НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 24 911
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Нашата педиатърка каза да продължавам по 1/4 жълтък, не знам защо, аз давам 1/3 или 1/2. Повече засега няма да давам.

Каши давам за СЗ, глутенови и безглутенови, имам 5-6 вида и ги редувам. Не мисля, че е рано за бананова каша, обаче не знам за СЗ какво давате, два пъти каша ли?
За закуска кус кус, грис, овесени ядки, юфка. Тези дни ще пробвам някакви филийки, а също може палачинки и мъфини.

# 646
За следобедна давам плодова комбинация с бисквитка. Тъй като имам доста домашни плодове, гледам да Редувам комбинации - праскова, круша, слива + пъпеш или банан. Добри идеи ми дадохте за закуска. Днес ще отида и до борсата.

# 647
  • София
Аз се чудя сега да въведа закуска или вечеря? Кое дадохте първо след като вкарахте обяда и СЗ? Вече си хапват стабилно и рядко им предлагам кърма след хапването. Има една много яка инстантна каша на Holle - мюсли с малини, банан, напоследък я давам нея, но добавям плод. Отделно си хапват и диня, пъпеш, бананче.
Мисля да процедирам с по едно глутеново хранене на ден, повече не ми се струва редно.

Отделно ги записах на кухня,  ще им взимам 2-3 дни в седмицата, останалите ще готвя, да видим как ще е.

# 648
Аз се чудя сега да въведа закуска или вечеря? Кое дадохте първо след като вкарахте обяда и СЗ? Вече си хапват стабилно и рядко им предлагам кърма след хапването. Има една много яка инстантна каша на Holle - мюсли с малини, банан, напоследък я давам нея, но добавям плод. Отделно си хапват и диня, пъпеш, бананче.
Мисля да процедирам с по едно глутеново хранене на ден, повече не ми се струва редно.

Отделно ги записах на кухня,  ще им взимам 2-3 дни в седмицата, останалите ще готвя, да видим как ще е.
По препоръка въведох закуската още преди СЗ, а вечерята към годинката може би. Аз ползвам каши само на Holle и съм много доволна. И пюретата ми харесаха, но той е привърженик на тези от дм, направо ги смила.
Аз мисля от 10+ да го запиша на кухня и едновременно да готвя, за да свиква с нашата храна. Знаете, че всяко домакинство си има определени манджи, които се готвят редовно. /мусака, домати с ориз, зеле с ориз, зеленчукова супа, ориз със зеленчуци... абе ориз да има😁😁 и мнооого яйца/

# 649
Рози на мен педиатърката ми каза сутрешното първо хранене и последното вечерно да е мляко. И по схемите за захрването така съм гледала, хака че при нас е мляко, закуска - плодово пюре със сухар или нещо друго със сирене и масло, обяд - месо/жълтък/риба със зеленчуци или с ориз или картоф, следобяд пак плод или сирене, вечеря - мляко. Инстантна каша не яде, а тази която намирам в бурканче е само за лека нощ с бисквити, за това каши не му давам.

Дъгичке, месец давах 1/4 после ми каза лекарката 1/2 и все.още сме си на 1/2

# 650
  • Тук... някъде
Аз давам цял жълтък и няма проблеми- педиатърът ми беше казал да давам 1/4 две седмици, после две седмици 1/2 и след това минавам към цял. Днес даже ѝ направих палачинки с цяло яйце и тъй като бяхме сутринта на консултация и с разрешението на педиатъра ѝ дадох. Втори месец промяна в теглото няма, но било нормално и не вижда нищо притеснително, важното било,че двигателно се развива добре за възрастта си. Аз съм малко неорганизирана относно храненето и не всеки ден давам закуска, но обяд и СЗ не пропускам.
Дух, има готови плодови пюрета с овес и зърнени култури в тях- последно давах вчера такова от Лидл и Биляна много го хареса.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 17:23 от KOKONDRELLA

# 651
Да, има, аз ползвам тези на ДМ но сега когато мога опитвам да му правя аз. Днес взех круши и ще му направя утре банан, круша и ябълка със сухарче. Спагети със сирене и масло съм му правила, кускус ама нещо много тестено всичко ми идва и се чудя с какво да замествам ъдзи сухари и спагети

# 652
  • Тук... някъде
А спагетите пасираш ли ги?
Аз не мога да я разбера Биляна- един ден яде кус кус и ѝ харесва, а на следващия ден в момента, в който й дам и започва да прави гримаси и позиви за повръщане, хленчи и тотално отказва да го яде 🤷🏼♀ С попарата е същата история.
От Лидл ѝ взех и зеленчуково пюре със сметана и пуешко, но днес пропуснах да питам дали вече може сметана. Захранена е със сирене. Някой давал ли е вече сметана?

