Страх от обвързване

• 13 601
  • 542
  •   1
Отговори
# 480
Точно в обвързванията ако няма емоции и надежди къде да ги има? Ако няма емоции и надежди е все едно да си осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Така си е. Аз имах предвид все пак в началото, при първите срещи или дори изборът на човек за срещи - да не започваш с идеята, че този трябва да е единственият и незаменим, че нещата са на живот и смърт и ако нещо се обърка, ще е фатално.

# 481
  • СИ

... Може и да съм в грешка, но ми се струва, че да намериш финасово красив или поне симпатичен мъж, който не ашладисва чужди сливи е по-малко вероятно от това да уцелиш шестица от тотото...

Защо да си в грешка? Около мъжете с прилично финансово положение винаги се навъртат по няколко дами, които се предлагат. И съответно, много са малко тия, които могат да устоят на изкушението да ашладисат чуждата слива.

# 482
  • София
Първият срещнат става единствен в момента, в който се влюбиш или поне те привлече достатъчно силно, че да искаш да продължиш играта. Ако не те привлича едва ли ще излезе нещо, той ще отпадне още на старта, независимо колко е хубав, умен, богат и... там каквото си науми една жена. 7)

# 483
Може тия невзрачни жени да са имали по-реалистични очаквания от красавиците, които си кукат сами.
Това е голямо клише.

По повод едно мнение на Анди от предишната страница - примери за 'изградена поне една дълготрайна връзка' бих давала с повишено внимание. След толкова време в СО не е сигурно, че дълготрайната връзка е такава от хубаво.

# 484
  • София
Оценяваме способността за изграждане на дълготрайна връзка. Това при всички случаи изисква някакво харесване или поне съобразяване един с друг, удовлетворяване на някакви потребности, чоквания или интереси. Това извън любовта, защото не всички обвързани се обичат от първия ден, някои са по сметка така да го кажем. Има хора, които така и не успяват да изградят нито една дълготрайна връзка, ако приемем, че примерно в ранната младост младежите често имат любовни връзки от по година-две, което е направо дълготрайна за годините и опита им.

# 485
Може тия невзрачни жени да са имали по-реалистични очаквания от красавиците, които си кукат сами.
Това е голямо клише.
Ако прочиташ да вярваш, че проблемът е в мъжете, нека да е клише.

# 486
Основното условие за привличане на партньори и тяхното задържане винаги е било и ще бъде емоционална интелигентност. Да можеш да изпитваш емпатия. Да знаеш,че отсрещния иска да бъде изслушан, разбран, подкрепян и това, което искаме всички в тоя живот - да бъдем приети. Ако се срещаш с хора и не ги натоварваш с травмите си, комплексите, тревогите, несигурностите ( и да не говориш за тях, езика на тялото те издава) ще искат да са около теб. Тези финансово привлекателни, за които се говори, често и са доста начетени, така че е хубаво свалячките им да се покажат като хора, с които може да се говори на всякакви теми. Като цяло, по мой опит и наблюдения, всеки може да влезе под кожата на всеки, но не е повърхностна операция. Иска акъл.

# 487
Оценяваме способността за изграждане на дълготрайна връзка.
Да де. Авторката има две дълготрайни връзки, защото е стискала зъби - един път с джебчия, един път с кръшкач.
Трудно ми е да проумея как може да отсъдиш за нечия способност да поддържа сам нещо, в което участват двама. Чет нямат темите тук за объркани пресни бащи например. По-добре ли е да е част от двойка невежи, отколкото да желае да пропусне 'случайни' бременности от още по-случайни момченца?

Това е голямо клише.
Ако прочиташ да вярваш, че проблемът е в мъжете, нека да е клише.
Нищо общо имат мъжете, ти сравняваш невзрачни и красавици и очакванията им. За това сравнение казвам, че е клише.

# 488
Първият срещнат става единствен в момента, в който се влюбиш или поне те привлече достатъчно силно, че да искаш да продължиш играта. Ако не те привлича едва ли ще излезе нещо, той ще отпадне още на старта, независимо колко е хубав, умен, богат и... там каквото си науми една жена. 7)
Особено ако те привлече финансово. 😁 И особено ако се влюбиш в опциите, които вървят с този мъж. Опции за живот, за който си мечтала - според твоите си критерии и изисквания. 😎
Характерът и качествата на мъжа в този случай ги оставяме за по-късно разглеждане и форматиране... Важни са опциите, все пак 😂

Нищо лично към теб Андариел, просто споделям нещо от лични наблюдения. 😎

# 489
  • София
Нищо не отсъждам, а мотивите за оставане в такава връзка може да са различни, включително тя да е имала някакви ползи от нея, примерно финансова или "какво ще кажат хората" или тя на свой ред да е била отвръщаща така да са си живяли във взаимна полза. Варианти колкото щеш. Не съм й чела хисторито на авторката, за да зная какви са й били връзките. Ако не е искала да е с джебчия и кръшкач е щяла да се махне, май деца няма, така че няма утежняващи обстоятелства. Но тя е седяла с тях и е консумирала някакви ползи, този джебчия ги е харчил тези пари с нея, а за кръшкача най-вероятно си е връщала по някакъв неин начин.

# 490
Нарциса, опитваш се да вадиш думите ми от контекста. Птанката беше защо уж невзрачни жени с лекота започват връзки, някои красавици си кукат сами. Айде да не отварям дума, че някои красавици са красиви само в своите очи и в тези на мама.

# 491
Но тя е седяла с тях и е консумирала някакви ползи, този джебчия ги е харчил тези пари с нея, а за кръшкача най-вероятно си е връщала по някакъв неин начин.

Краде моите пари, но съм консумирала ползата , че ги харчи с мен ?!? Сериозно ли??? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

# 492
Нарциса, опитваш се да вадиш думите ми от контекста. Птанката беше защо уж невзрачни жени с лекота започват връзки, някои красавици си кукат сами. Айде да не отварям дума, че някои красавици са красиви само в своите очи и в тези на мама.
Въобще не вадя от контекста, а ти продължаваш с клишето. Не знам на каква база реши, че невзрачните започват връзки с лекота, това не е вярно. Русата Златка и Миранда Кер не са започвали трудно връзки. Освен това има разлика между кукуване сам и постоянна смяна на гаджета. Надявам се няма да почнем да коментираме колко им е тъжно на такива, които сменят гаджета, защото и това е клише и отново от неверните.

# 493
  • София
Вивиан, както казах не съм ти чела хисторито. Друга потребителка написа "джебчия", не ми хрумна, че ще краде от теб. Така или иначе по някаква причина си стояла в тази връзка, което си е твоя работа, ти можеш да си отговориш и сигурно си се питала защо си била с него.

# 494
Въобще не вадя от контекста, а ти продължаваш с клишето. Не знам на каква база реши, че невзрачните започват връзки с лекота, това не е вярно. Русата Златка и Миранда Кер не са започвали трудно връзки. Освен това има разлика между кукуване сам и постоянна смяна на гаджета. Надявам се няма да почнем да коментираме колко им е тъжно на такива, които сменят гаджета, защото и това е клише и отново от неверните.
Вадиш го от контекста и още как! Постът ми беше в отговор на друг такъв, в който се коментираше, че има невзрачни жени, които лесно си намират мъже и красавици, които срещат трудности в това отношение. Горното не означава, че всички красиви и не чак толкова красиви жени са така, ключовата дума е „ИМА”.
Честата смяна на гаджета/любовници не е проблем, ако си с тях само за секс и приятно прекарване на времето и си е драма, ако искаш вече да си седнеш на задника.

Общи условия

Активация на акаунт