НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 25 021
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Веси, препоръча да дохранвам още когато беше на 5 месеца , но колкото и пъти да съм пробвала и давала тя изпива не повече от 30-60мл. АМ

# 106
Може би наистина със захранването ще се подобрят нещата значи. Но все си мисля, че дори и бебетата имат някакъв инстинкт за самосъхранение и не биха се оставили гладни. Може би просто и стига по-малко храна, не знам.

# 107
Здравейте, момичета. Имам нужда да си сверя часовника с някоя от вас, която не кърми и дава АМ. По колко пъти, какво и по колко мл/гр давате на бебетата ви?
Аз тотално се обърках на 3 ли, 3 половина, на 4 часа..  Моето детенце все още се буди към 2-3 през нощта да яде. Ако давам на 3 часа стават 6 хранения на денонощие, ако давам на 4 се получават 5... Вече не знам кое е правилно и кое не е.. Бебката си яде когато и колкото й дам, но нещем се буди задължително. Пробвала съм да залъгвам с вода, ефектът трае 10 мин, след което пак й давам мляко, защото ми дожалява и си мисля, че още не е готова да се откаже от нощно хранене...

# 108
Ивана, аз също споделям мнението на Ангелчета.
И аз ще си призная, че за първи път от както съм майка ми е тежко да съм майка. В едно градче сме от където сме правили много спортни подвизи и в планината и с колела.  А сега от огледалото ме гледа една застаряла, надебеляла, вехта и уморена жена, която не само няма сили да иде до Синаница и обратно, а няма сила да се движи.
Дух, имам един приятел, който твърди, че бременните жени и тези, които от скоро са майки, били много красиви и носели особено очарование. 🤷‍♀️
Знаеш ли, и аз не харесвам това, което виждам в огледалото, но наистина има някакво особено излъчване. И когато видя някоя мама да храни или държи малкото си бебе, ми става токова мило и си казвам ,, абе, я майната му на всичко. Ще се оправя аз, пак ще бъда готина, но тези моменти няма да се върнат! "
Една майка не трябва да е депресирана, а горда от себе си! Бебето те краси много повече от прическата и грима, а и за него ти си най-прекрасна на света, както и да изглеждаш. (както и за кучето ти🐩🐕)
На мен все ми казват, че мириша на бебе, че вкъщи мирише на бебе, че дори косата ми така миришела... ми има ли нещо по-хубаво от това?!

Просто е нужно малко време, докато влезем в старите дънки и имаме пълноценен сън, който ще изтрие тъмните сенки.

Красотата идва отвътре навън! Красиви сте бе, мами! 💜👸💙👑

# 109
Дъгичке, нищо красиво няма в мене. Дори през бременността ми се появиха няколко кафяви петънца по лицето и си останаха. И близките ми виждат, че приличам на хипопотам. Просто вече не знам какво да направя. Някога си хапвах мн и калорични неща и като минах на режим и почнах да свалям и честно казано не си спомням толкова да ми е било трудно и накрая 40-50 кг по лека бях. Сега просто не виждам какво да спра вече... Не се чувствам красива, чувствам се тромава и трудно подвижна, уморена и бавна. А детето сякаш за дни порасна, почна да иска всичко да пипне, хваща й пуска на земята, чинии дърпа, всичко му е интересно и все повече енергия изисква.

# 110
  • София
Дух ще мине и това, но повече време иска. С първото дете си върнах формата като се върнах на работа и подкарах стария си режим на активност. Той малкия сега ще си беснее и търчи поне няколко години, но ще става и все по-разумен и възможен за диалог.
ivanamar Антон е качил около 200гр последния месец. Мисля че за 6-7ми вече 300гр е ок. Успяхте ли да удвоите теглото за 6м?

# 111
Маргаритка, точно удвоено е , но пак е малко . На долна граница е , даже вече май се води под долна , роди се 2980 и сега на почти 7 месеца е 6200

# 112
Абе дух толкова си хубава, нали те виждам на снимката във фейсбук. Не се сдухвай, тепърва ще се променяме покрай децата. Днес няма да се харесваш отвън, утре ще се мразиш отвътре, че си му сторила нещо. Мисля, че рейнжоу го каза, красотата е отвътре, аи децата много усещат нашите настроения. Аз да ви кажа, само да се скарам с ММ, и веднага Георги става нервен, реве усеща ме. Та може и Божо да протестира заради това. Аз поне ако Георги не иска нещо, сърди се, отказва винаги първо ср замислям аз как се чувствам в момента. Горе главата, аз пък много си се харесвам сега, самочувствието ми е друго, вече съм мама и имам страхотно детенце. Никой не може да ме бутне(е само той Simple Smile) Днес е прекрасно време, излезте, изпийте едно хубаво кафе и се наслаждавайте на децата. ❤️❤️❤️

