Керем Бюрсин в "Почукай на вратата ми" (тема 89)

• 37 900
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Animal Dog Здравейте, момичета! Animal Dog

Book Първо, честит 24-ти май! Book
Това е един от най-хубавите и светли български празници.
Няма нищо по-ценно от знанието! Books

В контекста на днешния празник и по повод  днешното Туитър предизвикателство мислех да споделя като любим символ на Еда и Серкан книгата “Малкият принц”. Но, доколкото съм запомнила, сцената, в която Еда чете за първи път “Малкият принц” на Серкан, е много любима за Марги. Смятам, че този символ е любим на много от вас, той беше съхранен от новите сценаристи и дори намери своето място в един от последните за сезона епизоди. Така че съм сигурна, че някоя от вас ще го посочи. Много ми хареса и постът на Магия относно звездите, съгласна съм - те също си остават нещото на Еда и Серкан, красиво, непроменено, романтично и споделено. Но за пореден път няма да изневеря на себе си и понеже много обичам животните и по-специално кучетата, не мога да не посоча Сириус (най-ярката звезда) за любимия ми ЕдСер символ.

“Виждаш ли онази звезда там?”
“Тази, която блести най-силно ли?”
“Да, тази. Сириус.”

Това куче се влюби в Еда от мига, в който я срещна за първи път. Да ви звучи познато?

“Ела! Седни, синко, седни долу!”

Сириус, кучето на Серкан, ни го представиха като копие на собственика си -  неслучайно са подбрали и тази порода според мен. Първоначално, ротвайлерите всяват страх и респект, но те са кучета с големи сърца и наистина е важно как се отнасяш към тях, как ще ги възпиташ. Сириус, подобно на Серкан, не се сприятеляваше лесно, видяхме, че дори Сейфи се страхува от него. Вълк единак сред кучетата, какъвто е Серкан сред хората. Но Сириус беше привлечен от Еда, подобно на Серкан. Допусна я бързо до себе си и дори напомняше на собственика си за нея, за липсата й. Спомняте си, предполагам, как беше събрал всичките й вещи, когато Серкан обвини Еда за кражбата на патента и тя спря да ги навестява. Еда винаги е липсвала на Сириус така, както липсваше на Серкан.

Но в изразяването на чувствата си Сириус винаги е бил по-добър от собственика си. Поне до един момент. След това явно Серкан е взел уроци от кучето си и започна да изразява емоциите си... Жалко, че Сириус не може да говори, иначе щеше да я спре, да не си тръгва, когато трябваше. Wink

Серкан си търсеше поводи, за да вижда Еда и Сириус му служеше за оправдание. Simple Smile

“Ще се видим скоро. Лека нощ!”

Серкан ревнуваше Еда, но използваше Сириус, за да изрази гласно чувствата си...

“Да, аз също имам куче.”
“Да. Казва се Сириус. Много ми липсва! Може би ще дойда до го видя днес...”
“По-добре недей. Ще му миришеш на друго куче и това няма да му хареса.”

Когато Серкан изчезна, Сириус остана. Едно куче, което напомняше на Еда за любимия й мъж. Тази сцена ми разтопи сърцето:

Когато Серкан се върна, но не помнеше Еда, Сириус се опита да му покаже, че тя е важна за тях. Демонстрираше своята привързаност към нея...

И въпреки че Серкан беше забравил това, той отново постъпи както преди - търсеше близост с Еда посредством Сириус. Затова й го остави - за да има повод да я вижда, за да има нещо, което ги свързва. Wink

Сириус, Еда, Серкан - те наистина бяха семейство. Красиво и сплотено. Винаги заедно. Heart

Надявам се, че няма да ни лишат от Сириус в новия сезон и отново ще видим сем. Болат в пълния му състав, този път с нов член - Кираз. Сигурна съм, че малката ще се разбира със Сириус и ще имат много хубави сцени заедно. People Couplekiss People Girl Animal Dog

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 11:34 от Бърборанка с розови очила

# 331
Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, мили момичета! Sparkling Heart

За химн на българската просвета е обявена песента „Върви, народе възродени“ по стихове от Стоян Михайловски и музика от Панайот Пипков:

На този ден винаги си спомням с много благодарност и любов моите учители, на които дължа всичко! Използвам повода да поздравя за празника всички момичета в темата, които работят една от най-благородните професии - тази на учителя! Честит празник и бъдете много здрави, обичани и щастливи!

