Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 049
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Тони, на мен също ми харесва ХГ, даже много.
Аз не предпочитам ФЕ пред НЕ и дадох всичко от себе си да убедя децата да изберат НЕ, за жалост без успех. Искат ФЕ.

# 421
  • Anywhere
Дъщеря ми е приета на първо желание в НТГ, щастливи сме!

# 422
  • Пловдив
Каква специалност сте в НТГ?

# 423
  • София
Аз като бях в Руската преди 10 г се коментираше, че била много строга Капка Тодорова и всички от френската парелка ги беше страх от нея. 😀 Но като преподавател не мога да кажа нищо, защото бях с друг език. Бях точно 12 клас, когато назначиха учителка по история с френски, така че отсега предполагам, че тя ще им бъде след 2 години. 😀

# 424
Аз като бях в Руската преди 10 г се коментираше, че била много строга Капка Тодорова и всички от френската парелка ги беше страх от нея. 😀 Но като преподавател не мога да кажа нищо, защото бях с друг език. Бях точно 12 клас, когато назначиха учителка по история с френски, така че отсега предполагам, че тя ще им бъде след 2 години. 😀
преподавала ми е в МГ преди мноооого години
невероятен учител и човек

# 425
  • Пловдив
Сий, срещата ми с Капка Тодорова беше много кратка и вече доста далечна - в началото на 1997 ми е замествала. Вероятно е била строга, но определено ми беше харесала повече в сравнение с титулярката.

# 426
  • София
Може, може. Само по коридорите съм я мяркала жената. Нито като човек я познавам, нитж като преподавател. Simple Smile

# 427
Английската с английски - 1 желание!
момиче? момче? бал
момче - 416.50

# 428
  • Пловдив
Английската с английски - първо желание, момиче, бал 422. Много се радваме, не очаквахме Blush

# 429
Имам познати дете, което тази година завърши Руската с Френски. То категорично отказва да продължи каквото и да било свързано с този език, защото го бил намрази покрай преподавателката там. Сега, това не го приемам за чиста монета, просто много зависи от мотивацията на самото дете. Миналата година и аз се на слушах на какви ли не мнения за нашата класна по немски в ЕГ Пловдив, а тя се оказа много адекватна и на място. Реакцията и е на всеки според усилията.

# 430
  • Anywhere
Каква специалност сте в НТГ?
Търговия

# 431
  • Пловдив
Галина, аз пък съм на мнение, че в Пловдив много малко деца осъзнато тръгват да учат ФЕ. Миналата година баловете във ФЕГ бяха много сходни с тазгодишните. Просто в масовия случай не стигат за другите езици в ЕГ или в ХГ.

Прити, късмет в НТГ. Моята племенничка ще е 9 клас, но тя е Застрахователно и осигурително дело. Като цяло е доволна, но и е нормално да мрънка за някои неща.

# 432
  • Пловдив
Няма къде да учиш френски.
Не ми казвайте Френската. Току-що излезе статистиката от първо класиране, Френската с френски минимален бал 333, на първо класиране. На второ ще падне и под 300. Обучението съответства на този бал. Остава една паралелка в Руската, това е.
Това пък е толкова ограничено изказване, че няма накъде. Навсякъде може да се научи език, само детето да е мотивирано. Не в руската, ами във френския лицей да учи, ако няма желание, няма как да стане.
Езика не е популярен, защото е труден, и децата не са толкова ориентирани да учат във френски университети. Искат немски повече, заради възможността за висше в Германия, което е много по-популярно у нас. В този ред на мисли, да, странно е желанието да учат испански, макар че там има хубави университети, но малко се възползват. Но, поне се говори в повече страни, което е пак нещо.

# 433
  • Пловдив
Момче  - последното в статистиката Simple Smile като бал - 432,5 - за приети с НЕ в ЕГ Пловдив. Това е третото му желание. И той си го иска..., защото еди кой си и еди кой си.... са в ЕГ Пловдив.
А като си спомня, че преди месец не искаше да чуе за езикови гимназии!!!
По-назад писах, че собственоръчно ми написа и подреди желанията си и мисля това листче да го ламинирам.
Засега ми пише (защото аз съм на работа, а той у нас), че не иска да участва във второ класиране - за първите си две желаниия - системно програмиране и компютърна графика. А аз като гледам цифрите - няма и особен шанс.
Сега! -
приемам съвети от майки с деца в ЕГ Пловдив с немски!
Не харесвам немския, макар че имам от далечното минало сертификат за второ ниво по езика.

Ще се наложи ли да го записвам на немски!!!???
От 2 клас учи само английски!

# 434
  • Майничка
По мое мнение, по-добре първи немски, втори английски, отколкото обратното. Нов език с 2ч.седмично в 9 и 10 клас и по 5 в 11 и 12 си е жива мъка.

Общи условия

Активация на акаунт