Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 018
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Съвсем целенасочено написах "близки", а не "равни", защото е точно така. Когато не се направят необходимия брой състезания и имаш много деца с близки резултати нямаш реална цедка.

# 511
Цитат на:  link=topic=1336010.msg43156078#msg43156078 date=1626266847
имаше много деца с близки балове.
Sweat Smile забавно
Абе то и преди три години имаше-20 момчета останаха под чертата с доста близки балове ,но не направиха трета
Някой връзкар ще да е останал Laughing
Три паралелки са много, даже и две
Във втората повечето деца нямат такава любов към математиката, и след 7 клас голяма част се местят в езиковите гимназии, докато в първата почти всички остават в МГ

# 512
  • Пловдив
А как разпределят паралелките с английски в 8 клас в МГ? Дали събират всички, които са учили от 5 до 7 в един, два класа, или ги смесват от другите училища?
Вече от 5 клас не ги разпределят по успех, така че няма явно по-силна паралелка.

# 513
  • Пловдив
Това е така, спор няма. За град с големината на Пловдив три паралелки са много. Мен, ако питате и две са много. Проблемът е че цялата им идея се изроди. Когато аз бях ученичка в 11 клас приеха тогава първите шестокласници. Една паралелка 26 ученика - 13 с математика, 13 с физика. Тези деца бяха търсени по училищата и канени да се явят на изпит в МГ. Сега по-скоро е въпрос на престиж да учиш там, отколкото на големи интереси в областта на математиката. Естествено има и изключително талантливи деца, но повечето са трудолюбиви деца с амбициозни родители, казвам го не в лошия смисъл.
Връзкари може и да има, но дълбокосе съмнявам да са цял клас. Просто 24 деца са имали късмета да се закачат за 2-3.Wink

Хана, различно е. Понякога ги събират, понякога-не. Зависи колко деца са останали. Понякога и самите деца от старите класове искат да отидат в други паралелки.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 18:18 от The Game

# 514
  • Пловдив
"На 8-мите класове са един и и същи всяка година. Коя госпожа ще ви се падне ще разберете септември, като публикуват списъците с разпределението на децата по класове. Разпределени са по бал, като сбора от баловете е равен за всеки клас. "
galina_malina,
това, последното сигурно ли е? (за ЕГ Пловдив питам)

# 515
Да, абсолютно! Даже на първата родителска среща ни го изтъкнаха, че бала на всички класове /немски/ бил с разлика под 1т. Дали е точно така, не бих могла да кажа, но приблизително е. Това, което също съм сигурна, че момчето прието с 3-ти бал, е във В клас, а това с 4-ти в Г клас. Предполагам момичетата нареждането е от Г към А по низходящ.
Миналата година синът ми беше с 4-ти бал от момчетата, който между впрочем е по-висок от максималния тази година за момче.

# 516
.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 09:17 от valeriq.k

# 517
Разбира се, че в МГ след 4 клас не влизат деца математици. Това е едно състезание, в което участват амбициозни родители. Не че ги влече математиката, просто друго няма, където да си премериш силите.

Ако някоя езикова тръгне да приема след 4 клас,  ще се получи подобно нещо. Просто много родители искат детето им да е най-успешното, най-изявеното и специалното. И  МГ дава тоя шанс да блеснеш. Не че от любов към математиката, а от амбиция.

Разбира се, да възпиташ детето си в успех е най-хубавото нещо, въпросът е просто не е ли твърде рано и има ли смисъл да е в МГ.

# 518
  • Пловдив
Честно казано, Руската гимназия по мое време имаше и по една паралелка в 5-7 клас. За кратко ходех на курс по АЕ с момиче, което учеше там, но нямам спомени да сме коментирали какво учеха повече от нас.

# 519
  • Пловдив
Разбира се, че в МГ след 4 клас не влизат деца математици. Това е едно състезание, в което участват амбициозни родители. Не че ги влече математиката, просто друго няма, където да си премериш силите.