Включвам се в туитър предизвикателството след разкошните постове на Магия, Аквамарин и Бърборанка Sparkling Heart с един символ, който претърпя трансформация и от годежен пръстен за фееричната цветарка - фея се превърна в колие. Как беше избран:

Снощи си спомних за "Аси". За рождения си ден мъничката Асия получи колието, което таткото, за когото бленуваше, е подарил на майка ѝ. Знаете как покрай това колие, което беше един от най-хубавите символи на любовта между Аси и Демир, се завъртя и действието след пет години.

В нашата приказка се питам кой ще е символа, който ще свърже миналото с настоящето? Как малката фея ще разбере за голямата любов на своите родители? Нямам спомен в кой последно остана пръстена - колие?

Един интересен анализ с български субтитри на това, което ни предстои във втори сезон

# 332
Честит 24-и май, момичета!💐🎈
Днес Мая е на сета!🧚‍♀️
Скрит текст:

Ханде е рипостнала стори на Джанер с Мави и Ниебла🤗😍

# 333
Честит празник, мили момичета!
https://media.giphy.com/media/LrY6CYuxywJlzZi6Of/giphy.gif
Ръката на учителя
На теб са ти останали длъжници
поетите на всички времена...
От огъня на твоите зеници
са пламвали сърца и знамена.
А ти гориш – безименен и скромен.
От теб животът става по-красив.
Не ти е нужен паметник огромен,
щом гледаш с погледа на всеки жив.
На теб са ти останали длъжници
поетите на всички времена...
Догаряли са твоите зеници-
на другите дарили светлина.
Затуй наместо паметник гранитен,
ти в спомените наши си изгрял.
И всеки помни по един учител -
из стръмното ръката му подал.
Харалампи Харалампиев

# 334
Като гледам семейството на Гамзе се грижи за питомниците на Ханде , която вече много е заета Grinning Горките кучета , търпят терора на калпазанката Мави Joy
Чудех се за породата на Азул , същото куче 🐕 имаше и героят от Петзвезден романс . Германска порода ловно куче - Ваймарнер , ако не се лъжа , от Ваймар идва името . Ноче  е Акита ину , Ниебла - не знам , някой да каже ( а може и да не е породисто , какво от това )
Здравейте дружки - честит празник Flowers Hibiscus

# 335
Честит празник на буквите! Сплотяващ, духовен и вдъхновяващ 24 май! 💐
Изброили сте много хубави символи - звездите; Сириус - и като звезда, и като куче, и като символ на Серкан го възприемам; пръстенът-цвете; книгите и особено "Малкият принц". Добавям още един малък символ - перцето, което подари Серкан на Еда! Това малко късче стана символ на близостта между двамата!!! Еда разбра, че се влюби, та чак се уплаши и се отдръпна от Серкан, а той, неразбиращ защо го прави се уплаши, че да се довери отново на някого ще му донесе само разочарование и постъпи грубо с нея! Каква магьосница е Айше Кутлу и как умело ни вплита в дълбоките тайни на човешката душа! Кой не се е чувствал несигурен и плах от чувствата, които изпитва, кой не се е чувствал предаден от човек, на когото се е доверил и е поверил съкровена тайна! Дано и втори сезон да ни очарова така! ✨

# 336
  • Пришълец
Честит празник, момичета Pencil Books
"  ...
И всеки помни по един учител -
из стръмното ръката му подал."
- сред любимите ми стихове. Благодаря, че ми го припомни, Yassy_N.

