НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 24 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но много работа ни се насъбра и не ми остана време. Вече сме в София, чакам да ни дойде лятната количка в края на седмицата и от другата ще атакуваме Борисовата. Ако някой се разхожда там и иска компания, да ми драсне съобщение.
Ситуацията при нас - Антончо стана на 6м наскоро. Започнах да го захранвам преди 3 седмици, но сме до под кривата круша. Ял е 5-6 неща и то по 30-40гр на ден макс. Толкова бавно върви, че нямам никакъв ентусиазъм с това захранване. Кърмя го още на поискване. Заместено хранене скоро едва ли... Вода давам, пие малко, повече време прекарва да си играе с шишето. Обмислям да му взема преходна чаша, но още не съм харесала модел. Все така спи при нас, буди се по веднъж да яде, но като цяло не се оплаквам. През деня спи 3 до 4ри пъти. Обаче от емоции натрупани през деня или пък преумора доста често трудно заспива, особено вечер. Плаче, стряска се и трябва да го гушкам и нося понякога. Случва се и нощем да се събуди с пронизителен рев, от който после аз с часове не заспивам. Дано го израсте скоро, че изпитвам ужас като стане време за лягане вече.
Дух мисля си, ако изследванията са ви в норма и наддава, не се мъчи и притеснявай. Нека се запознава с храните и да си пие и млякото. Може да не е готов за по-големи количества още.

# 91
Аз си взех от тези биберони за храна. Скоро ще пробвам с краставичка, мисля плодове там да му слагам,поне сока да изпива, да извлича витамини максимално.

За мен има злояди деца, от гледна точка на това, че не свързват храната с приятни емоции, не им е интересна. Аз, например, обичам да ям, обичам да готвя, обичам да чета рецепти. За мен трапезата е начин на сплотяване и изживяване на  приятни моменти с любими хора.
Не знам дали това се корени в начина на предлагане от страна на майка ми в детството , дали е генетично или просто съм си такава. 🤷‍♀️

# 92
Момичета и аз се включвам. Браво за новите зъбчета и за тези, които са започнали да хапват.
Аптечка аз нося - Панадол, Фенистил, Дентокинд, Куул пач, термометър, едно мазило за екземите от АД и вит Д. За сега други не съм ползвала и не знам дали ми трябват.
Калоян ме изненада като няколко дни му давах пюрета и си хапва доста добре. Може би около 100гр изяжда. Взех заготовки на плазмон с месо и мисля да почна тях следващата седмица, а после с жълтъка. Как ги ползвате вие? Едно цяло на 2 пъти или? Продължавам с парчетата, но му давам и с лъжичка, много е сладък сам отваря уста и се приближава. Взех и оризова каша на Хип, мисля да пробвам и нея за СЗ. Не целя да замествам, а да давам нови вкусове. Ще опитам да дам и морков отново, но малко да следя отново за реакции.  Общо взето доста неща 😂
Съня и при нас е драма ама вече се примирих, какво да правя.
За прегледи при АГ, след като родих моята ми каза като мине 1г, без значение дали кърмя отивам за профилактичен+ цитонамазка. Аз мисля и без това да кърмя до 1г, защото искам 2ро бебе. Ще видим как ще стане.
Зъби при нас няма, но от няколко дни ме хапе за рамото и върти главичка.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 12:17 от Cve7i

# 93
Да помрънкам и аз малко , че вече ще ревна с това кърмене .
Ами гадна работа , толкова много исках да кърмя 5 месеца изцяло на кърма , 273774674 стачки , дърпане , хапане , реване, люшкане , друсане , шъткане  на тъмно , на светло , на сешоар, абсорбатор , права , седнала,  легнала .....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ и накрая супер слабо дете , изнервена до предел майка , нагризана , изтормозена и ревяща . Еми не знам какво му е хубавото на това кърмене , за мен се превърна в кошмар , по-добре да й бях дала от началото още адаптирано мляко и да няма такива драми . Никакви ползи за детето не виждам , на почти 7 месеца е 6200гр., за капак от снощи пак е в някаква стачка и съвсем не иска да суче , едната гърда се запуши , боли , нищо не успявам да изцедя и така ....
Съжалявам , че ви натоварвам , но ми идва да крещя вече.

# 94
  • Тук... някъде
ivanamar, можеш само да се гордееш, че въпреки трудностите, си успяла толкова време да я кърмиш 👏🏻 Посъветвай се с педиатър и ако съвместно решите, че за детето е по-добре на АМ, премини на него и без угризения! Дала си всичко от себе си и периода на кърмене не е никак кратък.
За бучките помага зелево листо- начукваш го леко, за да има сок по него,и слагаш за няколко часа като компрес, без да покриваш зърното. Другото е в банята натопляш хубаво гърдата под душа и въпреки болката, с масаж от бучката към зърното цедиш, за да се отпуши каналчето. При мен редовно се получават буци на едната гърда, като реално няма причина, защото тя суче доста често.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 16:05 от KOKONDRELLA

# 95
Благодаря ти за подкрепата, Кокондрела 🤗
Обаче не мога да спра сега и да се откажа . Стигнах до тук и смятам поне до годинка да давам каквото и колкото мога . Обаче ми се мрънка , искам да се оплача , да ми олекне някак . И колко е гадно детето да не иска да яде , просто превъртам като каже някой колко е дребна

# 96
# 97
Ivanamar, не искам да те упреквам, но наистина звучи кошмарно.
Защо след като и ти го усещаш така, искаш да продължиш, само това не мога да разбера?
Може би за теб е супер важно да кърмиш.
Адмирации към желанието и усилията ти.
Още в началото, когато и пред мен беше този проблем, аз избрах спокойствието и на двама ни, да не кажа и трима ни, като включвам и съпругът си.
Не съжалявам.
Да ви кажа честно, колкото пъти съм послушала детето си, нито веднъж не съм сбъркала.
Сам си направи режим на спане и хранене, който мога да кажа е прекрасен.
Вярно, имаме и кофти дни, като днешния, но са малко.
И да не излезе, така че само аз се вслушва в желанията му, бързам да кажа,  че когато реве от инат, не става на неговата и вече много бързо се отказва.

