НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 26 038
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
И на мен ми се излиза с таткото вечер, но малкият си ляга в 20:00. Уж да излезем с бащата вечер поне на терасата, ама има безумно много пухчета от тополи (а той е алергичен) и се скъса да вали. Къде е лятото? Дори не съм си извадила сандалите още!
Искам и в парка да опъна покривалото на поляна, ама пусто време...

# 316
Излизането с деца на заведение, особено с проходили вече такива, е загубена кауза. От опит го казвам. Докато е в количката, може да спи, да е будно и да не мрънка, но едно проходило, енергично дете не може да стои седнало и за секунда.

# 317
Нали има заведения с детски кът или с някакви игри и занимания. Ясно е, че все си на шрек и под напрежение, ама чак пък такава драма не е. Онзи ден бяхме на заведение с едно дете на година и два месеца и едно на 5. Пет годишното си седеше с нас, другото циркулираше с тротинетка и на едни въртележки. Ту майката, ту таткото ставаха, но все пак то си тичаш след детето и с и без бира на масата Joy

# 318
Да, с детски кът става долу-горе.
В наше село има цяло едно такова заведение. .....🤣

# 319
  • София
Уфф, и при нас бебето заспива в 20ч...Честно казано досега все гледам да сме вкъщи, да спи на спокойствие, и ако някой от нас иска да излиза, то другият е вкъщи. Но не знам докога така.. Чудя се дали да не пробваме някоя вечер навън да си излезем, за да видим дали ще спи навън, с риск да й съсипем целия нощен сън, който засега има.
Не че досега е имало и топли вечери, в които да ми се седи до късно, но скоро предстоят, надявам се.
Другото, което ме съсипва, е че започна нон стоп реването, когато "изчезна", до мивката, до тоалетната, дори за 5секунди. Една приятелка ме пита какво ще правя 😆 какво ли мога да направя 😅

# 320
Ние го гледаме сам6о, родителите ни са на 200-300км и няма как да ни помагат. Излизаме само събота или неделя през деня с него. Липсва ми вечер да слезем до плажа да се разходим, но той заспива около 20ч. Не бих искала да заспи в количката и после да го местя. Жал ми е за детето. Когато бяхме в Русе при нашите го оставях и си излизахме, оставях по едно шише изцедена кърма за всеки слушай, но само веднъж се беше наложило да го храни майка ми. Гледам да го приспя аз, защото трудно заспива, но една вечер й го оставих и тя се справи много добре. Също като бяхме на сватба на брат ми, през деня когато обикаляхме за снимки из града, го оставих в нас да поспи, че беше и жега и отново тя го гледа. С нея нямам проблем, каквото й да става все ще намери начин, но виж другата баба... един ден й го оставих за няколко часа, нито памперса му беше сменила, нито беше спал (беше малък тогава и издържаше максимално 1,5ч буден) развали си съня през деня и цяла нощ рева. От тогава на нея не съм го оставяла и не мисля да го.
Ние също имахме няколко несполучливи опити за вечеря на терасата, сякаш все ни надушваше. Тони времето не е хубаво сега, но все някога ще седнем.
Някой може ли да сподели за тази регресия, не съм запозната с нея.

# 321
Evelinka33 няма какво да правиш освен да изчакаш да мине периода.
Цвети, Ами като напишеш в Гугъл регресия на съня излизат няколко резултата. Най общо казано, се характеризира с това, че сега стават по осъзнати, чуват по добре и виждах по добре и това предизвиква промени. Една от тях това усещане за раздяла с майката при което те плачат и си а искат (това не съм го забелязала при нас). Другото е, че усвояват нови умения като това да сведат у да пълзят, някои се опитват да се изправят, всичко това ги екзалтира и дори нощем се будят, за да си се въртят и да се изправят. Било период...щяло да мине...
Вчера не знам какво стана, но май много го превъзбудихме. Племенницата ми на 10-11 години в тук и бяхме цял ден заедно, че Божо ме удари онзи ден в окото и ходих на лекар (издрал ми е окото и сега на антибиотични капки и мехлем), после майка на лекар карах, дойде му времето за сън, викам айде още малко да не яде и да спи в колата, дойдохме си, сестра ми дойде и.... Резултатът беше 5 часа буден Божидар, мяташе се като луд, хванал си двете ръце и си удря корема, рита, смее се, изобщо лудница. Яде, ака, яде повърна ме...

# 322
И на мен ми се излиза с таткото вечер, но малкият си ляга в 20:00. Уж да излезем с бащата вечер поне на терасата, ама има безумно много пухчета от тополи (а той е алергичен) и се скъса да вали. Къде е лятото? Дори не съм си извадила сандалите още!

Това все едно аз съм го писала Grinning за мен е страхотно малкият да си ляга в 8. После свободаааааа Grinning но излизане тримата така не става, да. Една приятелка с по-големи деца каза, че те са излизали, бебето заспива в количката и като се приберат само го прехвърлят в леглото. Е, като бяхме на море нямаше как и пробвахме така. Нищо не се получи. Събуди се и беше толкова гневен, че едва заспа пак и цяла нощ се будеше с крясък Grinning като порасне още може да стане

# 323
На мен не ми се излиза вечер. Да вземам две малки деца с мен - абсурд. По-добре да си стоя вкъщи. Аз ходенето на заведение го разбирам като момент на релакс, а не на двойно напрежение.
Излизам денем обикнонено на кафе с приятелка и оставям детето с бащата. За първи път миналата седмица излязох и оставих две с бащата, докато си спят следобедния сън.

