НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 24 950
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
И аз ще се включа. Ема е мързелана. Сега тепърва прави опити за започване да лази. Иначе седи стабилно по доста време , иска да я слагам, сама не сяда. Дава боц, пет, целува ме по бузата когато и кажа. Смее се на всякакви неща на етапи. Казва баба. Отскоро се опитва да маха за чао. Бях се притеснила че изостава на фона на другите деца, но ортопеда каза,че всичко си е наред. Когато тогава. Важното е да са ни живи и здрави

# 631
Нашия мисля, че се наплаши от водата след като се подхлъзна няколко пъти и сега се държи за ръба и само чака да свърши изживяването. Опитвам се да го разигравам, за да се отпусне, но засега не става. Дано преодолее страха си. Иначе преди и той шляпаше с крачета и ръчички. Ако някой има идея как да му помогна ще се радвам да сподели.

Веси, много деца изведнъж придобиват страх от къпането. Може да пробваш да го слагаш в празно корито с играчки, за да свиква и постепенно да увеличаваш количеството на водата с по няколко пръста. Не знам дали му пускате душа, но може и това да пробваш, нашият много се кефи.

# 632
Веси, защо не го заведете на плуване или има едно чудо бебешко спа? Вероятно ще се поотпусне като е във вода...
Ако не се среща често със страха си, може би по-трудно и бавно би го преодолял. Сигурно и басейнче на терасата или в градината е вариант.

Аз, ако има нещо, за което да смятам, че не ставам и не мога, е това да бъда майка. Съвсем сериозно. Като цяло съм против всякакви "интервенции", с които родителите запълват графиците на децата си и се надпреварват кое от кое ходи на повече места и неща, вместо да си се наслаждават на детството. Затова съм оставила детото да се развива както си му е кеф, вече, ако видя проблем, тогава е различно.

# 633
Къде е това бебешко спа? Доста добре звучи, а ако има и за големи спа ще е супер.

# 634
# 635
  • Тук... някъде
Това спа звучи страхотно и е точно до нас - моето си софийско вкъщи 😍 определено ще го посетим следващия път, когато сме в София.

# 636
И Коки седна сам точно а 7м, оттогава започна сам плавно и постепенно за 2 седмици пропълзя, започна да се изправя, а сега дори прави крачки. От април вика "айдя,айдя" дядя, сега отскоро почна и с "татата", изпуска "да", "не" - неосъзнато всичко. Понякога казва "аммаам", което не знам дали е ам-ам или мама. Но целенасочено пълзи към мен и крещи "еня-еня" определно аз съм това, не знам какво значи 😂😂 Показвам му да покаже чао, здравей, да пляска, но не подлежи дресировки 😂😂

Теди, може да не е мързелива. Според мен оказва влияние това, че сте навън в количката и е по-ограничена.

# 637
И Коки седна сам точно а 7м, оттогава започна сам плавно и постепенно за 2 седмици пропълзя, започна да се изправя, а сега дори прави крачки. От април вика "айдя,айдя" дядя, сега отскоро почна и с "татата", изпуска "да", "не" - неосъзнато всичко. Понякога казва "аммаам", което не знам дали е ам-ам или мама. Но целенасочено пълзи към мен и крещи "еня-еня" определно аз съм това, не знам какво значи 😂😂 Показвам му да покаже чао, здравей, да пляска, но не подлежи дресировки 😂😂

Теди, може да не е мързелива. Според мен оказва влияние това, че сте навън в количката и е по-ограничена.
Вкъщи много се сърди. Когато е кротка иска седнала и си играе. На земята се сърди, а вече 2пъти падна от дивана<голям и разтегнат , а тя посредата >. На спалнята се търкаля, на пода само лежи върху пъзела..

# 638
Теди, споко, аз не мисля, че Ема е мързелива. Мисля си, че просто е от седящите деца, които попиват и обичат на наблюдават, затова и можв да разбира и прави толкова много неща. Има дечица, които се съсредоточават в езикови и социални умения, има и такива, които бързат да развият груба и фина моторика. Явно Емичка е от първите и в това няма нищо лошо.

# 639
Теди, споко, аз не мисля, че Ема е мързелива. Мисля си, че просто е от седящите деца, които попиват и обичат на наблюдават, затова и можв да разбира и прави толкова много неща. Има дечица, които се съсредоточават в езикови и социални умения, има и такива, които бързат да развият груба и фина моторика. Явно Емичка е от първите и в това няма нищо лошо.

Да обновя инфото 😆
Включвам се да се похваля . Ема днес пропълзя - назад. Тъкмо я бях умислила,че двигателно е мързелана. Здрави майки и здрави бебчета. Весело лято на всички

# 640
Да споделя, където ще ме разберете. Снощи така яростно и драматично рева посред нощ в 1 часа и не искаше да суче, че в чудо се видях. Заспа с люшкане, ама много се уплаших какво се случва.

# 641
Да споделя, където ще ме разберете. Снощи така яростно и драматично рева посред нощ в 1 часа и не искаше да суче, че в чудо се видях. Заспа с люшкане, ама много се уплаших какво се случва.
Ай, защо така? Зъбките ли ? Разбрахте ли причината?

# 642
Ами 8-я зъб е издут яко и не е пробил. Но от зъби не е ревал така свирепо. По-скоро беше от болки в коремчето, защото поприпръцна. А не съм му давала нищо за вечеря, освен ам и кърмене.

# 643
Момичета, по колко жълтък давате след като сте го въвели стабилно?
Купих гащи памперси, ми то аз се родих наново. 🎉🎉🎉Редувам кус кус и пшенична каша за закуска, но кашата е на свършване, дайте идея за нещо друго. Попара не иска, чудя се бананова каша, ако му взема или е рано?🤔

# 644
Аз давах за кратко 1/4 жълтък. След това вече по 1/2. За закуска много често давам овесени ядки или чисти, или смесени с някакъв плод. Най-добре се комбинират с банан, но съм ги преслагала и с пъпеш, и с кайсии.
Правих и палачинки с овесени ядки, та от тях хапна и баткото.

Общи условия

Активация на акаунт