НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 25 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз така се надявах, хахаха. Ама Диана е като хамстер - тъпче в бузите и докато сестра й изяде 4-5 лъжички, тя е на 1... Сега започна да й се услажда, следя я кои неща й допадат повече. Ама знаеш ли кое ме притеснява - ако и двете имат претенции, 2 различни манджи ли да готвя? Simple Smile Вече съм изкукала в нас, сега и каката ще си е вкъщи от понеделник, явно ще трябва да правя меню като в ресторант, че се побърках с това готвене.

ГХИ-то е пречистено масло, то може да не се въвежда - като кокосовото. Слага се малко, като половин грахче в пюрето. Усетих се аз да им сложа след като се позапекоха и двете, в момента си акат всеки ден, даже по два пъти. Карина преди акаше веднъж на 2-3 дни, откакто яде и твърда храна се отчита всеки ден, а Диана вече не ака по 100 пъти на ден Simple Smile

Аз не добавям кърма, че не успявам да се изцедя на ръка, а помпата я върнах. Ама каквото такова.
През последните дни бебетата у нас са яко в джаза, гледах по календара, че са в пика на най-сериозния скок в растежа. Сега около 7м на повечето бебета им идва един от най-сериозните ъпдейти, дръж се Земьо!

# 121
Рози, това с ъпдейтите е много яко сравнение. Точно свикнеш с новите неща и идва следващия пакет информация.
Аз пък днес се чатнах чак за мокрите нощни памперси че мога да ги сменям докато си е в леглото и спи - ако го правя внимателно не усеща нищо, а не му е мокричко. Имам чувството, че вече се дразни като му е пишнато, пипала съм памперса и дори да не е съвсем пълен не е сух, както твърдят в рекламите.

# 122
Здравейте мами! Отдавна не съм писала, но като остане време си ви чета и ви се радвам много. Няма ли вече като е хубаво времето да направим някакви сбирки с разходки из парковете Wink)

Имате ли (надявам се да нямате) опит с бебе с температура? Моят бебок, който беше така здрав и силен, вчера изведнъж вдигна над 38 градуса. До вечерта малко е свали и към 22 - 39.9 ректална! Меря с 5 термометъра - ухо, мишница, дупе. Сваля я след 2 часа с Панадол, нурофен, компреси и тн...
Вчера сутринта като вдигна леко се обадих на педиатъра му и той без никакви въпроси да ми зададе каза да започна да давам Панадол. До следобяд не сваляше и му звъннах пак дали поне да нв го прегледа. Изобщо не ми вдигна вече. Явно свършило работното време. Много се разочаровах. Разбирам, че им е много натоварено, но все си мислех, че работейки с бебета и деца би трябвало малко по-ангажирани да се чувстват...  Та отидохме на частно. Прегледаха го и нищо не откриха. Вечерта и през нощта два пъти вдига 39.9 ректално. Казах си че при 40 го водя в спешното. Не вдигна толкова поне... Днес пак е с Т 38.5. Явно бори нещо. Най-тъпото е, че живеем доста изолирано, а ако с някой се видим рядко е все навън. Не знам откъде е лепнал вирус или бактерии...
Та имате ли идеи - колко е опасно висока Т, вашите педиатри как реагират в подобни ситуации, знаете ли за подобен вирус само с Т, който да върлува в момента? Изобщо всякакви коментари биха ми били полезни!
Благодаря ви! Heart

# 123
Преди 2 седмици изкараха децата вкъщи вирус с висока температура , но аз веднага ги заведох /на частно разбира се . Изобщо не разчитам на педиатъра ни освен за консултации и ваксини/ . Задължително пускам ПКК, ЦРП, СУЕ и Деференциално броене , за да се види вирус ли е или бактериална инфекция . Препоръчвам ти , ако не си пуснала изследвания , да го направиш защото ако е бактерия няма как да се излекува само с панадол.
Стискам палци бързо да се оправяте .
П.п при толкова висока температура не бих рискувала с панадол , вземи си капки хексалгин .Иначе  Панадол и Нурофен се редуват на 4 часа

