Страх от обвързване

• 13 706
  • 542
  •   1
Отговори
# 180
Има голяяяяма разлика между децата и тоалетната и мъж и тоалетната. Преди всичко, децата са деца, малки са, сега се учат и т.н
А мъжа не е на едно интелектуално ниво с децата (поне така би трябвало) и би трябвало вече да знае как се използва тоалетна. Освен това, между мъж и жена в интимна връзка има има и секс. Аз, ако го видя този мъж как влиза и си съда на тоалетната, докато се къпя или другия вариант (не го знам от форума, а съм чувала такава история от моя позната) човека влиза, съда на тоалетната, но не си затваря вратата след себе си - ами, сори, ама за мен това значи, че този мъж не ме вижда като жена, а като сестра или мебел, не ме уважава и т.н. Дори при съвместно съжителство трябва да има лично пространство и взаимно уважение.

# 181
  • София
Кечи, ако някога срещнеш човек, който сяда на чинията по голяма нужда, докато ти се къпеш, но пък иначе е свестен, съвестен и грижовен - обади се.
Не е това поантата. Дори дамите със списъче на перфектния мъж нямат в него "да не седи на тоалетната, докато се къпя" и не са дълбоко покрусени от подобни истории. По- скоро се отвращават от гадно поведение, вербална агресия и такива ми ти работи.

Вярвам, че мисълта ми е сравнително подредена, но ще го перифразирам още веднъж. Битовите проблеми са изражение понякога на характерови черти, но дразнят на едик доста по- късен етап. Да седиш с някого на кафе и да си премяташ "този сега дали ще ме излъже да му дам ключ, че да може да ми @ка под душа" говори не за страх от обвързване, а за непоносимост към хората.

# 182
Честно, въобще не разбрах откъде дойде идеята, че жена седи на опознавателна среща с мъж и се чуди тоя сега затваря ли вратата на 00, като му се отвори работа там, и има шанс да се окаже, че не я затваря, и я да го отрежа, че не ми се рискува.

# 183
Кечи, ако някога срещнеш човек, който сяда на чинията по голяма нужда, докато ти се къпеш, но пък иначе е свестен, съвестен и грижовен - обади се.
Не е това поантата. Дори дамите със списъче на перфектния мъж нямат в него "да не седи на тоалетната, докато се къпя" и не са дълбоко покрусени от подобни истории. По- скоро се отвращават от гадно поведение, вербална агресия и такива ми ти работи.

Вярвам, че мисълта ми е сравнително подредена, но ще го перифразирам още веднъж. Битовите проблеми са изражение понякога на характерови черти, но дразнят на едик доста по- късен етап. Да седиш с някого на кафе и да си премяташ "този сега дали ще ме излъже да му дам ключ, че да може да ми @ка под душа" говори не за страх от обвързване, а за непоносимост към хората.

Дадох като пример просто една част от тема, която прочетох тук, обсъждаме го, защото е скандално, а ти решаваш, че аз седя среща някого и си мисля такива неща. Не, всъщност такива мъже, които са способни на такова нещо имат и редица други показателни за мен неща в поведението и няма как дори да седна на кафе с тях.
Обаче, фактът , че много жени приемат такова поведение за нормално му изненада.... ама много даже ме изненада

# 184
  • София
Мани ги другите жени. Ние сме прости и без изисквания. Но си стой сама на кафето, ние - в кенефа. Simple Smile

Превод: изневерявали са ти 5 годин', но ти не би седнала на кафе с човек, който ще влезне при теб в банята. Жалко, че няма как да знаеш дали би го направил, преди да сядаш на кафе. Но веднага да обезцениш и отхвърлиш другите. Ех..

# 185
Мани ги другите жени. Ние сме прости и без изисквания. Но си стой сама на кафето, ние - в кенефа. Simple Smile

И на кафе няма как да си стоя сама... А на теб, какво удоволствие ти доставя да пишеш постове, в които се заяждаш, изопачаваш думите ми, спориш и т.н и то за неща, за които е необходимо елементарно възпитание човек да има, за да знае, че не се правят?

# 186
  • София
Не споря, че не бива да се правят.
Просто хвърлям светлина над поредния псевдотравмиран човек, който всъщност е просто непоносим и със сбъркани възприятия.

И допускам все пак, че наистина търсиш решение на проблема тук, след като си обиколила безполезните психолози ли какво беше. Насочвам те, че проблемът ти не е в страха от обвързване, а в гадната ти и пренебрежителна настройка спрямо хората.

# 187
Не споря, че не бива да се правят.
Просто хвърлям светлина над поредния псевдотравмиран човек, който всъщност е просто непоносим и със сбъркани възприятия.

И допускам все пак, че наистина търсиш решение на проблема тук, след като си обиколила безполезните психолози ли какво беше. Насочвам те, че проблемът ти не е в страха от обвързване, а в гадната ти и пренебрежителна настройка спрямо хората.

Толкова тъжно ми стана за теб като прочетох този пост, пълен с обиди. Обиждаш човек, който не познаваш, а даваш квалификации. Наистина е тъжно и -каквото и да те е направило такъв човек, дано скоро ти се случи нещо много хубаво и да бъдеш щастлива, за да не таиш в себе си толкова негатив, който да имаш нужда да изливаш по непознати хора в интернет.

