Страх от обвързване

• 13 719
  • 542
  •   1
Отговори
# 210
123, за доходите и аз съм писала. За браковете по сметка съм съгласна. А и моят пост беше за верните мъже, а не за тези които нямат възможност да изневерявят. Така е, на по-богатите, ако искат, им е по-лесно. Но каква файда, че не ти изневерява някой, само защото не му връзват, а душата и очите му са все в друга/други.

# 211
Стела, мъж реши ли да, все ще си намери начин и липсата на пари няма да го спре. Да, ама докато на по-бедните и им се налага да търсят, на по-богатите сами им се предлагат разни златотърсачки и там пииииииип на чуждото е на една ръка разстояние. Да не говорим, че има среди, в които наличието на любовници е въпрос на мъжественост и признак на висок социален статус. Както и да е, постът ми горе беше за браковете и децата, които са резултат от сделка.

# 212
  • Paris, France
Отказвам се вече да пиша в собствената си тема, защото е безсмислено. Как решихте, че смятам, че е нормално брат да ползва тоалетната пред сестра си?? Добре ли сте, бе, хора? Четете ли изобщо или просто търсите къде и как да си излеете злобата??

От темата разбрах едно : прекалено много мъже не приемат жена си като жена и ползват тоалетната пред нея. Тези жени осъзнават, че това не е ОК, но нямат, какво да направят. После пишат по форумите и оплюват другите хора, които все още имат някакъв шанс да намерят нещо по-добро.

Хубав ден ви желая

Е, чакай, де. Не бива да приемаш всичко, което четеш в темата за касаещо всички мъже и жени. В тази връзка -  над половината човечество сере в дупки и няма баня с тоалетна, каквато обсъждаме тук 🥳🥵🤩. Доскоро голям % от българските градчета нямаха канализация. И знаеш ли какво - серящата в дупки половина май е по-щастлива и доволна от живеещата в удобство. Аз затова съветвам всички младежи да попътуват и пожовеят масам натам, но не само из САЩ, Германия и Швеция. Индия, Африка, Амазония са добър старт.

https://slate.com/technology/2013/02/60-percent-of-the-world-pop … hout-toilets.html

Имаш право да изискваш от мъж каквото ти дойде на ума. Негово право е да се оттегли и да не приеме изискванията. Права си да не отстъпваш нито милиметър когато става дума за сериозна връзка.

За беден, но млад, атлетичен и красив мъж също е много лесно да ходи, даже по-лесно, отколкото е за богатия. Него никой не го познава, никой няма да го изнудва, много жени не гледаме джоба когато става дума за задоволяването на сърбежа отдолу 🥳😎. Лично аз гледах физика и здраве като ставаше дума за брак и деца.

А един мъж може да е верен 5 или 6 години, даже 26г и изведнъж да си събере багажа. Или този на жената 🤩.

Много ги мислите тези неща. Не се ли влюбвате понякога?

# 213
Невена, поне два пъти я питах авторката дали се е влюбвала, но явно този е сред въпросите, които подминава.

# 214
Много сте груби и заядливи.
Аз в любовта не вярвам много. Вярвам във взаимното уважение,съобразяване, подкрепа и интерес. В този дух, няма шанс да се влюбя в общ работник в Лидл. Всъщност, има шанс, но е обвързан с толкова допълнителни условия, че все едно го няма.
Намирам за обидно да искам връзка с един тип мъже, а д ами казват, че не знам какво искам или искам твърде много. Според кого?

# 215
Аз в любовта не вярвам много. Вярвам във взаимното уважение,съобразяване, подкрепа и интерес. В този дух, няма шанс да се влюбя в общ работник в Лидл. Всъщност, има шанс, но е обвързан с толкова допълнителни условия, че все едно го няма.
Намирам за обидно да искам връзка с един тип мъже, а д ами казват, че не знам какво искам или искам твърде много. Според кого?
И какво става, ако един от тия партньори изпадне в положение, което вече не му позволява да оказва подкрепа?

# 216
  • Paris, France

Удебеленото ми прилича на ценности за приятелство.

В общ работник от Лидл май няма шанс да се влюбя и аз 🥳.

Не зная кого визираш, но лично аз смятам, че компромиси с желаните качества на партньора не бива да се правят в началото на връзката и че след някаква възраст (която за мене е около 20г за жената) не бива да се излиза с типажи, които нямат ценените от нас качества, особено физически и икономически.

Не знам какво точно искаш ти и дали излизаш с мъже, които не са ти по вкуса, но авторката я посъветвах да излиза с много мъже, но да не започва никаква връзка ако не вижда удоволствие и перспектива в нея. При нея проблемите са, че тръгва да живее с мъже, които изобщо не харесва и че се влачи във връзки, за които е ясно, че са бита карта.

Вероятността да намери точния номер обувка за своя крак е право пропорционална на броя мъже, с които е излязла. Гадно, но факт. Ако вместо да дебне с кого спал дебелакът, излизаше да се среща с други мъже, можеше досега да е срещнала някой Уау.

123, ако някой от партньорите загуби очакваната от другия подкрепителна способност в началото на връзката, връзката се разпада. Ако вече са развили привързаност, може и да останат заедно. А авторката може и да не се е влюбвала истински. Много съвременни моми и ергени не се влюбват.