# 98
Малко да сменя темата - видях сега кръвната картина на малкия и в нея са завишени еозинофилите - почти три пъти. Това по принцип знам, че е индикатор за алергия или непоносимост, но се чудя - възможно ли е да е от двата дни картофено пюре - т.е. при захранване да се увеличават по принцип и този резултат да е нормален. Иначе си има едни перманентни леки обриви по бузките, които мислех, че са от претопляне, друг признак няма.

# 99
Ох, и на нас ни предстоят изследвания, прегледи...
Ивана❣️ браво на теб! Страхотна си, възхищавам се на упоритостта ти, желая ти да ви стане леко с времето и да усетиш сладостта на кърменето!
Откакто зъбчето изби, поне не се събужда с рев през нощта,което не означава, че си поспивам. Буди се да яде и това си е, но свикнах вече. Мечтая си за поне 16ч сън без прекъсване,ама не знам дали ще мога. Вероятно ще се будя да си търся бебето. 😁 Някоя от вас  чувала ли е, че за жената 6я месец след раждането бил най-тежък психически?
И аз искам да знам месото как го включихте. ✌️

# 100
Веси, виж ЛЛ какво ще каже, щото референтните стойности са различни по възраст. При нас хемоглобинът е много нисък, но аз го очаквах.

Иванамар, гуш!! Hug Съжалявам, че кърменето ти носи такива трудности, но пък важното е, че не се отказваш от това, което считаш за правилно за вас. Мрънкай колкото и когато имаш нужда, ние винаги ще те изслушаме.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 21:17 от Hydra 💙

# 101
Ивана, аз също споделям мнението на Ангелчета.
И аз ще си призная, че за първи път от както съм майка ми е тежко да съм майка. В едно градче сме от където сме правили много спортни подвизи и в планината и с колела.  А сега от огледалото ме гледа една застаряла, надебеляла, вехта и уморена жена, която не само няма сили да иде до Синаница и обратно, а няма сила да се движи.

# 102
Благодаря за подкрепата , момичета 🤗
Не се чувствам изморена и изтощена от кърменето , чувствам се изтормозена от това , че не мога нормално да си нахраня детето и не си обяснявам защо се получава така . Тя от глад никога не е ревала , обаче факт , че последните месеци наддава по 300 гр., и за месеците в които е е малка. Побъркват ме нейните стачки и неядене . С голямата дъщеря при първата стачка дадох АМ и се приключи, сега обаче исках да не се отказвам толкова лесно и не го направих , но се тормозя , че детето е слабо и не яде . Сега е късно да се отказвам, стигнах до тук и тепърва да минава на АМ ми се струва трудно и неоправдано , вече започнахме захранването и след два три месеца така или иначе ще останем на 1-2 кърмения , няма за кога да спирам сега .
Благодаря , за съчувствието и подкрепата Ви 🤗❤

# 103
Като мама успяла да кърми поне 2-3 месеца, подкрепям напълно Дух и m-angel. Беше ми супер мания (както на всички, които кърмят), изтърпях всякакви болки, рани... Със сълзи и на инат съм кърмила, таткото колко ме е утешавал. В един момен мина това. И какво? Герой ли бях или просто си бях причинила всякакви страдания и се чувствах ужасно. Та после си казах, че няма да се мъча, цедих колкото мога, намаля кърмата, разбираемо, но пък бях решила, че каквото може, ще давам до 6-ти месец. Което е абсолютно достатъчно време за кърмене. Ти искаш до годинка, което пак е ок, но виж, вече не разбирам жените, които са толкова вманиачени и кърмят до 3-4 години... Пък, ако могат и до пълнолетие... Когато спрях да се мъча с кърменето, почувствах лекота, свобода и спокойствие. Детето не страда по абсолютно никакъв начин. И до днес си съжалявам някак, че не ми се получи особено и не беше най-приятното нещо, но с времето ми минава и не ми пука, защото знам, че съм дала достатъчно от себе си и съм се постарала. АМ не е лошо нещо. Не знам до колко е вярно, но съм чела, че след 6тия месец кърмата вече не е толкова "полезна", т.е. не носи така незаменимите хранителни вещества като в началото. Определено забеляах, че моята стана по-водниста и вече не беше така мазна и вкусна, та съм склонна да повярвам, че има нещо такова. Не забравяй, че ТИ си най-важният човек и стресът е последното нещо, което ти трябва или пък да се тормозиш.

# 104
Ивана, и аз мисля като теб, че щом си стигнала дотук най-трудното е минало и няма смисъл да сменяш стратегията. Възхищавам се на " ината" на жени, които се придържат към избора, който са направили въпреки трудностите. И това не е само за кърменето. Иначе е ясно, че и на АМ ще израсте здраво и умно дете. А за наддаването - педиатъра препоръчва ли да дохранваш - може пък да е в норма всичко.

Общи условия

Активация на акаунт