Искрена съм!

И теб ще помоля, обидите ги пренеси на лични (няма да ти отговоря), защото темата беше хубава и би могла да бъде полезна и на други хора, а ти я разваляш. Благодаря предварително!

# 188
  • София
Като гледам - доста хора вече ти я развалят. Но ще уважа молбата ти, вече няма и какво да се каже.

Скрит текст:
"Тъжно ми е за теб" винаги е било ниска летва.

# 189
Не мисля, че Кечър се заяжда. Странно е шокирането от някакви постъпки, вместо търсенето е отсяването на подходящия човек. Все едно априори приемаме, че всеки един ще влиза в банята и го отхвърляме. Вместо да се съсредоточим върху важните му качества. А и представата, че влизането в банята е свързано с незачитане и неуважение... Има нещо странно в това... Може просто да е първичен или невъзпитан. А и след първите години на завоюване на територии и показване на най-доброто от себе си, идват следващи, в които човекът до теб ти е много близък и знаеш, че има физиологични нужди.

# 190
Добре, може ли някой от мъжете, които пишат или четат тук да отговорят на следния въпрос: Ако един мъж обича, уважава и приема като сескуален обект жената до него, независимо, от колко време живеят заедно, би ли влязъл в банята, докато тя се къпе и би ли седнал на тоалетната или вместо това би изчакал тя да излезе?

И не знам, как решихте, че това е нещо, върху което се фокусирам. Дадох го като пример, който беше от форума и дори си мислех, че е нещо нелепо и смешно. Но след като реагирате така, май масово това се приема за нормално, така, че явно трябва и за това да внимавам 😂

# 191
  • Paris, France
Vivian, The Catcher....иска да каже, че има поведение, което няма как да се види преди да заживееш с човека, а може и тогава да не го видиш. Не мога да се питам дали мъж няма да си бърка в носа като някой от някоя тема тук преди да го опозная. По твоята логика трябва да дебнем всеки нов ухажор и да излизаме само със safe play като дебелия барман, ама и той показал рога.

А това, че е добре да се отпуснеш и да не пресмята ти го казах и аз. Няма смисъл да търсиш под вола теле, когато вол няма.

Разбираемо е да имаш изисквания и това си е твое право. Не е добре да мислиш, че човекът не отговаря на изискванията още преди да сте се запознали.

Аз също мисля, че имаш проблем в настройката, а не страх от обвързване.

Добре, може ли някой от мъжете, които пишат или четат тук да отговорят на следния въпрос: Ако един мъж обича, уважава и приема като сескуален обект жената до него, независимо, от колко време живеят заедно, би ли влязъл в банята, докато тя се къпе и би ли седнал на тоалетната или вместо това би изчакал тя да излезе?

Току що питах мъжа ми и сина ми. И двамата казаха, че ще почукат на вратата и ще обяснят, че искат да ползват кенефа. Питах ги биха ли влязли и казаха, че ако са на зор и вратата не е залостена, биха. Синът ми каза, че понеже жените се къпем дълго, би я помолил да излезе за малко. 

Не е нормално някой да влиза да сере, но понеже не е нормално, рядко се случва. Все едно да се притеснявам слонът на мъжа да не изкопае дупка в двора ми или крилото на самолета му да не закачи дограмата като излита.  Четох такава история, но двор нямам.

# 192
  • Fairbanks, Alaska
Може да е седнал, за да източи бойлера.

# 193
Невена, дори и да е добронамерена, не мисля, че е ОК да се използват обиди.

Има и нещо друго. Хората са различни. Аз не приемам такива неща, за които говорим. Допускам, че ако се влюбя в даден човек и се появи нещо в поведението му, което ме притеснява, просто ще му го кажа.

Дадох този пример като нещо, за което прочетох във форума. Мислех го за смешно и нелепо и изолиран случай. От коментарите тази вечер разбирам, че се приемало за нормално. Е, не не мога да го приема. Това не означава, че седя и си мисля как утрешния ден ще ми се случи. Просто дадох пример.

Относно нещата, за които си мисля и ми създават бариери между мен и мъжете , така да го кажем.... Нещата, които изброих, че са ми се случили са ми създали проблеми. Когато жената, която приятеля ти е излашкал няколко пъти си е въобразила, че ще те измести започне на ти пише, звъни и т.н и да те напада, не ти е весело и си под стрес. Когато ти вземат парите от портмонето, тези пари може да са ти пари, които са ти необходими за нещо. Мога да давам още много примери. Така, че когато си се опарил, нормално е да се пазиш, защото никое действие не остава без последствия.

# 194

ами, сори, ама за мен това значи, че този мъж не ме вижда като жена, а като сестра или мебел, не ме уважава и т.н. Дори при съвместно съжителство трябва да има лично пространство и взаимно уважение.
За мен по-притеснителното е ако мъж ползва тоалетна пред сестра си. 😳

Vivian, ако имаш избор от двама мъже - единият с качествата, които искаш и очакваш, но постъпва като този мъж - влиза да ползва тоалетна пред теб, а другият - съвършено културен, но изневеряващ крадлив егоист, кого би избрала?
Ако решиш, че никой не би избрала, това би доказало че наистина проблема ти не е в страх от обвързване..

Общи условия

Активация на акаунт