# 217
И какво става, ако един от тия партньори изпадне в положение, което вече не му позволява да оказва подкрепа?
Мога да ти кажа какво съм виждала - едни се разделиха, други с помощта на родителите на изпадналия в невъзможност се грижат за него.
Ако мен питаш какво бих направила - не знам. И като цял мисля, че такива въпроси касаят много редки случаи.

# 218
Зависи и какво имаш предвид под изпаднал в невъзможност. Има ги едни, които съзнателно  изпадат, защото знаят, че има кой да ги покрие.

# 219
Зависи и какво имаш предвид под изпаднал в невъзможност. Има ги едни, които съзнателно  изпадат, защото знаят, че има кой да ги покрие.
Поблял се, претърпял злополука.

# 220
Narcissa, ако не вярваш в любовта, как ще я получиш? Или смяташ, че от самосебе си ще ти се падне? Вярвай и давай, за да получиш? А иначе много искаш - това е според себе си. Как иначе ще се спреш на някакъв... какъвто не харесваш, но пък правиш връзка с него. Това сам човека си го определя.

# 221
Просто тук, във форума, има една част от потребителките, които се изразяват с такава жлъч, че тя им замъглява реалистичното мислене. Убедена съм, че в реалния живот не са такива, но нещо в него ги оставя дълбоко неудовлетворени или направо наранени и те идват тук, анонимно да си изкарат негатива.

Ето, какво визирам.... Тук в темата се писаха маса неща за това, какво искат или не искат мъжете и то не се подлага на коментар или критика. То е константа и това е. Обаче! Аз пиша “искам да не изневерява” и от там се започва “ама как така искаш да не изневерява”, “нереалистична си”, “мъжете по принцип си изневеряват”, “коя си ти да искаш точно на теб да не ти изневеряват??”. Ако напиша “искам да е финансово стабилен” - отговорите: “ама как така?”, “ти търсиш сделка”. И т.н, и т.н
А, каква е жената- това няма значение. Аз работя по принцип по 14 часа на ден. Искам мъжа до мен също да работи и да изкарва пари. Не мога и няма как да се влюбя в някой, който работи от 8 до 4 или от 9 до 5 и после се чуди къде да поседне или полегне. В, какво да му се влюбя? За да се влюбя, трябва за нещо да му се възхищавам, на кое да се възхитя? На мързела?

Ако говорим за външен вид... Аз нямам 50 кг, спазвам диета и въпреки работата ми намирам време да спортувам. Ако кажа, че няма как да съм с мъж със шкембе, ще изпишете 20 страници да ме оплюете. А, да ви питам, дали ако някой мъж ви каже или ви напише, че не би бил и не би се влюбил в жена със шкембе, ще му кажете ли нещо?

Ако кажа, че искам с мъжа ми 3-4 вечери в седмицата да вечеряме навън, защото аз мога да си го позволя, очаквам и мъжа до мен да може, тогава ще стане страшно тук. Все пак, 90% от средностатистическите домакини в България вечер се потят над печката, коя съм аз да се цепя от колектива??

За неща като “грижовен” даже не ми се започва темата....

Да, има и хора с изисквания, които самите те не могат да покрият. Това не означава, че всички са така.

На въпроса, дали съм се влюбвала - да, влюбвала съм се.

В другата тема дадох съвет на момичето да си ангажира с работа максимално, за да се изолира от проблемите вкъщи, да си бъде полезна и да си подобри финансите и външния вид. Едни спестявания и добър вид на всяка жена ще дадат чувство за сигурност и по-добро самочувствие. Това помага за самооценката, подобрява поведението и води до по-правилни решения за нея самата. Подобрява и околната среда и качеството на общуване. Обаче, и на този съвет вие написахте, че е погрешен (разбира се, по вашия груб начин).

Просто винаги, когато някой има куража да заяви, че иска нещо повече, работи по себе си и се бори да го има, естествено е оплют от всички наоколо. Simple Smile

# 222
Не знам какво разбирате под любов вие, но за мен най-доброто определение за щастлива връзка е двамата да гледат в една посока. Това е сравнително лесно за определяне. Затова казах, че с този от Лидл шансовете са под доста условия. Както е под условие и инста принцеса с автомонтьор. Или лекар с мис плеймейт. На теория е възможно, понеже единият участник е жена, другият е мъж. На практика това не е достатъчно.

# 223
  • София
Всички имаме изисквания. Някои по- малко, други- повече, някои са с по- странни, а други- с базови. Въпросът е как ги поставяме на масата и от къде идват. Дали от "искам човек, който да ми импонира" или от "аз съм на пиедесталче и тоя и оня са ми под нивото". Това е изнасилена концепция, която явно не може да се интернализира по правилния начин от хората с комплекси. Няма лошо да се уважаваш и да имаш високо мнение за себе си, но не за сметка на другите.
Това е токсично и гони хората. Дори онези, дето ги смяташ за по- ниско от теб, но според околните може да са по- приятни хора.

Казвам ти го отстрани как изглежда. Сигурно си и умна, и симпатична и "заслужаваш" свестен мъж, но начинът ти на изискване , не самите изисквания, поведвнието и тропкането с краче отблъскват хората. Сама каза, че са ти изневерявали 5 години. Това самочувствие на млада жена с претенции и изисквания ли е? Замисли се малко.

# 224
Работа 14 часа на ден ли каза? Е кога ще остава време да вечеряте навън/ да се видите/ да спортуваш?
Това работно време няма да помогне за връзка. Деца къде ще сместиш?
За яденето навън нямам нищо против, идеално е.

Общи условия

Активация на акаунт