# 113
Абе дух толкова си хубава, нали те виждам на снимката във фейсбук. Не се сдухвай, тепърва ще се променяме покрай децата. Днес няма да се харесваш отвън, утре ще се мразиш отвътре, че си му сторила нещо. Мисля, че рейнжоу го каза, красотата е отвътре, аи децата много усещат нашите настроения. Аз да ви кажа, само да се скарам с ММ, и веднага Георги става нервен, реве усеща ме. Та може и Божо да протестира заради това. Аз поне ако Георги не иска нещо, сърди се, отказва винаги първо ср замислям аз как се чувствам в момента. Горе главата, аз пък много си се харесвам сега, самочувствието ми е друго, вече съм мама и имам страхотно детенце. Никой не може да ме бутне(е само той Simple Smile) Днес е прекрасно време, излезте, изпийте едно хубаво кафе и се наслаждавайте на децата. ❤️❤️❤️
Много правилно ❤️

# 114
Ох бях спряла да пиша тук, ама Духче, я се стегни! Изморена си и ти е дошло в повече, ама това са нормални неща. На всяка една тук й се е случвало, независимо дали е пъвро, второ или трето дете бебето. Ще мине и всичко ще си дойде на мястото. И външният ти вид ще се промени и душевното ти състояние. Вярвай в това, няма винаги да е така. А и още повече направила си нещо уникално, като това да дариш живот. Та гушни си Божката и се усмихни! ❤️

# 115
Здравейте,
Чудя се дали много обърках работата със захранването.
По съвет на педиатър започнах 1во с каша за СЗ, като по инструкция за 7-10 дни трябваше да стигна цяла порция. За това време стигнахме до 150-160 гр, но тогава кашата ми беше много течна. От как успях да я правя наистина каша, девойката започна да отказва да яде. Мисля си, че може би зъбите я тормозят и за това отказва.
В същото време преди да започне този упорит отказ започнах да давам сладък картоф за обяд. Но и тук получавам отказ от нея. Днес брат й хапна 120 гр, тя едва 30 гр
И реално сега при нея нямам заместено хранене, а и за обяд, и за СЗ я мъча с някакви лъжички само.
Това дали по някакъв начин може да ми изиграе лоша шега? Задължително ли е да се замести цяло хранене и тогава да се започне следващото? Чудя се как да продължа от тук нататък.

# 116
Ами може да й е странна консистенцията, щом преди си давала по-течно. Продължавай да предлагаш различни храни, по колкото изяде. С времето ще свикне и ще заместите хранене. Няма някакъв срок за това. Пробвай различни вкусове и текстури, може пък тези да не са й по вкуса. И не се притеснявай, не всички бебета заместват хранене за 10 дни, още сте в началото, с времето ще се получат нещата 🙂
Според мен може на обяд зеленчуковото по колкото изяде, а следобед каша с плод, за да си вкарваш различните храни.

# 117
И при мен нещо стана обърквация... Той като яде всичко, вече имам чувството, че направо две хранения мога да заместя. На обяд изяде над 140 гр. моркови, в 16 часа яде 140 гр. оризова каша с плод. Обаче си мисля, че не го държи дълго сит, след няма и два часа беше гладен. И се замислих изобщо такава плодова каша може ли да замести хранене!? Пък и как да си мисля за заместване като още не съм въвела месо... Не съм дала и нищо различно от ориз. Тези дни мисля елда да вкарам.

Kisela_Krastavi4ka, аз ползвам оризовата каша на Тьопфер. Правих вече 2 дни следобед като 10 гр. от кашата забърквам със 70 мл. топла вода и слагам банан и/или авокадо + малко кокосово масло. Днес стана нещо по-течна, но и двата дни я изяде.

# 118
  • София
Краставичке, не бой се. Все пак е захранване, а не нахранване. Моята едната едва онзи ден, месец след първата лъжичка, изяде половин порция Simple Smile А другата на обяд си опуква 130-50гр ядене.

Има си и предпочитания.

Замества се само с хранене с месо/мляко. Ако кашата е млечна тогава може да се говори за заместване.

Аз този оът реших да не давам оризова каша, започнах направо с просо. И да пропусна кокосовото масло и направо минах на гхи. Много е ароматно кокосовото и ми се струва, че бие останалите вкусове.

# 119
РоЗи,
Успокояваш ме, ама се надявах да имам 2 ящни деца и да намаля хамалогията със захранване + дохранване сравнително бързо Grinning
Ама каквото - такова. Поне едното все пак ядез можеше и двете да не искат Grinning

Може ли малко инфо за гхи-то? Кога и как се въвежда и всъщност правилно ли си спомням, че помага както за урегулиране на изхождания та, така и за по-добро усвояване на зеленчуците?

Аз в момента им давам чисто пюре или разредено с кърма, без каквито и да е други добавки.

Краставичке, не бой се. Все пак е захранване, а не нахранване. Моята едната едва онзи ден, месец след първата лъжичка, изяде половин порция Simple Smile А другата на обяд си опуква 130-50гр ядене.

Има си и предпочитания.

Замества се само с хранене с месо/мляко. Ако кашата е млечна тогава може да се говори за заместване.

Аз този оът реших да не давам оризова каша, започнах направо с просо. И да пропусна кокосовото масло и направо минах на гхи. Много е ароматно кокосовото и ми се струва, че бие останалите вкусове.

Общи условия

Активация на акаунт