НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 25 048
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Тук... някъде
И какво очаквате да говори, какво да му се разбира от приказките? Има деца, които и на две години не говорят почти нищо и не им се разбира.
Ама, някой май очакват бебетата им да са излезли от родилното с професорска титла...😉🤣

Ако под “някой” и очаквания визираш мен, си в голяма грешка! Както и не съм срещнала тук майка, която има нереалистични очаквания към детето си за съответната възраст! Не те знам целенасочено ли се опитваш с всеки пост да се заядеш с някой от тук или го правиш несъзнателно, но никак не ми допада!

# 616
И какво очаквате да говори, какво да му се разбира от приказките? Има деца, които и на две години не говорят почти нищо и не им се разбира.
Ама, някой май очакват бебетата им да са излезли от родилното с професорска титла...😉🤣

Ако под “някой” и очаквания визираш мен, си в голяма грешка! Както и не съм срещнала тук майка, която има нереалистични очаквания към детето си за съответната възраст! Не те знам целенасочено ли се опитваш с всеки пост да се заядеш с някой от тук или го правиш несъзнателно, но никак не ми допада!
И защо реши, че визирам точно теб? И чак пък да се заяждам с всеки пост...Малко пресилено ми се струва.
Чета коментарите и оставам с впечатление, че има някакво състезание да се споделя колко напред вървят децата и как всяка майка иска нейното да е колкото се може по-напред.
Всичко ще се случи с времето си. Всички бебета се развиват нормално, няма изоставащи.
Иначе, и моето дете си бърбори същите срички като твоето. 🙂

# 617
А какво лошо има да попиташ как вървят децата на възрастта на детето ти. На мен лично ми е интересно и питам, но това не означава, че се филмирам. Нали затова сме тук?

# 618
  • Тук... някъде
М, не- състезание няма, но явно ти виждаш такова. Някоя от нас задава конкретен въпрос и останалите отговарят и ако едно дете има някакво умение в повече от друго, това не означава, че другото изостава или се състезават.

# 619
Аз съм чела, че децата се съсредоточават в развитието на различни умения в различни моменти. Моят е много подвижен, от рано пролази и почна да се изправя, обаче пък други деца на неговата възраст говорят повече, пляскат вече с ръце и т.н.  Той сега е на вълна двигателна развитие и не се спира за секунда, но дори и по цял ден да му пляскаме с ръце, или да махам, или да посочвам, още няма особен интерес в тази насока 😁 Не се притеснявам, знам, че всичко ще се научи да прави, когато си му дойде времето.
Нормално е да си споделяме и да се гордеем, когато мъниците научат нещо ново, както и си споделяме трудностите, през които минаваме.
Но съм съгласна, че не трябва прекалено много са сравняваме и да се притесняваме, че нашето дете "изостава" в някоя област, всичко ще се научат да правят в най-скоро време 🙂

# 620
Аз съм чела, че децата се съсредоточават в развитието на различни умения в различни моменти. Моят е много подвижен, от рано пролази и почна да се изправя, обаче пък други деца на неговата възраст говорят повече, пляскат вече с ръце и т.н.  Той сега е на вълна двигателна развитие и не се спира за секунда, но дори и по цял ден да му пляскаме с ръце, или да махам, или да посочвам, още няма особен интерес в тази насока 😁 Не се притеснявам, знам, че всичко ще се научи да прави, когато си му дойде времето.
Нормално е да си споделяме и да се гордеем, когато мъниците научат нещо ново, както и си споделяме трудностите, през които минаваме.
Но съм съгласна, че не трябва прекалено много са сравняваме и да се притесняваме, че нашето дете "изостава" в някоя област, всичко ще се научат да правят в най-скоро време 🙂
Да споделя и аз нещо.
Моя син започна да си стой на дупето .
Може да се преобръща на всички посоки.
Започна да маха със ръчички.Гука повече.
Казва някой думички естествено негови кратки.
Започна да ми дърпа косата.
Когато се доближа близо до него започва да ми гали лицето със ръчички само се пазя да не ми бръкне във очите..
Още нямаме зъбки
Започна всичко да му е интересно.
На 8 месеца и половина е вече моето Светле.
За мен е важно децата да са ни живи и здрави.
А пък всичко ще си дойде на място.
Всеки ще проходи някой ще пролази други не.
Всичко си зависи от детето.
Бъдете здрави всички мами и бебета.

# 621
Най-забележителното, което Божидар почна да прави това месец е да ме щипе и скубе като за световно. Ей като заспива това дете чак синки ми прави. Ужас! Днес по случайност ми набара зърното:joy:
А, да и взе да вика великата думичка.... татата.