# 324
С кафетата през деня нямаме проблем, или го приспивам първо и сядаме, или той стои и си гледа.
Вечер също излизаме без него, оставям на бабите и до 23-00ч, той и без това се буди постоянно, но нямаме проблем да си го вземем и после си заспива вкъщи.

# 325
От последния опит, когато на бегом се прибрахме, понеже не искаше да яде от шише, не сме излизали. А вече много ми се сяда на ресторантче и ще го вземем с нас. Той си седи в количката и гледа, а и се опитвам да удължавам будуването вечер, че да може повече да стоим навън, особено на вилата през лятото.
По въпроса с оставянето на бабите, имам най-голямо доверие на майка ми. Тя го познава, знае му навиците, настроенията, а другата баба и не изявява желание към момента да го оставим там. Тя и памперс не може да сменя, не съм имала време да я уча, а и нямам желание. Чувала съм от нея, че преди годината, не иска да остава в тях. Не, че аз много се натискам. Дори мъжът ми не ми е предлагал, засега, да го оставим на нея, ако се наложи.

Лелее, Дух, вече си потърпевша от детските ръчички. Слагай си каска на главата, че Божо опасен... аз да не се смея, че не се знае на мен какво ще ми причини малкият Хълк. 😁

# 326
  • София
О, то излизанията с деца не са почивка. Аз веднъж седмично гледам да изляза ей така сама, че иначе ще се гръмна.  Но са си разнообразие. Ние и на вилата избягваме да ходим сами, ама миналия уикенд ходихме и то беше по-натоварено, отколкото през седмицата вкъщи. Особено сега с бебета в този период.
Снощи с мъжа ми решихме да заведем каката заедно на един курс, бебетата заспаха и ние като млади гаджета хапнахме на спокойствие за... 40мин  Че трябваше да ходим да я взимаме. Та вече се нагаждаме по нови критерии.
Но на мен тези неща са ми важни, може да е натоварващо, докато си ям вечерята да трябва 200 пъти да стана или да подвикна, но аз лично имам нужда от излизане от рутината. Усещам примерно с каката къде сме бъркали и защо при нея режим така и не се получи, не се съобразявахме много със спанетата, не съм следяла интервали на будуване, сега следя и е доста по-спокойно и предвидимо.

# 327

Това все едно аз съм го писала Grinning за мен е страхотно малкият да си ляга в 8. После свободаааааа Grinning но излизане тримата така не става, да. Една приятелка с по-големи деца каза, че те са излизали, бебето заспива в количката и като се приберат само го прехвърлят в леглото. Е, като бяхме на море нямаше как и пробвахме така. Нищо не се получи. Събуди се и беше толкова гневен, че едва заспа пак и цяла нощ се будеше с крясък Grinning като порасне още може да стане

DeeBee, веднъж-два пъти предложих да излезем навън, а малкият да си почне нощният сън навън в количка. Обаче таткото, като ме попита дали аз ще будувам с него през нощта и дали аз ще съм с него от сутринта, като стане (иначе сутрин си поспивам, таткото става да гледа малкия до към 9:00 ч)... Дали бързо-бързо не се отказвам от еретичните мисли за късни излизания тримата Grinning
Изненадващо, не ми тежи още изолацията, защото аз и с приятели не се виждам. Веднъж на 1-2 седмици и то за кратко. Някак така се получи.
Ама аз допреди 2-3 години си поживях и наобикалях добре, нямам го тоя мерак да не изпусна нещо вече Grinning

Дух, това с окото звучи много неприятно, да се оправяш скоро.

Аз уж тъкмо се пооправих от бременността, ходя и на терапии, заради останалите болки, блокажи и трудности с краката. Направо съм пушка в сравнение с преди. Обаче от петък след поредно търкане на фуги, за да фугирам плочките, зверски почна да ме боли кръстът, а от оня ден и вратът вдясно. (facepalm) За пръв път кръст ме боли в живота (по време на бременността беше горната част на гърба). Поне сега не кърмя, не съм бременна и мога да се мажа с мазила!
Казвам ви, като дойде Денят, в който нищо да не ме е боляло, ще вдигна купон!!

# 328
Аз искам да ви попитам следното.
Има ли още мами който не са смъкна ли кг от бременността.
Преди да забременея бях 62 кг
Когато отидох да раждам бях 85 кг
Във момента съм 76 кг
Ако  някоя мама си е възвърнала кг моля да сподели как.

# 329
Ресторантите не ме привличат, ама съм винаги ЗА театър, кино, екскурзии, преходи в планината, групови тренировки, и тези дейности са ми сега на пауза, но знам, че е за добро и че скоро пак ще им дойде реда.

Относно килограмите - имам 4 излишни, но те не са от бремеността, а от изолацията преди бремеността и от кърменето и повишения апетит покрай него. Надявам се лятото да мина на салати и така се справя.

Дадохте ли череши на мъниците?

Общи условия

Активация на акаунт