Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос

 • 4 696
 • 43
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 6 464
Здравейте мили татковци!
 Grinning Обръщам се към вас понеже явно мамите не винаги можем да ви разберем, а ни се иска да имаме диалог с вас! Проблемът ми е следният - мислите ли, че е нормално и правилно ако един татко е с майката на своето дете да речем до 8 месец на детето, а след това двамата родители останат "просто пирятели" И таткото идва 3 пъти в седмицата да го види? При положение, че нямаме конфликти с таткото, но той просто е решил, че личната свобода му е по-важна от всичко друго?
Ще ми бъда интересно да разбера имало ли е и други татковци с подобно отношение и какво е станало впоследвстие?
Благодаря ви предварително! Laughing

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 2 601
Диалогът е ценен и сам по себе си , още по-ценен е и между мамите и татковците  Grinning
На въпроса : Не, не мисля, че е правилно, нито, че е нормално. Решението за дете е важно и отговорно и според мен не може след 8 месеца, някой просто да се сети, че тази работа не е за него. Това, по принцип. В конкретния случай, обаче, казваш, че няма конфликт ( въпреки , че "3 пъти в седмицата" ми звучи като диагноза някаква ), та ако този статут удовлетворява и двамата .... хм , не виждам нищо ненормално. При всички положения, нещата трябва внимателно и добре да се обяснят на детето, за да няма негативни последици в бъдеще.
Реално , същото положение би се получило и ако бащата ходи много често в командировка ...... зависи от гледната точка.

# 2
 • София
 • Мнения: 6 464
Благодаря за мнението.  Да, така е отговорно нещо е създаването и отглеждането на дете, но явно има мъже, на които им идва в повече и решават, че 3 пъти в седмицата е достатъчно да бъдат бащи.
Може би си прав за това, че ако бащата често пътува положението би било същото, ще мисля още по въпроса! Laughing

# 3
 • Мнения: 70
Здравей Моргана,
 Моето мнение е че когато детето расте то има нужда от вниманието и на двамата родители.
Пътуването не оправдава. Можеби е добре да изчакаш малко таткото да порасне и да се почувства отговорен. Пожелавам ти това да стане колкото се може по скоро.

# 4
 • Мнения: 1 363
абе в общи линии.. въпросът е много "безотговорен" Simple Smile принципно всеки татко си е татко - и си има чувства.. но си има и потребности.
аз лично живея с жена си и детето си - но сутрин виждам сина си за много малко време - вечер като се прибера - той спи.. уикенда почти винаги съм извън града - все пак имам да издържам фамилия - да плащам убийствени наеми и сметки (днес ми се доплака - пак 250 еври за газ... дойде сметка) помощ от никъде - просто ми е много тъжно, че немога да отделям необходимото време на бебешочко - малкото келешче, което определно има нужа от баща.. ама бащата няма никакво време.. не - че не иска....
днес се върнах малко по-рано в къщи - за да си работя по разни проекти (които трябва утре /днес/ сутринта да предам а все още - 2 часа е а съм до никъде...) и бебето не ме позна (може би заради брадата - която непомня от кога несъм бръснал и приличам на ZZtop - цъфнал гущер на припек - смок свири на върба - най-бощо казано) и се разплака.. А това бебе не беше плакало от поне 2-3 месеца.. принципно е много добричко и направо си е награда от Бог (деа) Simple Smile
но.. все пак.. едно е възможност - друго е желание.

а иначе несъм особено съгласен, че който и да е има нужда от внимание - за да расте.. растежа е биологичен процес, който не зависи от "компанията" - може би за възпитанието играе някаква роля, но тя е достатъчно малка. всеки индивид се развиа и изгражда като характер сам. и никой неможе да му се меси..
не защитавам таткото... но не го и оправдавам.. т.е. той сам си знае кое е най-добре за него самия (като мъж и баща) и за детето му.. така, че не го съдете и не казвайте кой колко трябва да "порасне" - всеки си има право на избор - а това, че възгледите не съвпадат не е от възрастта или отговорността...
в общи линии - най-добре е морганка и анонимен татко да погледнат реалността в очите и да вземат решението, което ще е най-изгодно - както за тяхй двамата, така и за рожбата им..

поздрави

# 5
 • Мнения: 351
Такаааа!
Важно е да се знае,че най- добре е да си отваряш очите и ушите преди да направиш бебе/заштото каквото и да си пишем тук,човечето е най-онеправдано-нито е избирало майка си,нито баща си/.
Между другото ако майката изглежда като тази на снимката,немога да го виня. Laughing

# 6
 • Мнения: 3 200
Цитат на: Morgana
Здравейте мили татковци!
 Grinning Обръщам се към вас понеже явно мамите не винаги можем да ви разберем, а ни се иска да имаме диалог с вас! Проблемът ми е следният - мислите ли, че е нормално и правилно ако един татко е с майката на своето дете да речем до 8 месец на детето, а след това двамата родители останат "просто пирятели" И таткото идва 3 пъти в седмицата да го види? При положение, че нямаме конфликти с таткото, но той просто е решил, че личната свобода му е по-важна от всичко друго?
Ще ми бъда интересно да разбера имало ли е и други татковци с подобно отношение и какво е станало впоследвстие?
Благодаря ви предварително! Laughing


Това се нарича безотговорност.

