НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 26 034
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • Тук... някъде
Вчера бяхме на ортопед и го питах как да я стимулирам за пълзенето. Отговори ми, че тя сама трябва да го открие. Иначе всичко е наред,показа ни упражнението за ахилеса и каза,че още малко трябва да правим упражнението за отпускане на мускулите(или сухожилията- не помня)  от вътрешната страна на крачетата. Когато беше по-малка, ѝ правех “разходка” по дивана и тогава “вървеше”, а сега след бънджито, вървенето е заменено с подскоци. Той затова ми каза,че не одобряват бънджита и паяци, защото забавяли прохождането с месец и повече. Каза ми ако я слагам, да е за кратко. А за седенето да увеличавам времето и да я обграждам с възглавници, че иначе тя се гмурка направо 😂
Във връзка с времето за почивка - аз съм я давала на майка за няколко часа или баща ѝ я води на разходка, а аз се търкалям вкъщи. Днес да се похваля съм на педикюр, а утре на маникюр 💅🏼. Ходя и на масажчета от време на време за релакс, а напоследък с таткото и на вечеря навън, но тогава Биляна си е с нас и май ще е бохемка- много ѝ харесва, закача се с хората по съседните маси, хили се на сервитьорите и спи на музика, което вкъщи може да се случи само ако е мнооооого изморена(май до сега 1 път).

# 301
А в колко ходите да вечеряте? И тя после лесно ли заспива у дома ?

До сега четох и съм почти сигурна, че е в регресия на съня, която е между 7 и 9 месец. Най често я давст за 8 мо

# 302
Нас поне не ни притесняват регресиите, то прогрес не е имало 🤣🤣
И нашият обича по кафета и ресторанти, само си мълчи и гледа, много е послушен.
Ние като бяхме преди няколко месеца на невролог, тя каза, че бебетата имат този вроден рефлекс за ходене, който после изчезва и се появява отново като прохождат, или нещо такова.

# 303
  • Тук... някъде
Дух, излизаме към 18-18:30 и се прибираме към 20:30ч. за банята, но при нас разстоянията са-всичко на 5 минути, за София организацията е по-дълга знам. Няма проблем със заспиването. В събота бяхме с братовчедите на село на помен на баба (11 възрастни и 3 деца) ,всеки я разнасяше, тя се радваше много на децата- следеше ги с поглед, викаше и риташе сякаш да бяга с тях 😀 После пак нямаше проблеми със съня или да е превъзбудена. Обича тълпите като майка си 🤭😀

# 304
Браво, че се отпускате. Аз от праволинейност ще се затрия.

# 305
Че какво не праволинейно има в това да излезеш навън да хапнеш?

# 306
Бързам да споделя, защото помня, че имаше някой, който се притесняваше, че ще се наложи манту. И аз бях от тях, но докторката видя съвсем малка точица, почти неразличима (поне за мен) от пъпчица и каза, че е напълно достатъчно и нормално да изглежда така. Та огледайте пак хубаво, каза, че изобщо не е нужно да е зачервено или подуто, за да значи, че се е получило. Simple Smile

Редактирам, че се сетих за KOKONDRELLA... На нас ортопедът ни каза да го стимулираме като сме с него на земята и лазим. Тосет правим пред него движенията, които той трябва да усвои.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 10:51 от Apricity

# 307
Ние бяхме на пулмолог вчера, нищо не видя и сложи манту. Беше много бързо и малкият плака само 2сек. В четвъртък ще ходим за проверка.

# 308
  • Тук... някъде
Apricity, показвам ѝ, движа и нейните крачета и ръчичка, обаче ме гледа в лицето и ми се хили-изобщо не поглежда стойката и движенията.

# 309
Все ще й дойде времето. Ние дълго време го държахме на леглото, защото нямаше къде на пода да го слагаме, на леглото определено беше по-трудно, затова може би отдавам и на това, че после на килима се научи за няма и седмица как се случват нещата.

# 310
Аз доколкото съм чела, децата се научават да пълзят между 6-11 месеца, а някои направо прохождат, после пък пролазват. Мисля, че това не е от задължителните етапи, макар и да е хубаво да полазят първо уж. Но има още доста време.

# 311
  • София
Да, така е. Каката първо проходи, после прилази, на 7м седеше много стабилно. Тия двечките активно пълзят, но само Карина се кефи да е седнала и то не много стабилно. Какви масажи сте правили за ахилеса?
Ние си излизаме, но съм забелязала че с каката бяхме по-отворени, лятото сме стояли до 23ч навън. Сега повече се водим по бебетата  и ако сме някъде навън гледаме до 21ч да сме се прибрали, което ме съсипва направо

# 312
А, Дух, държа лично теб да те информирам, че когато ходя на заведение, то е без децата.
Е, това, ако не противоричи на всичките праволинейни принципи???😉😂

# 313
Ние излизаме до ресторантчетата в центъра с бебето - няма на кого да го оставим - бабите са на 20 минути път с кола, а не винаги ни се слиза към София. Отразява му се добре, зяпа, спи на музика, но не стоим до късно. Но основно си кукаме с малкия самички и изтрещяваме, центъра на градчето ни е на 30 мин. пеша с количката по баира - яко бутане пада на прибиране, но слизам през повечето дни, а привечер се "социализираме" с по-големите дечица на кварталната площадка. През уикендите, ако не сме много изморени, щъкаме. Ходихме на селско-планински туризъм един уикенд, малкият се скъса от рев на прибиране - от Витиня до Враждебна няма спиране, братче. Няма и много отбивки в този участък, не са и обозначени, та е трудно да се спре. В аварийното ни се стори опасно, за да не ни отнесе някой тарикат с кораба-майка, а не искахме да го вадим от столчето в движение. Накрая ревахме и двамата на задната седалка. Но вече стигнахме до консенсус с шофьора ако няма къде да спре и бебо реве повече от 15 минути или му става лошо да го вадя от стола. За съжаление, преценихме, че спирането в аварийната лента на магистралата е в пъти по-опасно. Това ако не е шантава държава - не знам.

# 314
А, Дух, държа лично теб да те информирам, че когато ходя на заведение, то е без децата.
Е, това, ако не противоричи на всичките праволинейни принципи???😉😂
Аз не го казах, за да се заяждам или да те нападам. Просто ми стана интересно.
Ами не, не противоречат, аз също предпочитам да съм приспала детето и да го оставя на някого, когато излизам, за да не му нарушавам спокойствието. Но това не винаги е възможно. Когато бяхме на почивка с Банско една единствена вечер решихме да излезем като за последно. Той не беше спал около 4-5 часа, просто не искаше. Тъкмо заспа и имаше една кръчма с градина в центъра, в която постоянно ни канеше някакъв мъж. Решихме да седнем там. Точно преди да седнем попитах има ли жива музика, той каза има, но доста по-късно. Ние знаехме, че няма да се задържаме дълго. Сядаме, отваряне менюто, излизат едни с тъпани и запяха. На секундата той се събуди. Станахме, проспахме го, отидохме на друго място. След 15 минути едно дете с тротинетка го събуди..на съседната маса имаше една жена, която работи в ясла и го закачаше през цялото време, та успяхме да хапнем без драми.
За това се почудих Кукундрела как си организира излизанията, защото и на мен ми се иска понякога да излезем с него.

Общи условия

Активация на акаунт