# 124
Преди 2 седмици изкараха децата вкъщи вирус с висока температура , но аз веднага ги заведох /на частно разбира се . Изобщо не разчитам на педиатъра ни освен за консултации и ваксини/ . Задължително пускам ПКК, ЦРП, СУЕ и Деференциално броене , за да се види вирус ли е или бактериална инфекция . Препоръчвам ти , ако не си пуснала изследвания , да го направиш защото ако е бактерия няма как да се излекува само с панадол.
Стискам палци бързо да се оправяте .
П.п при толкова висока температура не бих рискувала с панадол , вземи си капки хексалгин .Иначе  Панадол и Нурофен се редуват на 4 часа

Благодаря ти много за коментара! Много полезни неща си споделила и ще си знам занапред. В крайна сметка отидохме пак в болницата, в спешен кабинет в Токуда. Една не много заинтригувана докторка поне му пусна веднага изследвания - ПКК и CRP. Излезе много много висок протеина, както и не добра пкк. Каза, че не го е очаквала предвид енергията и доброто настроение на малкия. Каза, че е явно бактериална инфекция. Изписа антибиотик,  витамин C. И ако ситуацията стане извънредна направо в инфекциозна болница да го водим. Попитах кое да считам извънредно, но не ме просветли. Май ще е на усет. Дано антибиотикът бързо подейства. Но наистина не ми е ясно как и откъде се е заразил. Толкова уж пазим, мием, стерилизираме...

# 125
От любопитство , колко е високо ЦРП-то и Суе завишено ли е ?

# 126

Суе го нямам в изследването. ЦРП е 103.99 при горна граница 5...

# 127

Суе го нямам в изследването. ЦРП е 103.99 при горна граница 5...

Дано бързо да се оправя , бебчето 🤞
Следи го тази нощ и ако след 2-3 ти прием на антибиотика продължава да подържа температура или видиш , че е по отпуснато бебчето го заведи в инфекциозна . Давай и много течности да не се обезводни от температурата

# 128
Имам малко странен въпрос - в какви пози спят вашите деца? По-конкретно ръцете държат ли ги нагоре още? Нашият ги отпуска покрай тялото, а някъде бях чула, че здравите бебета спят с ръцете нагоре. И той спеше така до едно време, но вече не. Изобщо - някой знае ли дали наистина е вярно това за ръцете, по какъв начин това говори за здравето на детето?

# 129
Напоследък спи на една страна и ръцете пред лицето. Като нас възрастните на една страна Simple Smile По някое време се обръща по гръб и ги вдига нагоре. Като спи в количката в повечето случаи са му надолу.

# 130
DeeBee,  как сте днес ?

# 131

От снощи не пропускам да давам нурофен на всеки 6 часа и имаме досега един прием на антибиотика. Не е вдигал температура и спа спокойно през нощта и на последващите дремки. Малко е уморен, но явно засега са под контрол нещата Simple Smile

# 132
DeeBee дано се оправи бръмбърчето 😓 настръхвам като чета, сигурно ще препаткам ако ми се случи.
Веси и мен ме човърка този въпрос от известно време. Моя се научи да заспива на една страна и ръчичките пред лицето, като се завърти ги вдига, но понякога през деня не стига до дълбок сън и така си остава. В количката не съм обръщала внимание май ги вдига. От няколко дни започна да се върти много и понякога го намирам и по корем. Малко се стряскам да не се задуши, но пък знам, че не е съвсем беззащитен и ако му пречи ще се завърти. Ей така спи сега 🤷
Скрит текст:

# 133
Божо спи всякак, но на леглото най-често спи като на Цвети бебока

# 134
DeeBee, редувай Нурофена с Панадол или свещичка Ефералган . Не е хубаво да се дава само Нурофен , да не се трупа в организма. Бързо се оправяйте ❤

Общи условия

Активация на акаунт