Ако някоя езикова тръгне да приема след 4 клас,  ще се получи подобно нещо. Просто много родители искат детето им да е най-успешното, най-изявеното и специалното. И  МГ дава тоя шанс да блеснеш. Не че от любов към математиката, а от амбиция.

Разбира се, да възпиташ детето си в успех е най-хубавото нещо, въпросът е просто не е ли твърде рано и има ли смисъл да е в МГ.
80% от децата са математици и то 100 процентови. Няма как на сила да заведеш 8-10 годишно дете на състезание с 400 деца и то против волята му. 
За всеки смисъла на живота е коренно различен. Едни търсят спокойствието на кварталното училище,  други друго нещо. От позицията на не амбициозен родител с дете учещо от 5 до 7ми клас в МГ, мога най отговорно да заявя, че в града няма училище с по добра подготовка по всички предмети. Без нито един частен урок е прита в АК , СМГ и МГ. Има трайни знания по всички предмети, без зубрене и безсънни нощи.

# 520
  • Пловдив
Vladka Ilieva,
До някъде съм съгласна вас. Но донякъде. Наистина успоредно с дъщеря ми в Школата по математика видях много надъхани, състезателен тип деца, с буден и бърз ум. Особено като бяха на ДО и можех да се навъртам край монитора.
Но и днес поддържам връзка с родителите на децата, които сега завършват 5 клас в МГ. Изключително са недоволни от учителите. Никаква математика! Заместници по предмета от други училища. Да не говорим за неангажираността по предмети като ЧО и География!
Завиждат на моето, че има за учител Ваня Георгиева в Патриарха.
Така че...много са факторите.
Не може да се класифицира "няма училище с по-добра подготовка по всички предмети". Не е съвсем вярно.
Иначе, поздравления! - попаднали сте на преподаватели.
Както казваше един спорен като личност политически лидер - "кадрите решават всичко" (беше нещо от сорта...)
😊

# 521
  • Майничка
В прогимназиалните паралелки на МГ преподават гимназиални учители и в това виждам един от сериозните плюсове на обучението там (изключвайки началния подбор). В 8 клас са много по-подготвени да учат сами. Изобщо не мисля, че се пренебрегват предмети така, както това се случва понякога в други училища.

# 522
  • Пловдив
Точно обратното, Видка. Няма сила на света, която да накара децата на 9-10г. възраст да учат и решават задачи като гламави всеки уикенд поне 2 години, вместо да играят с другите, само щото видите ли, искат да учат в някакво си, което и да е училище. Единици са. То звучи като една позната, която ме убеждаваше, че детето й, още 2 клас, самО решило да учи в МГ, самО намерило школа и се записало в нея (21 век) и така... Не знам дали после е влезло детето.
Амбициозно дете на тази възраст се поддържа от амбициозни родители. Не, че е лошо.Даже е и нормално и така трябва да бъде. За това да се каже, че умират да ходят по състезания и да решават задачи, не.
 Иначе, когато учат 25 подбрани от стотици деца, е ясно, че накрая ще имат супер резултати не само заради, а почти и без значение учителите. Когато са 52, добре, но една идея по - трудно. Като са 3 класа вече... Тогава се вижда и учителите колко струват.
За това Патриарха също е топ, защото от 200 деца, от които половината случайни, години наред успява да извади наистина страхотни резултати на НВО.
Ама, каквото - такова. Дано всеки намери своето място.

# 523
Може ли някой, който е записал детето си в ЕГ Пловдив, да каже каква е тази лична профилактична карта, като искат при записване? И копие на имунизационен паспорт? На мен лл ми каза да си снимам страниците с ваксини от здравната книжка на детето.

# 524
  • Пловдив
Личната профилактична карта е тяхна бланка, която можете да изтеглите от сайта, заедно с целия набор от документи. Аз ги изтеглих, попълних ги предварително. Но може и на място.
Отделно се носят само оригинал на удостоверението за завършен 7 клас и данни за ваксините. Нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт