Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 070
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Имам доста познати, завършили ЕГ Пловдив с НЕ, не мисля, че някой е ходил на уроци.
За СП и КГ също мисля, че няма шанс с този бал.

# 436
Има много родители, които пишат езиците наред 😆 Където компоти, там и компютри!  Като почнат от немски, английски, испански и т.н. И като приемат отрочето с непопулярните френски и италиански, то намразва езика, училището и класа. Защото то хубаво да се похвалиш, че си в езикова, но да учиш нещо, което въобще не искаш,  само за да си там “при другите” наистина реже криле.

# 437
Някой има ли минималните и максималните балове 2021-Пловдив?

# 438
# 439
Това пък е толкова ограничено изказване, че няма накъде. Навсякъде може да се научи език, само детето да е мотивирано. Не в руската, ами във френския лицей да учи, ако няма желание, няма как да стане.
Езика не е популярен, защото е труден, и децата не са толкова ориентирани да учат във френски университети. Искат немски повече, заради възможността за висше в Германия, което е много по-популярно у нас. В този ред на мисли, да, странно е желанието да учат испански, макар че там има хубави университети, но малко се възползват. Но, поне се говори в повече страни, което е пак нещо.

Люба, да, забравих за твоето дете, иначе веднага щях да уточня, че всичко можеш да научиш навсякъде, ако си мотивиран и искаш. Разбира се, права си, извини моята ограниченост.

# 440
  • Пловдив
Има много родители, които пишат езиците наред 😆 Където компоти, там и компютри!  Като почнат от немски, английски, испански и т.н.
Приемам това насочено към мен. И като цяло споделям мнението.
Но аз по-напред в темата написах, че не съм родителят подредил желанията на детето си. Той сам си ги подреди.
Както и след 4 клас, разчитам на неговата интуиция и късмет!
От 5 до 7 клас попадна при страхотни преподаватели и в много хубав клас.
Даже като му показах разпечатано заявлението с подредените желания - той самият изрази учудване, че не съм вмъкнала нищо от себе си.
Зная от сина си за деца, които - какво ще пише на първо място Христо? (примерно) - каквото каже майка му!

# 441
  • Майничка
Е, всяка година около 8-9 клас има известна динамика с деца, които решават, че това не е "тяхното". Лошо няма, всеки си търси мястото.

# 442
Има много родители, които пишат езиците наред 😆 Където компоти, там и компютри!  Като почнат от немски, английски, испански и т.н.
Приемам това насочено към мен. И като цяло споделям мнението.
Но аз по-напред в темата написах, че не съм родителят подредил желанията на детето си. Той сам си ги подреди.
Както и след 4 клас, разчитам на неговата интуиция и късмет!
От 5 до 7 клас попадна при страхотни преподаватели и в много хубав клас.
Даже като му показах разпечатано заявлението с подредените желания - той самият изрази учудване, че не съм вмъкнала нищо от себе си.
Зная от сина си за деца, които - какво ще пише на първо място Христо? (примерно) - каквото каже майка му!

Въобще не визирам теб, а деца на мои познати, които не са питани въобще

# 443
В ЕГ Пловдив  факултативните часове и по спортни дейности нали не са задължителни?

# 444
  • Пловдив
Спортните дейности май са задължителни за всички, ако става въпрос за допълнителния час по ФВС.

# 445
  • Майничка
По спортни дейности са задължителни навсякъде. Ако се подаде заявление за ФУЧ, също става задължителен.

# 446
  • Пловдив
За групите по ФУЧ стигат и 15 ученика. Не знам обаче дали в ЕГ не натискат масово зайците да се записват.

# 447
Задължителни са, не съм разбрала да има опция да не се карат.

# 448
  • Пловдив
ФУЧ е старият СИП и изобщо не е толкова задължителен. Прави се заради определени учители и се извиват ръце по този начин.

# 449
  • Пловдив
Моя син е приет по първо желание математика с АЕ с бал 463.
Той си искаше това. Езикови не сме писали защото не иска там. Резервния вариант му беше ПГЕЕ.

Общи условия

Активация на акаунт