Банята - тема 38

• 55 834
  • 753
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте! Може ли идея как да скрия изводите за душ от снимката по-долу. В апартамента реално има две помещения, предвидени за баня, но едното засега мислим да е само тоалетна, като все пак оставим изводите за душ. Предвидила съм висок колонен шкаф, който евентуално би скрил изводите, мислих и за някакъв тип закачалка, но ако се сещате за нещо друго ще съм благодарна Simple Smile

Ние го направихме с ей тези неща от линка. Малко се поизрязват дъната им за да влезе тапата, после се лепват отгоре и стои доста стилно. Има три цвята, като гледам за теб бежовият.

https://www.elazbg.com/bg/shnaperi-magnitibuferi-stoperi/samozal … i-buferi-za-vrati

# 136
Здравейте! Може ли идея как да скрия изводите за душ от снимката по-долу. В апартамента реално има две помещения, предвидени за баня, но едното засега мислим да е само тоалетна, като все пак оставим изводите за душ. Предвидила съм висок колонен шкаф, който евентуално би скрил изводите, мислих и за някакъв тип закачалка, но ако се сещате за нещо друго ще съм благодарна Simple Smile

Ние го направихме с ей тези неща от линка. Малко се поизрязват дъната им за да влезе тапата, после се лепват отгоре и стои доста стилно. Има три цвята, като гледам за теб бежовият.

https://www.elazbg.com/bg/shnaperi-magnitibuferi-stoperi/samozal … i-buferi-za-vrati

Йей, интересно хрумване Simple Smile Не се бях сетила за този вариант! Благодаря!

# 137
Цитат на: Черна станция link=topic=1336236.ms
g42921006#msg42921006 date=1622406704

Интересно ми е дали всички майстори правят правоъгълни отвори за изводите. Знам, че с боркорона се правят кръгли.

# 138
Не, разбира се. Моите дупки са все кръгли. Но за това се иска майсторът все пак да инвестира в инструменти, а и да му дразни окото такова кълцане. А с много от старите не е така.

# 139
  • Перник
...
Интересно ми е дали всички майстори правят правоъгълни отвори за изводите. Знам, че с боркорона се правят кръгли.

Нашият майстор прави кръгли отвори с ...шлайфер. Не съм присъствала на процедурата, но ММ беше изумен.

# 140
  • София-в сърцата на моите деца
Да ми препоръчате добър, стоящ близо до стената, моноблок!Не държа да е евтин, а да е добър!

# 141
дидиела, ние взехме ето този от баня стил
https://baniastil.com/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80 … idevit-13859.html
Тази седмица ще го монтират.

# 142
Дидиела, преди 2-3 страници коментирахме моноблокове, плътно прилепнали към стената - на Рока и на Идеал Стандарт. Има и плътно прилепнали rimless (Рока) и  acquablade (Идеал Стандарт).
И двете фирми е ясно, че са добри.

# 143
Здравейте,  в началото на годината бях питала за местене на лира в баня и ми помогнахте. Сега моля отново за помощ. Ремонта се забави, поради многото изникващи проблеми и временно спиране на работата, докато се обмисли. Сменихме концепцията и решихме да отпадне изобщо идеята за лира.  На едната стена имаше закачен стар радиатор. Махнат е и искаме да махнем съответно и всички стърчащи от стената елементи, които са били нужни. За тръбата майстора е съобщил вчера на ММ, че не може да се отреже и ще остане да стърчи така както си е с 5-10 см. Стара тръба е.  За кранчето щял да сложи тапа. В потрес съм. Трябва лично да го питам дали не смята да остави и металните държачи. Не ни е възможно да надзираваме всяка стъпка. Не съм майстор, нито имам опит с ремонти, но не вярвам, че не е възможно да се намери начин така че да не се личи и да има плочка отгоре или поне някакъв вариант, който да не е просто стърчаща тръба в нова ремонтирана баня. В момента нямам снимка, нито имам сили да отида до апартамента, защото ми се плаче. За другите проблеми, които са големи и сериозни, се намери решение. Надявам се, да не изникнат още докато тече ремонта.

# 144
Всичко може, но ако е навреме. Ще се разбие и тръбата ще се среже вътре в стената. Нали е неизползваема? Понеже ако е пълна с вода наистина ще е трудно, защото няма как да се нареже резба в разбитото. С носачите е същото - разбива и го реже на ниво под плочките. Ако вече имаш сложени плочки обаче не става.

# 145
Това трябва да са тръбите на парната инсталация. Забранено е премахването на отоплителни тела (лирата в банята е отоплително тяло). Говорете с топлинния ви счетоводител за това - някои си правят пас и дават идеи как да стане (домоуправител и съсед да се подпишат), други категорично отказват. Ако не го направите, рискувате да ви начислят отопление от този уред на максимална мощност за цял отоплителен сезон.
Може с тапа, но трябва да го направи читав майстор - отоплителната инсталация е под налягане и е пълна с гореща вода. Аз махнах радиатор от баня, но беше преди много години, преди въвеждане на забраната. И ми завариха тръбите (отклоненията от вертикалните), но за това трябва заварчик-оксиженист.

Металните държачи са лесни - малко се кърти около тях и се махат. След това се запълва дупката и се замазва. Дори да смените чугуна с алуминиев радиатор/лира, новите са с друг вид държачи.

# 146
Черна станция, не са слагани плочки и не се ползва системата за отопление от години (поне това ни казаха предишните собственици). А за това дали има вода вътре - не знам. Ще проверим. Огромно благодаря за насоките 💐!
Мандарина, това е етаж от къща в провинцията и не сме на Топлофикация. Системата е правена и ползвана с пелетна камина или нещо подобно. Благодаря и на теб 💐!

# 147
А, така кажи - че не сте вързани с любима Топлофикация. Laughing
Значи нямате грижа - майсторът ще трябва да се постарае Angry Разкъртва се покрай тръбите, режат се, прави се нарез с винторез и се слага тапа. Няма да е много удобно за работа - рязането и нарезите, защото е необходимо място за ход на инструментите.
Най-добре оксиженист да завари тръбите, ама трудно се намират такива майстори.

# 148
Ако тръбата е неизползваема може да си стои и така в стената, без тапа. Като правихме основен ремонт на старото жилище така оставихме старите метални тръби. Щом не тече вода няма проблем.

# 149
Така е, но поне трябва да са резнати навътре в стената, да не стърчат. И да е сигурно, че няма вода/налягане в тях, да не потече, ако се пусне отоплителната система.

Общи условия

Активация на акаунт