Банята - тема 38

• 55 796
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
А къде са водомерите и ревизионният отвор? Иначе изглежда функционално, тоалетната не е стена и даже да е леко близо човек като се наведе да се мие, дупето му минава над нея, а не се удря. Та не е проблем.   

# 316
  • София
Черна станция, сигурно всеки гледа спрямо габаритите си.  На 45 см. трябва да влизам настрани или да се огъвам около мивката. Баща ми изобщо няма да може да влезе, освен ако мивката не е на нивото на чатала. Предполага се, че това ще е мивка за сутрешен и вечерен  тоалет - т.е. най-ползваната. Спорд мен отстоянието е малко.

# 317
Аз бих завъртяла тоалетната на 90 градуса, т.е. да "гледа" към душ кабината. За мен така ще е по-удобно. Но това за мен, разбира се.
И говорете с майстора да обезшуми максимално тръбите и казанчето, защото иначе всяко пускане на казанчето през нощта може да буди спящ в детската стая, ако има лек сън.

# 318
Здравейте тоалетната е влизайки в банята ведната в дясно, а ревизионните отвори са на стената  до тоалетната -сядайки на тоалетната в ляво се падат.
Вариант 1 - да останат както са сега тоалетна,мивка , душ в дясно влизайки в банята, но ме притеснява, че няма да има място за параван
Вариант 2 - да се сложи малка мивка и душ с параван на стената влизайки в ляво, а тоалетната да е в дясно
Вариант 3 душа да мине на стената срещу вратата, мивка и тоалетна да останат в ляво влизайки в помещението

# 319
  • София
Не знам как местите тоалетната вляво и вдясно, като тя трябва да е възможно най-близо до канализационната тръба.
Погледнете дали ъглова тоалетна няма да ви свърши работа. А душа и мивката да са в задния край на помещението.
Също е вариант душът да се сложи в горния ляв ъгъл, като се огради сегмент с радиус 1 метър или малко повече. Така в дясно ще ви остане цялата стена за тоалетната и мивката. Мивката - по-близо до вратата, ако позвалява канализацията.
Ако душът дойде горе вляво, тоалетната може да иде в дъното на помещението до него, с параван между двете. Мивката тогава я слагате в предната половина на която стена ви е по-удобно, отчитайки влизането в помещението.

# 320
Защо Ви е параван /душкабина.
Пространството е прекалено малко . Ако е заради водата ,то чистенето отнема 10 мин.
Разстоянието между мивката и тоалетната е малко.

# 321
Има ли възможност да обърнете тоалетната на късата страна веднага в дясно?

# 322
Здравейте ,
разположението на тоалетната е веднага в дясно влизайки в банята и там ще си остане -няма да се мести.
Колебаем се за мивката и душа.

# 323
Ако завъртите тоалетната, можете да си останете с мивка вляво, а в дъното - просторна душ-кабина с параван. Тоалетните са по-дълги, отколкото широки. Премерете си разстоянието, питайте и майстора дали стената на шахтата ще издържи окачена структура (каквато преобладаващо се слагат) и дали се налага да се местят водомерите. Ако има проблем примерно с водомерите, може и така, както сте предвидили. Тогава можете да сложите един хубав моноблок плътно прилепнал към стената и с къса проекция, т.е. дължината му, заедно с казанчето, е към 61-66 см.

# 324
Благодаря за съветите момичета, мисля, че ще се откажа от паравна и ще си ги оставим както са сега- влизаш в банята и на стената вдясно си е тоалетна, мивка  и душ.
Това което каза man_darin_ka, да се обезшумят тръбите  е много резонно, защото  банята е между детската и хола.
И аз имам притеснения за шума от течащата вода. С какво се обезшумяват тръбите нещо като дунапрен ли е ?
Имате ли съвети при избор на плочки. Какво да съобразим при избора им?

# 325
ВиК майсторът знае, едни като чорапчета изолационни, в които влизат тръбите. Другото важно е батерията - евтините са много шумни, по-скъпите са и по-качествени, съответно са по-тихи.

# 326
Позволявам си да дам директен пример от нашата  баня и тоалетна, защото в същата. Може би с по 20 -30 см по—голяма, но и душ пространството КИ е голямо. Мовката ни е 50 см.
Душ без праг долу ще е хазарт. Въпреки 2та сифона.

# 327
  • София
Biberona, нашата баня е по-тясна и къса от вашата, а разположението е абсолютно същото - мивката и тоалетната една срещу друга, душ-зона в дъното, при това я направихме с пейка вътре. Нито е неудобно, нито е тясно, напротив (а и двамата с ММ сме доооста едри хора). Просто избрах по-плитък шкаф-мивка.

Скрит текст:
Показвала съм планчето и снимки от банята ни, ето пак:

# 328
MayBach, откъде ви е параванът?

# 329
  • София
Plamena, по поръчка от Solution of Glass, доволна съм от тях. Спазиха си и срокове, и всичко. Параванът е Бронкс, излезе около 800 лв с монтажа.

Общи условия

Активация на акаунт