# 622
  • Тук... някъде
Щипанията, дрането и скубането ги прави и Биляна и са ужасни- няма нежности при нея 😂 крещи и скубе, а докато я кърмя или приспивам ми дере и щипе ръцете- явно така се успокоява, но аз съм като след схватка с котка.

# 623
Юху, радвам се, че не сме само ние потърпевши от бебешкия побой Grinning Мен ме скубе откакто се научи да държи нещо в ръце, редовно си тъпче косата ми в устата, дере ми носа, обожава да ми бърка в устата и да му гриза пръстите (няма такъв кеф и смях).
Преди време в октомврийчетата една мама ме амбицира за гърне, та от 2 седмици малкият човек си върши сутрин и вечер работата в гърне (е с това му умение съм много горда! Мислех, че това ще е супер трудно нещо, но просто от първия път се получи и само, където се стрясках, че ще дойде този момент...)
И аз съм напълно съгласна с Pistachio, мисля, че и при нас от 7 месец има бум на физическата активност, ама то какво ли и друго да прави - нито може да говори, нито да чете, каква му е работата, освен да щъка и да види какво може да прави с тялото си. Мисля си, че доста помага и това, че баща му го прави на нищо от подхвърляне, подмятане, въртене, висене... А дребосът е на седмото небе от щастие, някаква тотална откачалка е Grinning

# 624
Апричити, верно ли ходи на гърне? Това е страхотен успех. Браво!

# 625
Да! За мен това е наземно чудо! Всеки път като го сложа, свършва си работата за около 5 мин и дава знак я с проплакване, я с шаване, че е приключил. Абе нещо като куче или котка, само където не си го заравя после, хахахах. А какво дърпане пада на мъжеството му, как не го е изтръгнал още, не знам. Истината е, че и нефроложката като бяхме ми каза за започвам полека от 8мия месец да го слагам и просто един ден ме удари гръм, хванах таткото да ходим до Икея, та се върнахме с гърне и се почна. Grinning

# 626
Аз много се радвам на нашето човече като го гледам как похапва. Не изяжда повече от 120 мл и не съм заместила кърмене все още - иска си млекце всеки път - явно ожаднява, но не приема водата. Обаче хапва с желание, харесва храната и увеличава количествата лека -полека. Домати яде с най-голям кеф - на парченца, в пюренце, всякак. Те сега са в сезона и наистина има много сладки и месести.
Почна да си упражнява пинсетния захват докато го кърмя - върху зърното на другата гърда. Това го приемам със смесени чувства.
Състезание между бебета мисля, че е толкова тъпа идея колкото да вземем да се надпреварваме сега коя е по-добра майка примерно или коя е отслабнала повече след раждането...и като е проходил или проговорил някой по-рано или пък майка му го е завела на де що има курсове за ранно детско развитие какво от това? Сигурна съм, че всеки прави каквото сметне за най-добро за децата си според възможностите и философията си, за да им даде най-добър старт в живота, оттам насетне им и други фактори, които определят в какъв възрастен ще се превърне детето и как ще се реализира в живота. Със сигурност ако подхождаме към децата си като ги сравняваме с другите не е добре за самочувствието им, но пък понякога човек наистина иска да си свери часовника с останалите и да вземе добра идея за нещо. Не знам къде точно е границата между двете все още.

# 627
Точно в деня, когато навърши 7 месеца, се изправи и седна качествено. Оттам нататък, с всеки изминал ден, все повече и повече се осъвършенства. Пляска с ръчички постоянно, много е смешен, върти си ръцете и все му пеем хей ръчички, за да запомня. 😁 Стои изправен, без да е подпрян, за няколко секунди. Аз го оставям абсолютно самостоятелно да прави всичко. Нито му показвам, нито го насочвам. Той сам открива какво може. Говори си някакви неща, вика, и оооо дааа, бая ме праска по главата. Явно е вид радост, но е болезнена. 🙄

# 628
Леле като каза пляска с ръчички - банята вече е буквално невъзможна Joy пляска прави балончета иска да ги хване, някакъв страшен купон е за него ама ние сме вир вода

# 629
Нашия мисля, че се наплаши от водата след като се подхлъзна няколко пъти и сега се държи за ръба и само чака да свърши изживяването. Опитвам се да го разигравам, за да се отпусне, но засега не става. Дано преодолее страха си. Иначе преди и той шляпаше с крачета и ръчички. Ако някой има идея как да му помогна ще се радвам да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт