Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 007
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Личната профилактична карта е тяхна бланка, която можете да изтеглите от сайта, заедно с целия набор от документи. Аз ги изтеглих, попълних ги предварително. Но може и на място.
Отделно се носят само оригинал на удостоверението за завършен 7 клас и данни за ваксините. Нищо друго.
Много благодаря!

# 526
  • Пловдив
Gid
Сигурно има и недоволни от тези 20 % попаднали случайно там.  С 3те паралелки миналата година процента ще е още по голям.  Винаги ще има недоволни, защото очакванията им са нереалистични. За набор 2007 не вярвам да има разочарования,  всички деца са приети по първо желание. Ако  не се учи системно,  никой учител не може да им се хареса.
 Аз пък за Георгиева съм чувала страховити неща 😉. 
Написах всичко това, защото напоследък много се коментира нивото на МГ и то от напълно не запознати . Последно една ' амбициозна " майка от Душо Хаджидеков 7б, разказваше наляво и надясно, как на НВО в МГ квесторите им подсказвали и затова щяли да имат високи резултати. Дълго стана но ми е болна тема, извинете.

# 527
  • Пловдив
Gid
 За набор 2007 не вярвам да има разочарования,  всички деца са приети по първо желание....
 Аз пък за Георгиева съм чувала страховити неща 😉. ...
Не се изказвайте така крайно КАТЕГОРИЧНО ОБОБЩАВАЩО.
Гарантирам ви, че Не ВСИЧКИ от набор 2007 в МГ са приети по първо желание.
Говорих с моя състудентка-майка на дете, НЕ прието по 1-во желание. Участват за 2-ро класиране.
А за Георгиева...най-вероятно сте чувала страховити неща за ВаЛя, но не и за ВаНя Георгиева, която преподава на набор 2009.
😘

# 528
  • Пловдив
Всичко зависи от детето. В крайна сметка ако то не иска да учи и Айнщайн да му преподава - все тая.
Големият ми син завърш СП в МГ преди две години - 6,00 по всички предмети от всички години, матури - 6,00 мат, 5,65 бел без уроци и курсове - само от подготовката в училище. Петя Велкова - математика, Шинка Дичева - български. С малко уроци по англ. взе сертификат С1, но и на него езиците не са му сила. Учи си детето и сега.
Малкият обаче е толкова мързелив, че тези учители и у нас да живеят - ползата няма да е голяма. Което му върви и без никакви усилия и учене (разбирайте само математика) - там се справя, всички останало-просто не го интересува. Абсолютен темерут е.
За да се занимава с програмиране не е нужно да е СП - и брат му, и леля му са програмисти и преподават. Може всеки ден по 2 часа да има уроци - но не би. Просто не го вълнува.

Отплеснах се малко да се оплаквам от дете номер 2, а исках да кажа, че децата са различни, а и се променят.
Важно е средата да е добра, да се молим да са здрави и да не кривят пътищата.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 00:06 от иланг - иланг

# 529
Аз пък Ви гарантирам точно обратното и то от първа ръка
Всички деца (само за едно нямам информация) са приети на първо желание и то не в ТОХ-а, а в МГ програмиране, графика, английски, немски и в АГ немски, кой където е искал
Масово децата са изкарали над 90т, много голяма част и над 95
Да не обръщаме темата за/против МГ , но в диапазона 5-7 клас няма аналог. С минимални усилия постигаш максимални резултати, имаш страхотна среда, страхотни преподаватели и спестяваш много пари от уроци
Никога не сме имали домашна за ваканциите, никога не е имало стрес и въпреки всичко ,всички деца се представиха отлично, явно тайната на успеха не се крие в 1000 задачи за лятната ваканция  Smirk

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 08:29 от The Invisible

# 530
  • Пловдив
иланг - иланг, искрено ме развесели с твоя "темерут". Аз го виждам в МГ на второ класиране. И му го пожелавам.
Аз имам забележки към подготовката по БЕЛ в МГ. Може би изтеглихме късите клечки, че не беше само една, но пък учителят им по МАТ беше върхът. Както и тази по английски в 8 клас.

The Invisible, 1000 задачи за домашна през лятото са за деца, които не са в МГ. Да ти кажа, не всички бяха решили всичко по наше време. Но пък задачите бяха от тези, които трябва да се автоматизират, за да не губиш време с тях на НВО. От най-простите, нямаше геометрия примерно. Целта беше да се научат да работят бързо, за време, което умение е ценно и за НВО, и за всякакви сертификати по език, където всеки елемент от изпита се изпълнява за определено време. Та дори и за ДЗИ, защото и те са на модули.
Темата за училищата след 4 клас е друга, тук се опитваме да говорим за гимназии. А и разговорът се върти основно около МГ.
Относно стреса, то си е до родители, до дете, до учители. И моята дъщеря не беше стресирана, абсолютен непукист си беше, откри фентъзи романите в 7 клас и изчете хиляди старници. Бащата на момиче от класа ѝ сподели, че не можела да се наспива, защото учела. И тази година видях едно стерсирано момче от квартално училище. Стерисарно основно заради майка си и, може би, заради част от учителите. Та не меря всички с един аршин, защото  децата ни са разлини.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 09:11 от dundi73

# 531
Аз пък Ви гарантирам точно обратното и то от първа ръка
Всички деца (само за едно нямам информация) са приети на първо желание и то не в ТОХ-а, а в МГ програмиране, графика, английски, немски и в АГ немски, кой където е искал
Масово децата са изкарали над 90т, много голяма част и над 95
Да не обръщаме темата за/против МГ , но в диапазона 5-7 клас няма аналог. С минимални усилия постигаш максимални резултати, имаш страхотна среда, страхотни преподаватели и спестяваш много пари от уроци
Никога не сме имали домашна за ваканциите, никога не е имало стрес и въпреки всичко ,всички деца се представиха отлично, явно тайната на успеха не се крие в 1000 задачи за лятната ваканция  Smirk
Извинявайте, но какво имате предвид под всички деца. Ваши познати, в цял Пловдив, в областта. Малко трудно е за вярване как всички са влезли на първо класиране при това в МГ. Все пак там няма двеста паралелки а дори и това няма да стигне да влязат всички деца.
По мое мнение матурите тази година бяха лесни с цел да се докаже че онлайн обучението не е провал. Няма иначе реално обяснение за тази по мое мнение провалена година и тия високи резултати на матурите. Цяла година се оплакваха родителите как масово не се учи, как не се пишат домашни, колко учители изобщо не участват в часовете и какво ли още не.
И накрая баловете космически високи. Как става това.

# 532
  • Пловдив
... да "разчупя" темата - знаете ли, че при  ЗАПИСВАНЕ  в ЕГ Пловдив се носи цвете в саксия - подарък за гимназията!?
Снощи го научих от разни форуми в нета и днес занесох.
Един от учителите потвърди, че има такава традиция!
Simple Smile

# 533
За първи път чувам. Съответно нищо не съм носила, освен нужните документи разбира се. Човек колко неща може да разбере от форума, не е истина. Wink

# 534
  • Пловдив
Аз писах в някоя тема, дали и не беше в тази.
даже казах на една майка, но не бях сигурна дали все още тази традиция продължава.
Нищо де, може да занесете цветето в саксия и на първия учебен ден.

# 535
Говорихме за децата от МГ
Извинявайте, но какво имате предвид под всички деца.

# 536
И така да е, как сте толкова категорична. Имате вътрешна информация ли, познавате абсолютно всеки който е кандидатствал. Интересно ми стана.

# 537
  • Пловдив
dundi73
не, не е писано това за цветята в тази тема.
И като гледах днес сутринта в двора на гимназията, няма много, които да знаят за тази традиция.
Даже някои учители от комисията по записване днес научиха Simple Smile

vesela_veli
The Invisible
според мен, спорът е излишен. По-добре да не си разваляме деня Wink
Всеки, които пред непозната аудитория прави заключения от рода на ВСИЧКИ лекари са некадърни,  ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ са подпкупни, ВСИЧКИ пенсионери едва свързват двата края... ВСИЧКИ деца набор 2007 от МГ са приети ПО ПЪРВОТО си желание има риск да сгреши.
Точка.
МИР
Hands V

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 12:02 от JiD

# 538
  • Пловдив
Тази традиция с цветята ми се струва, че последните години вече не е чак толкова задължителна.

# 539
  • Пловдив
Когато записвах дъщеря ми там преди няколко години носихме цвете в саксия. И доста други деца носиха, в никакъв случай не е задължително. Само се чудя какво ги правят, защото още тогава по коридорите беше пълно със зеленина.  На мен традицията ми харесва, но нямам идея как се е зародила. Някой , ако знае ще ми е интересно да разкаже.

Общи условия

Активация на акаунт