Страх от обвързване

• 13 666
  • 542
  •   1
Отговори
# 315
Аз го разбирам така - мъжете не са по презумпция по-умни от жените, затова няма пречка да има жени шахматисти, лекари, политици (и то ги има де, нормално Wink). Следва да има равно заплащане при равен труд. При плащане на сметките жената участва на равни начала. Въпреки това й трябва мъж. Не се вдига шум до небесата, че е твърде велико постижение, че тя има пари и плаща сметки, защото това е нормално. Не пречи да е нежна по душа и да има нужда от мъжка закрила. Никой не е казал, че тя трябва да ремонтира колата и да цепи дърва, защото физическата сила на мъжа и жената не е равна.

# 316
Гордж, колко пъти да казвам, че съм сексистка? Мъжът трябва да си знае мястото и да си върши мъжката работа. Ама ха!

# 317
Аз, понеже съм с отраснали синове и съм наясно колко прекрасни същества са, ме изумява тая настървеност на доста от жените за мачкане на мъжете. Тук, във форума, останах да чета, за да си ъпдейтвам мнението за човешките отношения.
Ето, например, разбрах, че мъж, който работи САМО по 8 часа е мързелив и много други "полезни" неща Simple Smile

# 318
Не е толкова зле положението. Момичето си помпа самочувствието по интернет, иначе пуска на доста посредствени мъже. Някъде имаше коментари за качеството на бройките й. Стойките са за пред нас. Сигурно в реална комуникация с мъж е доста по-смирена. Пазете синовете си от “тихите води”.

# 319
  • София
darsia, кой мъже и по какъв начин се мачкат?

# 320
Я кажете, що е то, "феминизъм в делника"?  Как се случва, как пречи на някого? Питам, щото много се вее това знаме, като някво зло, може би мъжете искат жените да са мачистки!?  Yum
Тук добрият стар феминизъм си свърши работа още по времето на бабите ни, а модерният не намира почва.

# 321
Мъж няма как са го смачкаш, останалите ще опитат първи да смачкат теб.

# 322
rf22, това не е феминизъм. Изобщо.
Едно време му викахме недоклатеност.
И  за "мачкането" ли трябва да се питаме с какъв смисъл е натоварено?

# 323
Не е толкова зле положението. Момичето си помпа самочувствието по интернет, иначе пуска на доста посредствени мъже. Някъде имаше коментари за качеството на бройките й. Стойките са за пред нас. Сигурно в реална комуникация с мъж е доста по-смирена. Пазете синовете си от “тихите води”.

Имаш предвид, както ти например написа това с цел да ме засегнеш, за да се почувстваш по-значима, защото в реалния живот не се чувстваш така?

За 8-те часа : явно за всяко нещо, което пиша трябва да пояснявам
Ако един мъж работи по 8часа, но не му стигат парите или пък жена му работи по повече часове, за да й стигат, но той нищо не прави по въпроса - да, мързелив е.

А такива синове, които майките им “ги пазят” - мерси 😅 Дано сега темата не отиде към сина - майка му- снахата, че там вече край няма да има 😂😂😂

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 11:05 от Анонимен

# 324
С теб сме от толков различни лиги,че дори не играем същия спорт. Примитивните(ако исках да се засегнеш щях да използвам "селските") ти психоатаки не работят при мен. Как намери "засягане" в думите ми си е между теб и психотерапевтите ти. Ама ти и на тях не вярваш.

# 325
С теб сме от толков различни лиги,че дори не играем същия спорт. Примитивните(ако исках да се засегнеш щях да използвам "селските") ти психоатаки не работят при мен. Как намери "засягане" в думите ми си е между теб и психотерапевтите ти. Ама ти и на тях не вярваш.

Ясно..... наистина не си си намерила място в живота, така като те чета. Айде, ако обичаш, напусни ми темата ❤

# 326
Това дали стигат парите е толкова субективно. Тия дни чета доста за парфюми и си набелязах 12 броя. Ако искам да си ги купя накуп днес, мъжът да почва втора работа? Rolling Eyes

# 327
Lorelada, , да, индивидуално е. Затова и хората трябва да се събират със себеподобни. Ако аз държа на селективна козметика, а за някой мъж това са глупости  няма да се получи. От тези уж “незначителни” неща си личат и като цяло настройката към живота и кой как иска да си го изживее

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 11:17 от Анонимен

# 328
Не мога да си обясня защо някои продължавате упорито да бутате темата към личните нападки. Има една приказка, в разни вариации - ако си най-умният или най-глупавият човек в стаята, трябва да излезеш от нея.

# 329
Защото проектират и компенсират техни собствени слабости.
Едната обижда грубо, което значи, че е насъбрала обиди към самата нея от хората, с които общува в реалния живот и иска да се чувства значима поне онлайн. И тя да обиди някого.
Другата си го написа - чете, за да се информира по отношение на синовете й. Страх я е някой от тях да не й доведе снаха, която ще държи той да работи, да поддържа финансова стабилност и да я води на ресторанти. А нея никой не я е водил 3-4 път в седмицата на ресторант и откъде на къде нейния син ще си гледа така жената. Класика в жанра Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт