В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 48 205
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Ralexa, да ви е жива и здрава малката принцеса и само радост да ви носи! Бързо възстановяване на теб.

Аз нощем се будя в различно време, най често когато се обръщам на другата страна. Жегите все още не съм ги усетила, но съм доста зиморничава и температури около 27-29 градуса са ми приятни.

Не съм посещавала и аз никакви училища за родители - ще разчитам на това, което покажат в болницата, а и планирам едно-две домашни посещения от акушерка.

# 241
Всичко пера на 40 градуса, без хавлии, които пускам на 60. Направила съм си на пералнята моя програма, която е около час. Като слагам дезинфектант, пускам и допълнителен цикъл изплакване. Досега с двете ми бебета, мъжа и детето, които са с много чувствителни кожи, това ми се е оказала най-добрата практика. После суша в сушилня, моята няма градуси, така че не знам на колко. Не гладя, освен ако нещо не е намачкано.

# 242
мамчета а вие колко килограма сте качили до тук, знам че е индивидуално, ама където прочета нещо, все пише, че накрая най се качвало, еми тук до тук съм +15 и не ям каквото ми дойде на акъла.. започнах от 48..

# 243
  • София
И аз съм +15 кг, започнах от 42кг. Ниска съм и ми се струват много. 35+4 съм и между 38 и 39 ще се предизвика раждането.

# 244
мамчета а вие колко килограма сте качили до тук, знам че е индивидуално, ама където прочета нещо, все пише, че накрая най се качвало, еми тук до тук съм +15 и не ям каквото ми дойде на акъла.. започнах от 48..
В момента съм 35 седмица и 6то ден и съм качила 10 килограма, като не съм се огранивала с нищо въпреки препоръките на лекаря от самото начало да не ям тестяно и сладко. Но аз почто всеки ден си похапвам сладичко, сладоледи и какви ли не тестени неща 🤣в началото ми беше казал до края на бременноста да кача само 6 килограма до края на бременността, а сега като ме види ми казва, че изглеждам много добре и не съм качила много 🤣

# 245
Аз вече съм на финала почти - точно 39та седмица съм днес. От 7ми месец не съм мръднала на килограми, но бебето си расте. Аз съм +9кг, но съм тръгнала и с допълнителни излишни преди бременността, та и тях ще имам да свалям. Утре съм на преглед, вече почна да ми омръзва всяка седмица.. Искам да минава вече, че имам и една много неприятна болка около пъпа при допир. Ако кихна или се закашлям ме боли.. Много ми се опъна корема последно време, а чета че може и някаква пъпна херния да е това. Утре ще го коментирам с доктора.

# 246
Аз вече съм на финала почти - точно 39та седмица съм днес. От 7ми месец не съм мръднала на килограми, но бебето си расте. Аз съм +9кг, но съм тръгнала и с допълнителни излишни преди бременността, та и тях ще имам да свалям. Утре съм на преглед, вече почна да ми омръзва всяка седмица.. Искам да минава вече, че имам и една много неприятна болка около пъпа при допир. Ако кихна или се закашлям ме боли.. Много ми се опъна корема последно време, а чета че може и някаква пъпна херния да е това. Утре ще го коментирам с доктора.

и аз съм усещала да ме наболява, но само ако мърда около тази част, иначе доста често ми се случва да ме сърби в страни около пъпа, доста странно

# 247
Аз мисля че съм качила 8-10 кг в 36та седмица 🧐 не съм много сигурна. Въобще не ми тежат, постоянно се разхождам, пия вода, спя по 12ч като в кома, не знам бебето като се появи какво ще правя😂

# 248
Привет момичета, днес бях на тонове и после преглед за разкритие. 38+1 и съм с разкритие 1-1.5 см. Потече и някаква слуз с кръв, незнам дали това е тапата. Но понеже искаха да видях колко е шийката - видяха, че бебчето е с един път омотана връв около врата, което преди две седмици го проверяваха и не беше така. На някоя случвало ли се е, особено раждалите мами? Ако не родя до понеделник, ще имам още един ехограф, според вас има ли смисъл да ходя за още едно мнение на друго място. Малко си поплаках днес от емоции и от стрес.
Благодаря предварително.
Иначе от 36 седмица и аз не съм качвала кг, +9 кг съм от началото. Изследванията за АСАТ и АЛАТ влязоха в норма и без да се налага лечение.

