започна да спи или по корем, или на една страна, преди всичко дясната. Много се върти. Понякога я намирам извъртяна дори на късата страна на леглото.
Чета, че мечтаете за второ дете..😉

# 139
Здравейте мами .
Как сте всички.
Аз имам един въпрос.
Нормално ли е бебо да няма  още зъбче.
Вашите бебчета имат ли вече зъбче.

# 140
Да, нормално е, някои деца нямат зъби и до една годинка. Моето има два.

# 141
Здравейте мами .
Как сте всички.
Аз имам един въпрос.
Нормално ли е бебо да няма  още зъбче.
Вашите бебчета имат ли вече зъбче.

Може и до една година да няма зъбчета, съвсем нормално е !
Но да , Димана вече има два зъба от около месец и са на път и горните

Аз с въпрос към майките с приети деца в ясла . След като ги записахте получихте ли потвърждение на мейла ? С голямата ми дъщеря получих още същия ден , а сега нямам мейл 🙄

# 142
При нас няма зъби. Няма и признаци да излизат. Не съжалявам особено 😉

# 143
При нас няма зъби. Няма и признаци да излизат. Не съжалявам особено 😉
И при нас. Признаци има някакви, ама е далече за сега

# 144
Танче, както казаха и другите, нормално е. Чувала съм, че е наследимо, така че виж кога на теб и таткото са ви излезнали първите зъбки.

# 145
DeeBee, бебчо пооправи ли се? Не ми се мисли, ако се случи при нас...
Rainbowww, при нас е кошмар със съня. През нощта се буди по 6 пъти с рев. При 2-3 от които се успокоява с бибка и заспива. Останалите с цицка. Дневният сън също е зле. Преди няколко дни бяхме на консултация и педи й изписа хомеопатия за зъбите и за съня под формата на хапчета. Все още не съм започнала да й ги давам. Иначе има два зъба отдолу и горните два ги очакваме скоро, че са много подути. При едни рано избиват, при други късно. Уж колкото по-късно толкова по-здрави зъби. Е не съм съвсем съгласна. На ММ са му избили късно и зъбите му са много проблемни. А при мен са започнали на 6 месеца и да чукна на дърво проблеми нямам.
Мен друго нещо ме гложди от известно време. Гледам таблици за обиколката на главата и при нас е във високите стойности. Педиатърката нищо не казва по този въпрос, което може и да е нормално. При вашите бебоци как е?

# 146
Нашият е с голяма глава, педиатърката ни прати на невролог за преглед с ехограф. Всичко му е наред, просто се е метнал на баща си 🤣

# 147
Мисля, че е важно не толкова стойността, а дали нараства спрямо конкретната крива главата. Също мисля, че гледат съотношение глава/гърди, но там не знам какво се гледа и какво означава. Щом не е коментирал лекарят вероятно няма повод за размисъл.
За зъбите не съжалявам от гледна точка на кърменето и че ако избият ще трябва да ги мия, което май е една идея по-трудно от рязането на нокти и чистенето на нос...предвид че дори за обличането вече го гоня из кревата... Да не говорим, че зърната ми вече са много зле - ще почвам да ги мажа с крем, защото малкия е като пираня, стиска здраво, а понякога хапе, върти се...

# 148
Веси, почвай да го учиш да не те хапе. Мен ме ухапа само няколко пъти след като излезнаха първите зъбчета и баяяяяяя заболя. Съвсем искрено и неподправено изпищях няколко пъти като ме хапа и спря да го прави. Grinning

# 149
Мен също е пробвал да ме хапе само с венците, все едно менгеме. Бая си заболя и извиках веднага, милият явно се стресна и ме изгледа. После още 2 пъти го направи, и пак същото се случи, иииии спря. Сякаш ме изследващи как ще реагирам. 😁
Имам близка, която е спряла да кърми заради зъбите, направо я е сдъвквал. За главата нищо не ми казва, нямам идея какво, що. Мери си и нищо не ми казва, затова когато отидох да му купувам лятна шапка, и ме питаха за размера на главата, гледах като гръмната.

Общи условия

Активация на акаунт