Банята - тема 38

• 55 753
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Това го има в Хикови и у нас:

https://hikovi.bg/bg/node/16388

# 196
Супер, значи може би може да се види на живо.
Имаше едно момиче в темата, която си купи Хансгрое и ги хвалеше - били се движели "по-мазно" Laughing. Но имало разлика и в зависимост от серията - по-бюджетна или по-скъпа.

# 197
Супер, значи може би може да се види на живо.
Имаше едно момиче в темата, която си купи Хансгрое и ги хвалеше - били се движели "по-мазно" Laughing. Но имало разлика и в зависимост от серията - по-бюджетна или по-скъпа.

Да де, ама се оказва, че дебитът на същия модел и с термоглава, и с керамична глава е все еднакъв. Тогава защо да се взема по-грозния без термостат, че и за 100 лева отгоре?  Ако не се печели мощна струя няма смисъл.

# 198
Привет, искам да изкажа изключителното си недоволство от фирма Триано.

Поръчахме шкаф с мивка, в цвят от техния мостреник. Шкафа дойде след седмица - в подобен цвят, нищо общо с този в мостреника и като бонус челата на чекмеджетата вместо да са подрязани на 45 градусов ъгъл си бяха нормални парчета без подрязване, просто модела беше изменен с вътрешна бленда за отваряне без дръжки. Последваха доста мейли към фирмата, последваха и телефонни обаждания, дори един път затвориха телефона докато говорим. Твърдяха, че цвета е този, който сме поръчали, пращахме снимки на мостреника и на шкафа как са доста различни в крана сметка се съгласиха да направят нов.
Тъй като грешката е тяхна, коментирахме да се произведе правилния шкаф с приоритет, а не да чакаме стандартните срокове(3 седмици) за изработка, обещаха, че ще се "опитат" и в крайна сметка новия шкаф пристигна след 3 седмици и половина(!!!!!- изобщо никой не се е трогнал да го произведе с приоритет). И О, ИЗНЕНАДА, само челата на чекмеджетата са оправени както трябва да е от мострата в магазина с 45 градусовия ъгъл, а цвета - СЪЩИЯТ като предишния, т.е. сгрешения....

Така че внимавайте какво и как поръчвате, ако не държите на точния цвят. Прилагам снимка на шкафа и на цвета от мостреника, да не си помислите, че съм кьорава или че си измислям.. В мостреника сивее, в действителност жълтее. На живо се вижда много добре.
Скрит текст:

Това са различни дървесни фурнири. На гърба има код и ако продавача го обърка в заявката ще се изработи шкаф по този код.
Когато съм заявявала шкафове никога не е ставало грешка. Каквото съм заявила, това е дошло. Вижте в поръчката позицията на шкафа какво пише.

От кой магазин е поръчан?

# 199
  • Разпиляна във въображението
Да потърся и аз съвет. На чертежа с молив е сегашното положение, а с химикал както си го мисля. Искам да сложа пералнята и сушилнята в банята, защото няма никакво свободно пространство в кухнята от тях, а само един долен шкаф под мивката.

Бившите кранове на бойлера, сега сме на газ, ще ги скрием. Ще изместим спускателния кран на системата, най-лесното. Притесняваме водомера? Наистина ли може да го изместим? Както и положението на душа и мивката, чиста/мръсна вода? Изобщо как ви се струва? Евентуално в неделя ще дойде ВиК/газ човека, но ми се иска и други мнения, за да се подготвя. Simple Smile

# 200
  • Велики Преслав
Ако сложите пералнята и сушилнята в банята, няма да изкарат много

# 201
Ще сложим и добра вентилация, надявам се. Няма да се мокрят. В кухнята имам съдомиялна,до нея пералня, чупка, мивка с долен шкаф, сушилня и с това се приключва. Трябва да ги изместя, а няма къде. 

# 202
При мен пералня издържа в банята над 10 години. Без вентилация, но далече от душа. Мокреше се от миенето на пода - аз поливам със слушалката на душа директно и от пАрите. Вярно, по капака се появи малко ръжда и долу до пода тук-там, но това не пречеше на експлоатацията. Индезит или Аристон май беше, с горно зареждане.

Един майстор тук в темата - Румен Янков, е отговарял на такива питания със съвет да се повдигне малко нивото под пералнята (и сушилнята), предполагам, за да не се мокри дъното им при миене.

Та няма да си първия случай на пералня и сушилня в банята. За мен пък пералня и сушилня в кухня, още повече пък в кухньохол, трябва да се слагат само, ако няма никакво друго място за тях.

# 203
  • Велики Преслав
Мандаринка, тая пералня от влагата нито електрониката ще изтрае нито нищо
  не може да сравните стар с нов модел по този критерий

# 204
Тя и мойта беше с електроника, не беше ръчна от соц-а.
Щом ще има вентилация и няма да я пръскат директно с вода, ще издържи 5 години, те за толкова ги правят - с или без влага.

# 205
Те няма да се мокрят при никакъв случай. Параванът е 90 см. широк. Ще повдигнем нивото, а и банята няма да се мокри освен под душа. Пералнята е на 16 години, Горение. Аристон е сушилнята и е с електроника, 5-6 годишна.

# 206
  • Велики Преслав
Тя и мойта беше с електроника, не беше ръчна от соц-а.
Щом ще има вентилация и няма да я пръскат директно с вода, ще издържи 5 години, те за толкова ги правят - с или без влага.
Така ако е може. Ама сичко съм виждал вече, за това казвам.

# 207
И аз имам един Самсунг, с електроника и всичко, над десет години в баня. Не се мокри разбира се. Та според мен няма проблем.

# 208
А може ли наистина един водомер да бъде изместен на друго място, както и душ, мивка Simple Smile Направо прехвърлям цялата баня.

# 209
Не може, трябва да се вижда, че е до щранга. Иначе как ще знаят инкасаторите, като щрангът е на едната стена, а водомерът на другата, какво още си присъединила между тях.

Общи условия

Активация на акаунт