# 7
 • Мнения: 365
Според мене важно е дали и двамата родители са решили след
около 8 мес. да останат "просто приятели", или решението е едностранно и като гръм от ясно небе. В единия случай(първия) май няма какво да се коментира - всичко е ясно. Няма наранени и предадени - станалото станало. Продължаваме нататък според уговорката. Ако обаче решението дойде само от единия, май не е толкова просто. Особено, ако другия има проблем със така поставеното условие. Намирам го за "малко" гадничко и "леко" казано безотговорно. НАЙ-МАЛКО, защото е засегнат и трети човек, които пък съвсем няма вина, но пък има отношение към ситуацията. Не знам как седят нещата и съм далече от мисълта да съдя който и да е(не е моя работа), но мисля, че(ако не дай боже) ми се случи на мене ще му кажа да си спести "бащинството" и за тези 3 дни. Не мисля, че можеш да си родител когато ти е "удобно". Лично мнение - никой не задължавам с него. Много е лесно отстрани да даваш съвети - нали са безплатни. Истината е, че истината е сива(рядко е черна или бяла) и решението трябва да се вземе в семейството.

# 8
 • Мнения: 3 569
Безотговорно е! Или ще е баща или да го няма ! Какво е това "идва 3 пъти да го вижда" ?! То ако ставаше с "виждане" воайорите щяха да са перфектните родители...

# 9
това е безотговорно! Ами ако и на теб ти се иска да се грижиш от времв на време само за бебето, кой ще се грижи за невиното същество, което изобщо не е виновно, че е на този свят?!?? Shocked Интересно ми е и защо мъжете правят деца и после не се женят за майките им? Трудно ми е да разбера твърдението на мъжа от приятелско семейство"Икономически не ми е иазгодно."Това при положение, че тя иска да се оженят от доста време. Човека искаше да вземе заем за жилище, ама и след това не се ожени за майката на своето дете. Бащата на сина на братовчедка ми  и той е един "приятел" На майката. Идва да вижда синчето от вртеме на време. Хич не споменаваше растящия и корем и неямаще планове за детето  и тях двамата под никакъв предлог.После се втурна в родилния и рече, че му дава името си и после...пак..Пита"Какво прави моя роднина?"!!Дори не го нарича свой син!!Мъже, как да го разбираме това? Такива прояви ги окачествявам като мухлювщина в най-висша форма!!!  Hands Fist

# 10
 • Мнения: 272
това не мога да го разбера
добре, не харесвай жената вече
ама това е ТВОЕТО ДЕТЕ БРЕ

# 11
 • Мнения: 854
Даа, определено зачестиха случаите мъже да изоставят жените си по средата на бременността или известно време след раждането. Не мога да ги разбера и това е. Според мен не е нормално хора на по 25 минимум години, които претендират, че са зрели, да правят деца и после изведнъж като някой пубер да се врътнат и да избягат от отговорността. Омръзнала му била майката. Е, как не могат да преценят по-рано дали ще им омръзне тая жена? Или защото тя вече си има друг човек, за който да се грижи и хоп вече е безинтересна. Баси идиотщината!

# 12
ам'че то така много лесно ве! #Splat

Не, не - много взе да се бърка понятието "лична свобода" с "безотговорност". Какво му пречи да си има неговото си време, та ако ще и това да са 10-15 мин на ден ???
Нищо не може да го оправдае.
Най-малко пък тъпия довод "искам свобода" Imp
Като си искал такава, да не си се събирал с никой, да си си стоял сам на свобода ... Аааама ХА

# 13
 • Мнения: 3 376
По принцип съм съгласна с всичко казано до тук и най-вече с мнението, че трябва да се мисли преди да се прави бебето дали бащата и майката са по равно готови за тази стъпка. И все пак, в живота е факт, че не всеки може да планира всичко, а и плановете в повечето случаи се объркват. Така че - описаната ситуация с 3 пъти седмично включване от страна на бащата ми се вижда приемлива. В края на краищата, щом някой е взел за себе си решението да се махне, по-добре да изпълнява по този начин задълженията си на баща, но доброволно, от колкото да седи в къщи и да трови живота на майката и детето заради чувството си на неудовлетвореност. А дали е взел правилното решение, има друг който да съди...

# 14
Законово как стоят нещата - женени ли сте?
Защото има семеен кодекс - там са описани задълженията и отговорностите му (не че аз съм го чела)

Иначе за личната свобода - вярно че да имаш дете означава да жертваш отчасти свободата си, ама ако е искал детето...

Как ли би реагирал ако например го подлъжеш че детето не негово (хи-хи - отсега си представям физиономията на такъв мъж). Това обаче не ти го препоръчвам, щото вероятно води до крайности

Общи условия

Активация на акаунт