Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 048
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Майничка
ФУЧ е старият СИП и изобщо не е толкова задължителен. Прави се заради определени учители и се извиват ръце по този начин.
Не е задължителен за записване. Записал ли си го обаче - посещаваш го, иначе се пише отсъствие. Оценка няма.

# 451
  • Пловдив
Да, така е - подадеш ли заявление за ФУЧ, няма мърдане и трябва да се посещава

# 452
  • Пловдив
Не съм писала в темата, основно седмокласната четях. Синът ми с бал 431,75 не успя да влезе в нито една паралелка в МГ Пловдив. Приеха го Английската с АЕ. Ще участваме на второ класиране - не му стигат 6 т. за паралелката с НЕ и 6,75 за тази с АЕ.
Съвсем реално може да се окаже, че ще си остане в английската гимназия. Която изобщо не е за него. Frowning1

Момче  - последното в статистиката Simple Smile като бал - 432,5 - за приети с НЕ в ЕГ Пловдив. Това е третото му желание. И той си го иска..., защото еди кой си и еди кой си.... са в ЕГ Пловдив.
А като си спомня, че преди месец не искаше да чуе за езикови гимназии!!!

Кои ви бяха първите две желания, че е приет по трето желание в една от паралелките с най-висок бал?

# 453
  • София
Миналата година мин. бал за МГ с АЕ е бил 407 , а МГ с НЕ 389 на второ класиране. И в друтата тема писах, че според мен не е нъвъзможно да влезе. Стискам палци.

# 454
иланг-иланг, тази година в МГ наистина са страшни баловете. Силно стискам палци на твойто хубаво момче да успее на второ класиране.

# 455
  • Майничка
Иланг-иланг, нищо не се знае. Миналата и по-миналата години имаше доста деца с висок бал от Хасково, Търново и Пазарджик, кандидатствали в Пловдив, които не се записаха на първо или второ класиране. Изчакайте второ поне.

# 456
  • Пловдив
Миналата година мин. бал за МГ с АЕ е бил 407 , а МГ с НЕ 389 на второ класиране. И в друтата тема писах, че според мен не е нъвъзможно да влезе. Стискам палци.
Да, тази година МГ-то вдигна бал страшно много. Като изкара над 90 т по математика бях спокойна, че има реален шанс. А той милият си е за МГ, не му вървят езици, нито с българския е добре. 5 му оставиха в училище.
Сега като си помисля, че може да учим химия на английски език... Ще се наложи мама да учи с него.
gargamela, ще подаваме за второ. Нищо не губим, освен още нерви.
mira70, благодаря!

# 457
Точно в МГ скочиха баловете повече' защото задачите бяха лесни' а математиката е ×3
иланг-иланг  изчакайте' ще има разместване

# 458
  • Пловдив
А как се получава така, че при някои паралелки на второ класиране е по-висок минималният бал от този на  първо класиране?

# 459
  • Майничка
Щом е математик, помислете и за трето в ПГЕЕ, нивото там доста се вдигна.

Ханна, децата с по-нисък бал се записват на първо класиране, тези с по-висок изчакват второ, не се придвижват по-нагоре и се записват.

# 460
Търговската с двете топ специалности също е много добър избор. Аз се учудвам, че не сте писали икономическа информатика. Там влизали често момчета, които за малко не се класират в МГ.
Но мисля, че ще успеете на второ, много малко ви дели

Ханна, няма как на второ да е повече от на първо.

# 461
  • Пловдив
В НТГ по принцип за трето класиране не вярвам да има свободни места. Миналата година отнемай къде се появи едно в Икономика и мениджмънт - или някой пробвал се от друга област, или пък пловдивчанче отишло към София.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 21:27 от tonitabrandtner

# 462
  • Пловдив
Ханна, няма как на второ да е повече от на първо.
2020г Компютърна графика - мин.бал първо класиране е 444, а на второ е 452.50.
Но разбрах - някой с по-висок бал не се е записал на първо, не се е придвижил напред и се е записал на второ.
Това са изключения, предполагам.

# 463
  • Майничка
Да, но и едно човече да е, стига за повишаване на бала на второ или трето.😃

# 464
  • Пловдив
ЕГ Иван Вазов с НЕ, 1 желание, момиче, 439 бал.
Много се беше задрънкала за този немски. Не знае с какво се захваща Simple Smile Важно е, че има желание. Надявам се, че не сме сбъркали като писахме ЕГ на второ място - отзивите за Руската с немски са добри и затова везните наклониха натам.

Общи условия

Активация на акаунт