# 653
Не ги пасирам, намачквам ги с вилица. Сметана не съм давала аз, само извара и сирене

# 654
Аз пък да питам за изварата - намерих хубава такава, но не знам дали е ок да яде извара, предвид, че доколкото разбрах, се прави от обезмаслено мляко. Та се чудя има ли смисъл да му давам. Някаква информация в повече по темата?
Днес имахме напредък с водата - за пръв път от доста време се поотпусна в басейна да шляпа с ръце. След като изпях Рачо капитана около десет пъти и плясках и аз с ръце във водата.
Почнах вече и да шофирам по-уверено. След като не бях карала около година вече не ми треперят краката като седна зад волана. Скоро ще се престраша да метна малкия на задната седалка и да си го водя където искам.

# 655
Ако се прави от обезмаслено мляко, то тогава защо има специално нискомаслена извара? Аз не мисля, че е от обезмаслено мляко. А и е доста полезна и е чист протеин.

# 656
При нас храненията са така: и аз като Дух все още давам мляко като първо и последно хранене за деня. Около час-час и половина след сутрешното мляко давам плодове. После следва обяд около 13 ч. се поизмести вече - зеленчуци с месо/жълтък/сухар/сирене, тези дни дадох и бебешка паста Grinning, т.к. от седмица някъде въвеждам глутен. Следобед към 16:30 ч. давам най-често плодова каша (ползвам царевична и спелта в момента и добавям пресни плодове, като свършат тези ще вземам пак нещо глутеново. Харесвам кашите, защото хем яде плодове, хем мисля, че го засищат), понякога към 19 му давам малко сухар да "хрупа" и към 20:30-21 ч. приключва с мляко. Така че има едно отпаднало хранене, което беше в 18 ч. и заместено (по препоръка на педиатърката) следобедно.

Правих и разни палачинки с банан и цяло яйце, хапна, нищо му няма. Някакви гризини с ябълка и пак цяло яйце, също хапна малко, но като цяло такива безглутенови буламачи, които се получават, не му се понравиха особена, та скоро ще пробвам по-човешки палачинки или поне някакво печиво с глутен.

Някой давал ли е рожков вече под някаква форма?

# 657
Аз за сега кърмя сутрин и вечер (+ през нощта и понякога следобяд). Между 9-10ч е закуска - най- често попара със сирене и масло, но редувам с овесени ядки, бебешка паста. Днес му направих елда с круша, той много си я харесва, но досега само за СЗ я бях давала. Обяда е ясен, в момента е на 1/2 жълтък, обмислям вече и цяло, но май ще изчакам след последната ваксина другата седмица. Редувам с месо, понякога и само зеленчуково давам. За СЗ давам каквото дойде, няколко дни му предлагах кремчета (банан и авокадо пасирано, нарязани плодове и натрушени бисквитки) сложих в някои и рошков. Имам една рецепта за печива с него, ама не ми остава време да я пробвам. Понякога предлагам и кисело мляко със бисквитки, една седмица имаше диария и давах оризова каша с банан. Давала съм и извара с плод и малко мляко. Плодовете вече ги давам по всяко време, когато с баща му хапваме, вземаме го с нас на масата и с виличка му подавам или на парчета сам да хапва, зависи от плода. Така всички са доволни, но последните дни е много трудно, доста плаче, трудно заспива, отказва някои неща, през деня върна 3 дремки по 30-40 Мин.
ЗБВ-то малко куца, но поне нещо хапва. Много обича хляб и попара, за минути изчезват. Май има връзка, с това че на мен ми се ядеше много, докато бях бременна. Не пасирам нищо, по-твърдите зеленчуци минавам на едро ренде, а меките на малки кубчета. Вече опитва да хваща с палец и показалец и мисля да давам и такива парчета за трениране. Беше махнал нощното кърмене, но сега от седмица пак се буди по няколко пъти и докато не му дам и не заспива.

Колко време преди и след ваксина не се въвеждаше нова храна?

# 658
Цвети, аз бих направила 5 дни преди и 5 след, или седмица. Момичета, как прекарвате свръх горещите дни? Ние сме вкъщи, рядко излизаме през деня, освен ако нямам някоя работа или както днес - да пия кафе с приятелка. Излизаме след 17ч и то пак не за много, според зависи. И, като се обадят за посещения баби и лели, и ми иде да се гръмна. Хем сме вкъщи и това време пак ме убива, тежи ми на главата. Съвестно ми е, че не го разхождам повече, но просто не издържам на тая жега. Нали съм дебела, ходя с дълги панталони, с тениски с ръкави.... 🙄
Добре, че си има вече изградени навици вкъщи за игра. Има разнообразие, ама пак ми е кофти, че сме вкъщи.

# 659
Ние излизаме сутрин от 8.30-9.00 до към 12, прибираме се за обяд и после цял следобед вкъщи. Следобед към 18ч мислех пак да мърдаме за малко, ама то май под 30 градуса не пада и тогава.
Стоим на нон-стоп пуснати ролетни щори и се преживява, климатик нямаме

Общи условия

Активация на акаунт