# 249
  • София
Ralexa, честита радост! Много здрава, усмихната и спокойна да бъде принцесата ти! Как мина раждането, вкъщи ли сте си вече?

Аз от днес съм в 38гс. Сглобих количката, чакам леглото, дрехите са почти готови, мм има малко повече нощни тази седмица, но ако се наложи сме с две коли, ще се закарам и сама 🤣 Нашите мислят да ходят на селото ни в четвъртък и ще вземат каката с тях, така че ще имам малко почивка от ставане за градина, готвене, грижи и разходки до детски площадки Simple Smile

Да ви кажа - с каката бях ходила на няколко лекциии, но бяха основно за раждането и кърменето. За грижите за новородено нямах никаква идея, но се справих, а нямам кой знае какъв майчински инстинкт Simple Smile 9 дена бяхме в болницата, понеже малката беше на антибиотик и там се научих сама на всичко. Нямаше кой да ми помага, като се прибрахме извиках съседката за къпането, че имаше бебе на 6 месеца и оттам насетне си се оправях както мога и го чувствам, не е толкова страшно. Това беше преди 5 години и вярвайте ми - НИЩО не помня, освен за кърменето, така че и аз се притеснявам, но както дойде Simple Smile

За кг +15 съм до сега, но тръгнах от повече и определено ми се отразяват. Не помня така да ме е болял кръст първия път, да съм била толкова тромава, ходеща като пингвин или да се потя като прасе. Имам бретон и вечер, колкото и да си завивам само кръста, се потя и сутрин е накъдрен и на всички страни 😁 определено се радвам, че термина ми е в началото на юни.

# 250
И аз имах такова зацапване след първия преглед за разкритие. Даже и контракции имах два поредни дни. На втория такъв преглед - нищо не се случи след него Grinning
И моето юначе е с един път увита пъпна връв. Говорих с доктора на тази тема. Каза, че не е повод за притеснение ако тоновете са добри и не е повод за секцио. Нищо не можем да направим, за да се отвие. Надяваме се на добър финал. Силно се надявам наистина да не се наложи секцио заради това, че съм чела и такива истории.

# 251
аз също да питам, ако не успея да си излекувам бактерията случайно, какво би се случило, ако тръгне нормално раждане ? някой знае ли дали и какви последствия има за бебчето , много ми е притеснено и все още си мисля, че я имам ,утре съм на преглед

# 252
  • Германия
И аз съм +14-15 кг, не ми тежат, не ми личат много. Не се чувствам дебела или тромава, ям каквото ми се яде. Днес съм 38+0, почвам 39г.с. и усещам, че денят наближава. Вчера ми беше baby shower партито и вече мога да раждам 😄
От сутринта забелязвам доста слузесто, жълто-оранжево течение, най-вероятно тапата, но кръв няма. Контракции също някакви мижави, но не и болезнени. Да видим от миналия вторник съм с 1,5 см дали се е увеличило. Искам и аз да влезна в юни, но и ми се ражда вече, дето ще го мисля...

Дрехите на бебка изпрах на 60°, изгладени, подредени в шкафа. Нашите на 40°, бяло пране чаршафи, кърпи също на 60°. Нищо не им става.

# 253
Чакайте сега да ми завиждате благородно Simple Smile аз съм 34+0 днес и само +2кг.
Но съм едра дама,и нямам нужда от още кила. А ям доста и всичко. Мисля , че не качвам килограми заради метформина ,на който ме сложиха заради гестационен диабет.

# 254
Ralexa, честита радост 💝💝💝
Аз бързам да се похваля, че моята кукла от вчера си е вкъщи след 33 дни в неонатология 😊 

Общи условия

Активация на акаунт