Бърборанке, подобно на Серкан сме запомнили по нещо една за друга Stuck Out Tongue Winking Eye
Обичам "Малкият принц" и всички сцени, в които присъства са специални, но... тази, която споменаваш наистина ме докосна повече от останалите.

Сириус, звездите, перцето, белезниците... Много са нещата Nature Sparkles
И все пак ако трябва да посоча един символ на любовта между главните герои, то това е пръстена във формата на цвете. Flowers Cherry Blossom
Роботът, който изглеждаше лишен от чувства и емоции, а всъщност толкова проницателен се спря на нещо близко до същността на тази, , която нахлу в живота му, преобърна всичките му представи и в същото време му придаде смисъл.

За издевателствата на сценаристите и че първоначалната идея стана малко на пух и прах нищо не казвам. Imp

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 14:29 от Маргарита Н.

# 337
  • София
Честит 24-ти май мили съфорумки!
Честит празник на българската писменост!

Дефне, честит рожден ден на патерица! Пожелавам ти най-вече здраве, за да имаш сили да постигаш всичко, което си запланувала.

Аквамарин, честит абитуриент! Пожелавам му попътен вятър и сбъдване на всички мечти!

Поздравявам всички с един прекрасен Керем!

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 14:35 от БлагаВест

# 338
Честит празник, момичета от всички възрасти! Hug
Аз си имам едно любимо есе за днешния празник - "Чудото на езика" от Г. Господинов.
https://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/4453-parvo-se-uchim-n … arvo-sebe-si.html
И в тон с темата ни ще цитирам от него:
"... книгите помагат, когато си влюбен, защото влюбването е да онемееш и да търсиш нов език, нови думи, специални думи... влюбването е да съчиняваш непрекъснато другия. В този смисъл всички сме съчинители и писатели поне два пъти в живота си - като деца и като влюбени."
Езикът на Айше Кутлу беше това, което създаде магията на този сериал. Легендите, книгите, символите ..., за които и днес има анкета. В тази връзка аз избирам цветето като символ на любовта във филма, независимо дали ще е във формата на пръстен, колие, малко жълтурче, боднато в косите на Еда, букет или терариум.

# 339
Честит празник на всички!

# 340
Честит празник, момичета Book Black NibMemoBooks
Ханде и Дилара са изпратили цветя на Нилайко за рождения й ден

Елчин и Еврим са на сета а сета е на 75км от дома на Еврим
https://twitter.com/SenCalKapimiBr/status/1396789409685688331?s=20

Май снимките ще са в Шиле
https://twitter.com/zaynsbursin/status/1396787136293179398?s=20

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 14:43 от sani1212

# 341
  • Пришълец
Катя, много ми хареса това за цветята като символ на любовта, независимо под каква форма. Те просто са неизменна част от живота на Еда и се радвам, че не го промениха.

Мира, ако съм запомнила правилно колието остана последно при Серкан след ревюто, когато Кемал помогна на Еда.

# 342
  • София
Вече започват да изкачат снимки от сета. Дали не снимат нещо "италианско".
Днес снимките са извън града ... Мисля, че Еда се връща от Италия, затова Айфер и Мело ще я приветстват обратно.
Твърдят че мястото се намира на 75 км от Истанбул.

# 343
Ханде

Сарп днес отива на снимки

# 344
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Честит празник на славянската писменост...
Добре си починах без интернет и сега ви четох с удоволствие....Няма да се връщам към отминалите предизвикателства....Но за днешното" символ на любовта"-чашата с променящите се цветове....
На Дефне и Аквамарин честити лични празници...
В бързият превод стигнахме до още една тъжна серия...Не, че за мен има радостни след 29....
Новата среща на тяхната маса в кафето....РД на Селин и разговора в хижата между Серкан и Еда...Единственият радостен лъч е как всички изоставиха Селин, за да търсят Еда...

Общи условия

Активация на акаунт